٢٣:٢٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد:
آمادگي پژوهشگاه براي جذب دائم و موقت كارشناسان نفتي ايراني مقيم خارج
ثبت بين‌المللي73 اختراع در 24 كشور جهان

رييس پژوهشگاه صنعت نفت بر آمادگي كامل اين پژوهشگاه براي جذب دائم يا موقت كارشناسان ايراني مقيم خارج در رشته‌هاي مختلف نفت تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر باقر مهاجراني، رييس پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبري صبح امروز با اشاره به احداث ساختمان جديد پژوهشگاه در غرب تهران اظهار كرد: از حدود 20 سال پيش قرار بود كه پژوهشگاه در اين محل (دهكده المپيك) شكل بگيرد كه براي تامين نيروي انساني مشكل داشتيم و پالايشگاه تهران شرايط مناسبي نداشت.
وي خاطرنشان كرد: وجود حدود 60 متخصص PhD در پژوهشگاه با برنامه‌هاي استراتژيك صنعت نفت تناسب ندارد و اگر اين افراد بخواهند، پروژه‌هاي سال 87 پژوهشگاه را مديريت كنند، كافي نيست و براي توسعه فعاليتهاي پژوهي به حداقل 300 متخصص دكتري نياز داريم.
مهاجراني با دعوت از متخصصان ايراني مقيم كشورهاي خارجي براي مشاوره يا جذب دائم در پژوهشگاه، اعلام كرد: پژوهشگاه آمادگي جذب موقت يا دائمي متخصصان، كارشناسان و صاحبنظران جامعه ايراني خارج از كشور در زمينه‌هاي توسعه فرايند، مديريت مخزن (مهندسي نفت)، مديريت تكنولوژي، DBA و MBA محيط زيست و انرژي را دارد كه حضور حتي چند روزه آنها را ارج مي‌نهيم و حداكثر توان را براي فراهم سازي فضاي مناسب كاري به كار مي‌بنديم.
رييس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به ايجاد فضاي رقابتي در پژوهشگاه خاطر نشان كرد: پژوهشگاه بايد بتواند با بازارهاي بين‌المللي رقابت كند و صاحبان صنعت تنها در صورت ارائه خدمات مشابه با رقباي خارجي ما را باور مي كنند، نه آن كه از نفوذ داخل صنعت استفاده كرده و به طور انحصاري مجموعه عملياتي كشور را وادار به استفاده انحصاري از خدماتمان كنيم.
وي ادامه داد: ما بايد با صادرات تكنولوژي به ارائه خدمات در بازارهاي بين‌المللي بپردازيم و در حال حاضر با كشورهايي اتريش، استراليا، كانادا، ونزوئلا، مالزي، روسيه و ژاپن پروژه‌هاي پژوهشي مشترك داريم و در برخي موارد هم براي صادرات تكنولوژي برنامه‌ريزي كرده‌ايم؛ البته دامنه فعاليت‌هاي ما بايد به منطقه هم گسترش يابد و به آنها خدمات علمي ارائه كنيم.
دكتر مهاجراني اظهار كرد: يكي از شركت‌هاي خارجي توليد دوغاب سيمان فوق سبك را به شركت ملي حفاري مناطق نفت خيز پيشنهاد كرده بودند اما پژوهشگران، نمونه بهتري را به ادعاي كارشناسان شركتهاي مستقر در مناطق نفت خيز جنوب توليد كرده و پس از تست ميداني، تاييديه دريافت كرد.
اين نمونه با استفاده از تكنولوژي نانو (نانو سيليس) ساخته شده است.
وي افزود: جهت گيري پژوهشگاه در به كارگيري تكنولوژي‌هاي نوين مثل نانو و بيو هدفمند و جهت دار به صورت مستقيم براي صنعت نفت است و ورود به اين عرصه بايد با كاربردي كردن آنها همراه باشد و تنها توليد انحصاري محصول كافي نيست.
رييس پژوهشگاه صنعت نفت، تاكيد كرد: در گذشته فرايند ايده تا محصول مطرح بود كه تنها به ايجاد واحد صنعتي منجر مي‌شد و تضميني وجود نداشت كه محصول به بازار مي‌رسد يا خير اما فرايند ايده تا بازار كه اينك در برنامه‌ها به كار گرفته مي‌شود بايد تكميل شود تا به ايجاد سازمان‌ها و شركتهاي جديد بيانجامد.
