يك كارشناس فنآوري اطلاعات:
شهر الكترونيكي بايد با هدف رفع كليهي نيازهاي شهروندان ايجاد شود
رفع كليهي نيازهاي شهروندان از اهداف مهم شهر الكترونيكي است تا در حد امكان به صورت الكترونيكي انجام شود.
علي اشرفزاده - كارشناس فنآوري اطلاعات - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: به دليل محدوديتهاي اينترنت و وابستگي به محتواي خارجي، مركز توليد محتوا را در قالب شهر الكترونيكي در يزد ايجاد كرديم كه از امكانات اين مركز شبكههاي تلويزيوني اينترنتي، VOD، سرويسهاي فروشگاه مجازي و مركز آموزش مجازي است. او افزود: زيرساختهاي تكنولوژيكي موجود در شهر يزد نظير فيبر نوري به ميزان مناسب اجاره شده و مشكلي به لحاظ پهناي باند نداشته و شهر الكترونيكي يزد طراحي شده است.
او يكي از اهداف مهم شهر الكترونيكي را رفع كليهي نيازهاي شهروندان دانست و افزود: هدف، رفع نيازها تا حد امكان به طور الكترونيكي است نيازهايي نظير بانكداري الكترونيكي كه رابطي بين بانك و مردم باشد.
او افزود: به عنوان مثال مركز آموزش مجازي شهر الكترونيكي يزد سه دوره دانشجو پذيرفته و مذاكراتي جهت همكاري دانشگاه آزاد واحد ميبد جهت گسترش اين مركز به دانشگاه در حال انجام است.
اشرفزاده ادامه داد: از ديگر خدمات شهر الكترونيكي يزد سرويسهاي خبرخوان كليهي خبرگزاريها و در اختيار قرار دادن آرشيو آنها به كاربران است كه با سيستم RSS خلاصهي اخبار در سايتها قابل مراجعه است.
وي با اشاره به تعاملاتي كه با دولت انجام ميشود گفت: در حال حاضر در تعامل با دولت هستيم تا دسترسي به شبكهي دولت با شبكهي داخلي استان كه زيرساخت فيبر نوري شهر الكترونيكي يزد است و ما آن را اينترانت ناميدهايم امكان پذير باشد تا نياز مردم به مراجعات به دولت نيز رفع شود.
او تصريح كرد: اما در تعاملات با مشكل مواجهيم زيرا دولت به لحاظ امنيتي ريسك نميپذيرد و در حوزهي IT كند عمل ميكند، با شهرداري يزد مذاكراتي انجام شده تا پروانهي ساختمان الكترونيكي را بر روي شهر الكترونيكي يزد داشته باشيم اما مشكل دولت از نبود ساختار مناسب است.
اين كارشناس در پايان تصريح كرد: نبود اتوماسيون اداري و استفاده نكردن از امكانات IT در خود سازمانها از جمله مشكلاتي است كه شناسايي خدمات الكترونيك براي آنها را در برميگيرد.
١٠:١٠ ١٩/٠٨/١٣٨٦