٢٢:٤٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس:
رشد IT در استان‌ها بدون طرح جامع به روزمرگي دچار مي‌شود

وجود طرح جامع فن‌آوري اطلاعات در استان‌ها ضروري است؛ اين طرح در استان‌ها براي تمام ارگان‌هاي استان تعيين تكليف مي‌كند، به عنوان مثال دانشگاه را به‌ تربيت نيروي متخصص موظف و براي مخابرات و ساير ارگان‌هاي مرتبط مسووليت تعريف مي‌كند.
مجيد متقي‌طلب - رييس پارك علم و فن‌آوري استان گيلان - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب درباره‌ي تناسب رشد فن‌آوري اطلاعات در استان‌ها و شهرها، پيگيري الزامات دولت كه همراه با الزامات جهاني در ارتباط با جامعه‌ي اطلاعاتي بود را عاملي در آغاز رشد IT در استان‌ها دانست و اظهار كرد: دولت به استناد شرايط تعريف شده در جامعه‌ي اطلاعاتي طرح‌هايي را مطرح كرد كه استان‌ها به واسطه‌ي آن پيگير مي‌شدند و طبق اين طرح‌ها كارگروه فن‌آوري اطلاعات تشكيل شد.
او اولين گام در استان‌ها را تلاش براي سهل و ساده كردن روند اداري دولتي برشمرد و تصريح كرد: از مهمترين اقدامات، آموزش پرسنل اداره‌هاي دولتي بود كه بايد مسوولان راهبردي فن‌آوري اطلاعات استان را شكل مي‌دادند؛ تعداد دوره‌هايي در اين زمينه برپا شد اما دو مشكل عمده در روند آن مشاهده مي‌شد؛ ‌آموزش حجم گسترده‌اي از كاركنان با درنظر گرفتن اعتبارات موجود امكان‌پذير نبود و باعث شد كه درصد رشد هر سال در آموزش به تاخير افتد.
وي ادامه داد: به عنوان نمونه در استان گيلان علي‌رغم تلاش بسيار آموزش از ابتدا با رشد خوبي همراه بود اما نبود اعتبار كافي و كمبود نيروي انساني متخصص براي آموزش باعث شد كه نتيجه‌ي مطلوب حاصل نشود.
اين كارشناس تصريح كرد: از طرفي بخش خصوصي از آمادگي لازم و كافي براي آموزش در سطح مطلوب برخوردار نبود و اما اقدام در جهت ارتقاي سطح فن‌آوري اطلاعات كاركنان دولت موثر بود اگرچه حجم تقاضا مطابق با تقويم پيش‌بيني شده همراه نبود.
وي در خصوص مباحث زيرساختي فن‌آوري اطلاعات در استان گيلان افزود: توجه به بحث ارتباطات در مقوله‌ي IT متوجه مراكز مخابراتي استان است كه در راستاي اهداف كشور بايد تمهيداتي را مي‌انديشيدند اما اين مساله با ناهماهنگي همراه بود و اين عدم هماهنگي زماني نمود پيدا مي‌كند كه از مركز استان دورتر شده و وارد شهرستان‌ها مي‌شويم.
متقي‌طلب با اشاره به اهميت وجود محتواي استاني گفت: غافل شدن از توليد محتوا بي‌شك ما را به سمت خريد محتوا سوق مي‌دهد كه در نتيجه متحمل ضرر و زيان‌هايي چون مقوله‌ي تهاجم فرهنگي خواهيم شد، توليد محتوا نيز به عنوان چالش اساسي در استان‌ها مطرح است.
اين كارشناس ادامه داد: دو سال پيش، پيشنهادي تحت اين عنوان در داخل استان داده شد تا طراحي جامع همگام با برنامه‌ي توسعه‌ي چهارم و چشم‌انداز و جامعه‌ي اطلاعاتي تدوين و اجرايي شود كه با ناهماهنگي‌ها در مناطق و توجيه نبودن افراد و مسوولان برخورد كرد و به چالش كشيده شد اما بايد در نظر داشت تا زماني طرح جامع IT نداشته باشيم و اجرايي نكنيم استان دچار روزمرگي خواهد بود.
متقي‌طلب به پتانسيل موجود در استان‌ها اشاره كرد و افزود: به عنوان نمونه در استان گيلان، دو گروه خوب در حوزه‌ي امنيت را حمايت مي‌كنيم، امنيت شبكه از نكات مهمي‌ است كه بايد در پيش زمينه‌ي تمام برنامه‌ها لحاظ شود تا اطلاعات ما در محيط امن مبادله شوند و در اين خصوص به تيم‌هاي متخصص نياز است كه در غير اين صورت چالش اساسي را به وجود خواهند آورد.
وي گفت: اهميت اين كه كننده‌ي كار چه كسي بايد باشد، مهم است و اين مساله مورد توجه است كه دولت قادر به انجام اين فعاليت‌ها نيست و بايد آن را به بخش خصوصي واگذار كند تا با‌ تربيت اين بخش به نظارت فعاليت‌ها بپردازد؛ از طرفي با كاهش ريسك سرمايه‌گذاري بخش خصوصي را به سرمايه‌گذاري در اين حوزه‌ ترغيب كند كه كاهش ريسك هم نيازمند بسترهاي قانوني و حقوقي است.
متقي‌طلب در پايان گفت: در وجود امكانات بيش‌تر و دسترسي آسان‌تر مراكز شهر نسبت به استان‌ها جاي بحثي نيست اما اين دليل كافي براي بهتر بودن اقدامات مركز نيست؛ با نگاه بهتر و توجه بيشتر به استان‌ها شاهد پتانسيل زياد اين استان‌ها در امر فن‌آوري اطلاعات خواهيم بود.

٠٩:٣٩ ٠٧/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد