لنكراني درمراسم بزرگداشت دو هزارمين پيوند مغزاستخوان خبر داد:
راهاندازي سه مركز جديد وفعال پيوند مغز استخوان در كشور
وزير بهداشت با اشاره به اين كه جمعيت70 ميليوني ايران حداقل به 12 مركز پيوند مغز استخوان نياز دارد در ادامه از راهاندازي سه مركز جديد و فعال در كشور خبر داد و گفت: هم اكنون بيمارستان شريعتي و مركزي در شيراز به فعاليت در اين زمينه مي پردازند.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني در مراسم بزرگداشت دو هزارمين پيوند مغز استخوان و سلول تراپي از فوايد راه اندازي مركز مذكور در بيمارستان شريعتي را تامين نياز نيروي انساني استانها در رشتههاي فوق تخصصي خون و سرطان بالغين و اطفال برشمرد و افزود: نيروهاي تربيت شده در اين مركز در اقصي نقاط كشور خدمت ارايه ميدهند.
وي در ادامه با اشاره به گستردگي موارد استفاده درماني از سلولهاي بنيادين تهيه شده از مغز استخوان، خون محيطي و يا خون بند ناف گفت: هم اكنون استفاده از سلولهاي بنيادي روش درماني موفقي در بسياري از عرصهها محسوب ميشود.
به گفته وي، پيوند مغز استخوان در بيمارستان حضرت امام خميني (ره) فعال است. اين در حاليست كه مركزي ديگر در بيمارستان طالقاني به زودي فعال ميشود. همچنين مركزي نيز در شهر بابل به روز خواهد شد و بيمارستان شريعتي همچنان مركز مرجع باقي خواهد ماند.
وزير بهداشت با بيان اين كه تاكنون بحثهاي حمايتي در زمينه پيوند مغز استخوان از طريق هيات امنا ارزي بوده است در ادامه افزود: سال گذشته پوشش بيمهاي بيماران درمان شده به شيوه پيوند مغز استخوان به شورايعالي بيمه پيشنهاد شد تا بدين ترتيب امكان گسترش خدمات درماني ارايه شده، فراهم شود.
لنكراني پيوند مغز استخوان را از مباحث مهم پژوهشي عنوان كرد و افزود: بايد حداكثر استفاده را از امكانات موجود با نظاممند و مستند كردن نوآوريها به وجود آورد.
وي با اشاره به ارايه روشهاي آماده سازي پيوند در اين مركز به شيوههاي خاص، گفت: به عنوان مثال درمان به روش پيوند مغز استخوان در اين مركز با حداقل خطر بروز نازايي همراه است.
وزير بهداشت ارتباط بين علوم پايه و باليني را در اين مركز و اين شيوه درمان بارز برشمرد و يادآور شد: با راهاندازي بخش پيوند مغز استخوان ويژه كودكان، فعاليت اين مركز در بيمارستان شريعتي گسترش يافت.
لنكراني از تشكيل و راهاندازي بانك خون بند ناف به عنوان پروژهاي ملي ياد كرد و افزود: به نظام سلامت بايد به ديده چرخهاي كامل نگريسته شود كه كنترل تشخيص و درمان مناسب بيماري تالاسمي مثال بارزي از آن است.
وي در ادامه توضيح داد: غربالگري قبل از ازدواج در نظام سلامت، ارايه مشاوره به افراد در معرض خطر در آستانه ازدواج، تشخيص قبل از تولد و وجود قوانين مناسب كشوري براي ختم بارداري جنين مبتلا و بالاخره تشخيص زود هنگام و ارايه خدمات درماني مناسب براي متولدين مبتلا و ارايه درمان پيوند مغز استخوان حاكي از وجود نگاهي جامع به بحث تالاسمي در كشور است.
به گزارش ايسنا، وزير بهداشت با بيان اين كه تاكنون بيش از 350 بيمار تالاسمي در كشور به شيوه پيوند مغز استخوان درمان شدهاند، گفت:هر گونه بي توجهي به چرخه نظام سلامت، آثار سويي را به دنبال دارد.
لنكراني با تاكيد بر اين كه در گذشته ساليانه يكهزار بيمار به جرگه بيماران تالاسمي اضافه ميشد، در ادامه افزود: هم اكنون ورودي ما از يكهزار به حدود 300 نفر و در آينده به 150 نفر و كمتر خواهد رسيد.
وي با تاكيد بر ضرورت مستندتر شدن اطلاعات جامعه علمي كشور، گفت: ايران در برخي موارد در علوم پزشكي در منطقه رتبه نخست و در برخي مقاطع از رتبههاي بالاي دنيا را داراست.
وزير بهداشت مراقبت از بيماران پيوندي را مراقبتي دانست كه با هيچ تعرفه و پرداختي قابل مقايسه نيست و در ادامه افزود: چنانچه به حرفه پزشكي چون ساير مشاغل نگريسته شود موضوعي قابل ارايه نخواهيم يافت.
لنكراني با بيان اين كه در مراقبت از بيماران نبايد صرفا به مراقبت طبي بسنده كرد در ادامه با تاكيد بر اين كه طبابت نه يك حرفه بلكه نوعي خدمت است،افزود: اين مسير را بدون تخلق به اخلاق الهي و توجه به بيمار و حقوق آن نميتوان پيمود.
وي با بيان اين كه نظام سلامت حلقه به هم پيوستهاي مبتني بر ارتقا بهداشت است در پايان يادآور شد: ارتقا سلامت شامل فرايند پيشگيري، درمان، بازتواني و نوتواني است.
١٠:٢٠ ١١/٠٨/١٣٨٦