لايههاي نانوليفي نيمه صنعتي در دانشگاه صنعتي اميركبير توليد شد
پژوهشگران دانشكده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي امبير كبير با ساخت دستگاه چند نازله به توليد نيمه صنعتي لايههاي نانوليفي موفق شدند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كمال دوستدار، مجري طرح با اشاره به كاربردهاي گسترده لايههاي توليد شده از الياف نانو گفت: در اين فنآوري وقتي كه تعداد نازلها بيش از پنج نازل ميشود به مقياس نيمه صنعتي رسيدهايم.
وي افزود: اين دستگاه مواد پليمري مختلف از جمله نايلون و اكريليك با استفاده از فشار دقيق و كنترل شده گاز به نازلها فرستاده شده و قطره كوچكي از ماده سر نازل تشكيل ميشود سپس در حضور ميدان قوي الكتريكي ايجاد شده به ميزان 20 تا 30 هزار ولت، تارهايي در مقياس نانومتر از سطح قطره جدا شده و به سمت صفحه زيرين حركت ميكنند.
دوستدار، برتري دستگاه خود را در مقايسه با نمونههاي متداول استفاده از شيوهاي ارزان براي دستيابي به اين فنآوري ذكر كرد و گفت: در روشهاي معمول از پمپهاي ويژه براي تشكيل قطره استفاده ميشود كه بسيار هزينهبر هستند و از طرف ديگر جزييات اين فنآوري هم در مقالات بيان نميشود.
وي افزود: برتري ديگر چسبندگي مناسب لايههاي ايجاد شده از نانوالياف است كه در مقايسه با دستگاههاي وارداتي از خارج قابليت اتصال به زير لايههاي مختلف را داراست.
لايههاي تشكيل شده از نانوالياف كاربرد گستردهاي در صنايع مختلف دارند؛ از جمله اين كاربردها ساخت فيلترهاي جداكننده ذرات بسيار ريز از جمله ميكروب و آلودگي، جداسازي دو مايع از يك ديگر، افزايش كارآيي كاتاليزورها، افزايش خواص فيلترها و بالا بردن عمر آنها و در صنايع پزشكي در تهيه باندهاي زخم غير قابل نفوذ براي ميكروبها، ماسكهاي پزشكي و فرآوردههاي مرتبط است.
گفتني است، طراحي بخشهاي مختلف اين دستگاه و هم چنين ساخت آن در اين طرح و در قالب يك پاياننامه كارشناسي ارشد مهندسي نساجي انجام شده است.
١٣:١٥ ١٢/٠٨/١٣٨٦