٢٠:٥١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگران ايراني
تركيب دارويي ضدسرطان با استفاده از خون در كشور ساخته مي‌شود

مديرعامل يك شركت تحقيقاتي دارويي در شهرك علمي – تحقيقاتي اصفهان از دستيبابي محققان اين مركز به فن‌آوري ساخت نوعي داروي ضد سرطان برنش، مري، معده و مثانه با استفاده از گلبول‌هاي خون خبر داد كه توليد آن در انحصار يك شركت كانادايي بوده است.
دكتر سيد علي علوي با اعلام اين مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: ساخت اين دارو موسوم به «پرفيمر سديم» كه در درمان سرطان‌هاي برنش، مري، معده و مثانه مورد استفاده قرار مي‌گيرد تاكنون در انحصار يك شركت كانادايي بوده و به علت قيمت زياد آن تاكنون به كشور وارد نشده است كه اكنون با دستيابي محققان كشورمان به فن‌آوري ساخت آن، ايران دومين توليد كننده اين دارو در جهان محسوب مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: پروژه ساخت اين دارو در سال 80 آغاز شده و در سال 85 با حمايت سازمان انتقال خون و سازمان مديريت و برنامه ريزي اصفهان به پايان رسيده است. اين دارو كه با نام تجاري «فتوفيرين» عرضه شده در«فتوديناميك تراپي» (درمان با استفاده از نور ليزر) استفاده مي‌شود بدين صورت كه پس از تزريق در محل تومور تجمع يافته و با تابش ليزر فعال و باعث از بين رفتن سلول‌هاي سرطاني مي‌شود.
دكتر علوي اين دارو را كه از ماده اوليه طبيعي يعني خون ساخته مي‌شود فاقد هر نوع احتمال آسيب به ساير بافت‌هاي بدن معرفي كرد و مدعي شد: اين دارو فاقد هر نوع عوارض جانبي است كه ديگر داروهاي شيمي درماني به بافت‌هاي سالم وارد مي‌كنند و در صورت استفاده در مراحل اوليه بروز سرطان، 100 درصد بيماري را از بين مي‌برد.
اين پژوهشگر قيمت عرضه داروي پرفيمرسديم در كشور را در صورت توليد انبوه آن و راهيابي به بازار كمتر از يك درصد داروي مشابه كانادايي عنوان كرد كه ماده اوليه آن خون‌هاي تاريخ مصرف گذشته سازمان انتقال خون است و گفت: زماني كه اين دارو به بيمار سرطاني تزريق مي‌شود بر خلاف داروهاي شيمي درماني به بخش‌هاي سالم بدن هيچ آسيبي وارد نمي‌كند و پس از تزريق وريدي و تجمع در محل غده سرطاني با قرار گرفتن در معرض تابش ليزر فعال و باعث نابودي سلولهاي سرطاني مي شود و در تمام سرطانهايي كه باحالت توده‌آي نظير سرطان برنش، مري، معده و مثانه همراه است موثر است.
وي خاطرنشان كرد: اين دارو كه به تاييد شهرك علمي - تحقيقاتي اصفهان، سازمان انتقال خون اصفهان و جمعي از اساتيد و متخصصان سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي رسيده در حال حاضر مراحل اداري ورود به فهرست داروهاي ژنريك ايران را مي‌گذارند تا پس از آن توسط يك كارخانه داروسازي به توليد انبوه برسد و حتي به عنوان دومين كشور توليد كننده اين دارو در جهان توانايي صادرات به كشورهاي مصرف كننده از جمله كشورهاي اروپايي را نيز خواهيم داشت.
دكتر علوي افزود: سرطان‌هاي برنش، مري، معده و مثانه از جمله سرطان هايي است كه درمان قطعي نداشته و پس از عمل جراحي بخش بسيار كوچكي از سلولهاي سرطاني باقي مانده و مي‌تواند با رشد مجدد خود توده‌هاي سرطاني با عوارض شديدتر بوجود آورد ولي اگر سرطان در مراحل اوليه تشخيص داده شود با استفاده از داروي پرفيمر سديم امكان درمان 100 درصد آن وجود خواد داشت.
وي، مزيت ديگر شيوه ابداعي محققان ايراني را استفاده از ليزر كم توان با عوارض بسيار كم جهت فعال سازي اين دارو عنوان كرد و اذعان داشت: بيمار مبتلا به سرطان هنگام استفاده از اين دارو بايد از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداري كند زيرا بخشي از دارو وارد پوست مي‌شود و آفتاب با فعال سازي دارو التهاب پوستي ايجاد مي‌كند كه البته با دفع دارو از بدن اين مشكل نيز رفع خواهد شد.
وي در پايان با اشاره به اينكه قبلا اين دارو در كانادا بر روي بيماران آزمايش شده و نتايج مطلوبي به ثبت رسانده است بنابراين نيازي به گذراندن مرحله آزمايش روي انسان ندارد و در فاز سلولي اثر بخشي اين دارو به طور دقيق و كامل اثبات شده است به ايسنا گفت: در حال حاضر اطلاعي از نحوه ساخت اين دارو توسط شركت كانادايي در دست نداريم و با توجه به اينكه اين شركت كانادايي فرمول ماده اوليه ساخت اين دارو را منتشر نكرده است مي‌توانيم آنها را در خارج از كشور نيز به ثبت برسانيم.

١٣:١٥ ١٢/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد