به همت محققان دانشگاهي
نقشه شناسايي سريع ساختمانهاي تخريب شده پس از زلزله طراحي شد
نقشه شناسايي ساختمانهاي تخريب شده ناشي از زلزله در مدت زمان كوتاه با استفاده از تصاوير ماهوارهيي و بزرگ مقياس به همت دانشآموخته كارشناسي ارشد مهندسي نقشه برداري دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي تهيه شد.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به گفته مجيد كياورز مقدم، طراح نقشه، تهيه نقشه تخريب ساختمانها در مدت زمان كوتاهي پس از وقوع زلزله نقش مهمي در برنامهريزي براي اعزام سريع گروههاي امدادرساني در محل حادثه دارد.
گفتني است، استفاده از تصاوير ماهوارهاي با قدرت تفكيك مكاني بالا مناسب است و در اين پژوهش با استفاده از نقشههاي موجود مربوط به شهر بم و تصوير ماهوارهيي Quickbird مربوط به بعد از زلزله بم نقشه ميزان تخريب هر يك از ساختمانها به صورت جداگانه تهيه شده و در مقايسه با تصاوير هوايي موجود از شهر بم توانست به دقت بالاي80 درصد برسد.
مهمترين ويژگي چنين نقشهاي اين است كه در زمان كوتاهي پس از زلزله تهيه ميشود و در نتيجه اعزام گروههاي امداد به محل حادثه سريعتر انجام ميشود. تخمين ميزان خسارت و برنامهريزي سريع براي بازسازي شهر از ديگر كاربردهاي اين نقشه است.
گفتني است در اين نقشه ساختمانها به سه دسته ساختمانهاي با تخريب بالاي 70 درصد، بين 30 تا 70 درصد و كمتر از 30 درصد تقسيم ميشوند كه به نظر ميرسد افراد زنده زير آوار بيشتر در دسته دوم قرار دارند.
١٥:٠٩ ٠٨/٠٨/١٣٨٦