رييس پژوهشگاه هوافضا در گفتوگو با ايسنا خبر داد:
طراحي شبيهساز هواپيماي ايران - 140 به دست متخصصان ايراني
راهاندازي آزمايشگاه رايانه موازي در پژوهشگاه
رييس پژوهشگاه هوافضا با اعلام راهاندازي رايانه موازي در اين مركز از اتمام فاز اول طراحي سيمولاتور(شبيهساز) ايران - 140خبر داد كه همزمان با دهه فجر نمايش داده ميشود.
دكتر محسن بهرامي در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: فاز اول سيمولاتور ايران - 140 كه در پژوهشگاه هوافضا انجام ميشد، تقريبا تمام شده و فكر ميكنم در نمايشگاه بعدي همزمان با دهه فجر نمايش داده شود ودر فازهاي بعدي بايد مانيتورهاي آن را كمي صنعتيتر كرد.
وي در خصوص نحوه عملكرد اين سيمولاتور(شبيهساز) پروازي گفت: رايانههاي متصل به اين سيمولاتور پس از دريافت فرمان خلبان، تغييرات لازم را بر روي پنلهاي جلو و گيجها ايجاد كرده و خلبان ميتواند خود را با آن تنظيم كند.
وي هدف از ساخت اين سيمولاتور را فعال سازي تكنولوژي رايانه موازي خواند و افزود: به دليل آن كه آموزش خلبان در كابين هواپيما، گران قيمت است، در اين طرح ميتوان همان فضا را به كمك چند رايانه شبيه سازي كرد.
دكتر بهرامي با اشاره به اين كه اين سيمولاتور از 14 رايانه موازي بهرهمند است، گفت: كشورهاي زيادي در زمينه رايانه موازي و براي مقاصد متفاوت كار كردهاند و در حال حاضر فرهنگ انجام فعاليتهاي تحقيقاتي در پژوهشگاه را براساس رايانه موازي بنا كردهايم و فرد تنها با يك رايانه كار نميكند و در حال حاضر رايانه موازي 12 گرهيي به سيمولاتور نصب شده است.
وي در گفتوگو با ايسنا افزود: تمامي فعاليتهاي داخلي پژوهشگاه بر روي رايانه موازي 32 گرهيي انجام ميشود كه با هزينهاي حدود 60 تا 70 ميليون تومان تهيه شده و شايد پژوهشگاه تنها مركزي باشد كه امور داخلي خود را نيز با رايانه موازي انجام ميدهد.
رييس پژوهشگاه هوافضا تاكيد كرد: در زمينه مكانيابي جهاني، فعاليتهايي در زمينه GPS آغاز كردهايم كه هنوز پروژه خاصي انجام نشده و افرادي را براي آموزش به خارج از كشور اعزام كردهايم و با چند سازمان در حال مذاكره هستيم كه پس از نهايي شدن، اعلام ميشود.
١٣:٥٤ ١٨/٠٨/١٣٨٦