يك كارشناس IT:
استانها ارگاني براي هدايت و حمايت از فنآوري اطلاعات ندارند
در استانها ارگاني براي هدايت و حمايت فنآوري اطلاعات وجود ندارد، در واقع همه استفادهكنندهي IT هستند و اين تكنولوژي را محور توسعه قلمداد ميكنند.
سيدمحمد علوي - رييس سازمان نظام صنفي رايانهيي استان خراسان رضوي - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب نظام صنفي رايانهيي در استانها را مكاني براي ساماندهي IT در استان دانست و اظهار كرد: نظام صنفي رايانهيي بر اساس مصوبهي هيات وزيران قانوني شد و دولت نياز به اين زيرساخت را احساس و آن را ايجاد كرد اما براي رشد اين نهاد نوپا حمايتي نكرد در حالي كه نياز به حمايت دولت ضرورت ادامهي حيات اين نظام بوده است.
وي ادامه داد: دولت مشتري عمدهي فنآوري اطلاعات است و بيشترين بودجه و سرمايهگذاري و هزينه را انجام ميدهد چرا كه از بخش خصوصي بزرگتر است؛ اين نظام صنفي نيز براي ساماندهي حوزهي IT به عنوان ترازويي در استانها مستقر شد.
او تصريح كرد: دولت از ساماندهي IT بيشترين نفع را خواهد برد و اين در حالي است كه تسهيلات يا بودجهاي به وزارتخانهها اختصاص داده ميشود اما نهاد نظام صنفي مورد بيتوجهي قرار ميگيرد.
اين كارشناس طرح تكفا را گام خوبي در جذب بودجههاي IT به استانها دانست و افزود: در دنيا هميشه پروژهها به طور قطع موفق نميشوند بلكه مهمترين نكتهي قابل توجه ايجاد فرهنگ استفاده از IT است، تكفا قصد در فراهم آوردن اين امكانات را داشت اما زماني بودجههاي استانها غيرمتمركز از سوي وزارتخانهها داده شد كه بيشتر به دنبال ايجاد وب سايت بودند و خدمات كمتري ارايه دادند؛ وجود يك خدمت بر روي وب سايت به مرور زمان كاربران خود را جذب ميكند و منجر به گسترش ديگر خدمات بر روي وب سايت ميشود.
او با اشاره به پايتختسالاري در كشور گفت: همهي امكانات در تهران متمركز است، سازمان نظام صنفي رايانهيي مستقر در تهران با توان و منابع انجمن شركتهاي رايانهيي به فعاليتهاي خود ادامه داد كه اين امكان براي شهرستانها نبود و هيچ منبع مالي براي استانها وجود نداشت.
٠٩:٣٥ ١١/٠٨/١٣٨٦