وي ادامه داد: پژوهشگاه در دوره‌هاي گذشته فعاليت‌هاي محدودي چون ايجاد واحد صنعتي در شهرهاي اراك، اصفهان، شيراز، قزوين، كرمانشاه و تهران داشته كه هنوز ايده آل نيست و محصول آنها به بخشهاي مختلف صنايع نفت و گاز عرضه مي‌شود اما بايد فراگيرتر شود.
مهاجراني با اشاره به دستاوردهاي جديد پژوهشگاه به توليد ماده‌اي براي پاك كردن لكه‌هاي سطوح پره‌هاي كمپرسور توربين‌هاي نيروگاه‌ها اشاره كرد و گفت: اين ماده در گذشته از شركت‌هاي آلماني خريداري مي‌شد كه بنا به دلايلي واردات آن محدود شد اما پژوهشگران ما فرمولاسيون آن را تهيه و در نيروگاه‌هاي مختلف كشور مورد كنترل كيفيت قرار گرفت و در پژوهشگاه در حال توليد و عرضه است.
طي دو ماه گذشته اين دانش به بخش خصوصي واگذار شد و كارخانه آن در حال احداث است.
وي افزود: روغن ترانس از ديگر محصولات ايده تا بازار پژوهشگاه است كه دانش آن به بخش خصوصي واگذار و كارخانه آن در حال احداث است و پس از رسيدن به محصول، ‌صنعت از آن بهره‌مند مي‌شود .
همچنين گريس مربوط به حفاري در حال توليد و گريس مربوط به راه آهن خط توليد آن در حال راه‌اندازي است.
رييس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: ما نيروي زيادي نداريم و آنچه هست جوابگوي كنجكاوي پژوهشگر نياز صنعت نيست و مجبور هستيم به صورت متمركز عمل كنيم.
وي خاطر نشان كرد: كشورهاي مختلفي در دنيا با توليد نرم‌افزار درآمدهاي بيشتري نسبت به توليد محصولات نفتي و شيميايي دارند و ما نيز با توليد نرم‌افزار مي‌توانيم اعتبار و درآمد خوبي را براي صنعت نفت كشور به دست آوريم و خوشبختانه پژوهشگران در اين زمينه، هم در بخش بالادستي و هم بخش پايين دستي (محيط زيست و انرژي) فعاليت كرده‌اند كه نه تنها توليد شده بلكه آنها را در در بخش‌هاي مختلف صنعت واگذار و راه‌اندازي كرده‌اند و برخي از آنها به ورژن دو رسيده است و داراي بازار خوبي در داخل و خارج از كشور كسب كرده‌ايم.
مهاجراني تاكيد كرد: پژوهشگاه صنعت نفت مرجع بسياري از صنايع از جمله سازمان حفاظت محيط زيست، موسسه استاندارد در ارزيابي و استاندارد و تست‌هاي روغن و ارزيابي نفت خام و سوخت، شناخته شده و به زودي مشاهده مي‌كنيم كه بسياري از خودروها و موتورسيكلت‌هاي ساخت داخل با هماهنگي با سازمان بهينه‌سازي مصرف سوخت در پژوهشگاه تست‌هاي كنترل كيفيت خود را پشت سر مي‌گذراند.
همچنين در شبكه آزمايشگاههاي نانو به عنوان آزمايشگاه برتر شناخته شده ايم كه با تجهيز بيشتر آن اميدواريم در سال آينده نيز همين عنوان را حفظ كنيم.
وي افزود: يكي از شاخصهاي بالادستي كه تاكنون در كشور وجود نداشته، تهيه اطلس نفت‌هاي خام ايران است كه مشخصات فيزيكي، شيميايي آنها تهيه شده است.
رييس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اين كه در كنار پتنت‌هاي داخلي كه طي 10 سال گذشته ثبت شده پژوهشگاه طي چهار سال گذشته موفق به ثبت 73 پتنت بين‌المللي در 24 كشور جهان شده است، اظهار داشت: توجه همكاران به دليل اهميت ورود به بازارهاي بين‌المللي و رقابت با رقباي فعال در بازارهاي داخلي معطوف به جامعه بين‌المللي شده است.

١٤:٣٩ ٠٧/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد