١٩:٢٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
وزير علوم خبر داد:
تجديدنظر در اعزام دانشجو به كشورهاي متخاصم با ايران
محدود شدن پذيرش در رشته‌هايي كه فارغ‌التحصيلانش در جامعه به حد اشباع رسيده است

وزير علوم، تحقيقات و فناوري امروز اعلام كرد: وزارت علوم منعي براي اعزام دانشجوي بورسيه به خارج از كشور ندارد اما در خصوص اعزام دانشجو به كشورهايي كه به خصومت با ايران مي‌پردازند تجديد نظر مي‌شود.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد مهدي زاهدي در حاشيه ديدار با وزير علوم كشور توگو درباره اعزام دانشجوي بورس در رشته‌هاي اولويت دار به خارج از كشور اظهار كرد: اولويت ما در اعزام دانشجو به كشورهايي است كه حق و حقوق ايران را در مجامع مختلف به رسميت شناخته و در اين رابطه منصفانه عمل مي‌كنند.
وي با بيان اينكه رشته‌هاي اولويت دار وزارت علوم براي اعزام دانشجوي بورس بر روي سايت وزارت علوم قرار دارد افزود:‌ سعي ما بر اين است كه در سال جاري حدود 300 دانشجوي بورسيه براي دوره‌هاي بلند مدت به خارج از كشور اعزام كنيم البته مشكلاتي در اين زمينه وجود دارد به عنوان مثال دانشجويان بورسيه بايد بتوانند در آزمون زبان حدنصاب لازم را كسب كنند بنابراين اگر نتوانيم اين تعداد دانشجو را در دوره‌هاي بلندمدت به خارج از كشور اعزام كنيم سهميه مربوطه را به دوره‌هاي كوتاه مدت اعزام دانشجو اختصاص مي‌دهيم.
وي همچنين با بيان اينكه بر اساس برنامه توسعه وزارت علوم مكلف است كه حداقل داراي 70 درصد از اعضاي هيات علمي بالاي رتبه علمي استاديار باشد، اظهار كرد: وزارت علوم در اين راستا نيازمند جذب هيات علمي با مرتبه علمي دكتراست و در اين رابطه آمادگي خود را براي پذيرش فارغ التحصيلان ايراني خارج از كشور داراي مدرك دكترا اعلام كرده است كه هدف در اين راستا تقويت كيفي دانشگاه‌هاست.
وي افزود: ممكن است در برخي از رشته‌ها در داخل كشور عضو هيات علمي داراي مرتبه دكترا به ميزان كافي وجود نداشته باشد بنابراين برنامه ما استفاده از متخصصين خارجي اين رشته‌ها براي ايجاد دوره‌هاي كوتاه مدت در داخل كشور با هدف انتقال علوم و تربيت متخصص در داخل كشور مي‌باشد.
وزير علوم در بخشي ديگر از صحبت‌هاي خود با بيان اينكه هيچ گونه مشكلي در زمينه استخدام عضو هيات علمي با رتبه علمي دكترا نداريم اظهار كرد: از آنجا كه تعداد افراد داراي مدرك دكترا محدود است بنابراين در زمينه جذب اين افراد به عنوان عضو هيات علمي مشكلي نداريم.
وي با بيان اينكه نسبت اعضاي هيات علمي به دانشجو در دانشگاه‌هاي دولتي مطلوب است، اظهار كرد: اين رقم در دانشگاه‌هاي دولتي در حال حاضر يك به 19 است كه سعي ما بر اين است كه اين رقم را به يك به 18 برسانيم و در حال حاضر نگراني عمده ما در رابطه با دانشگاه‌هاي غير انتفاعي، آزاد اسلامي و پيام نور است كه بايد اين مساله برطرف شود البته در رابطه با دانشگاه‌هاي پيام نور تصميم گيري‌هاي جدي شده است به گونه‌اي كه تا پايان سال جاري بيش از دو هزار عضو هيات علمي در اين دانشگاه جذب خواهند شد.
زاهدي با اشاره به اقدامات صورت گرفته جهت ارتقاي سطح كيفي آموزش عالي در كشور اظهار كرد: از ابتداي سال جاري امر نظارت بر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي به صورت جدي پيگيري شده و تيم‌هاي استاني امر نظارت بر دانشگاه‌ها به طور مداوم گزارش‌هايي را در اين رابطه ارائه مي‌كنند.
محدود شدن پذيرش در رشته‌هايي كه فارغ‌التحصيلانش در جامعه به حد اشباع رسيده است
وي همچنين با اشاره به برنامه وزارت علوم براي راه اندازي 220 رشته ميان رشته‌اي در بخش علوم انساني اظهاركرد: توجه ويژه ما به ايجاد رشته‌هاي كاربردي در دانشگاه‌هاست كه در اين خصوص در جهت ايجاد رشته‌هاي ميان رشته‌اي علوم انساني اقدام كرده‌ايم.
وي با بيان اينكه اين مساله به معناي حذف رشته‌هاي موجود نيست اظهار كرد: با اين حال پذيرش دانشجو در برخي از رشته‌هايي كه فارغ التحصيلان آن در جامعه به حد اشباع رسيده است محدود خواهد شد.
وي با اشاره به نسبت پذيرش دانشجويان دختر و پسر در دانشگاه‌هاي كشور اظهار كرد: درصد قبولي دانشجويان دختر در مقطع كارشناسي رو به افزايش است و اين به معناي تلاش رو به افزايش دختران براي ورود به مقاطع تحصيلات تكميلي است به گونه‌اي كه درصد قبولي دانشجويان پسر به دختر در گذشته 80 درصد بوده است ولي در حال حاضر اين رقم به 60 به 40 رسيده است.
عدم دريافت انتقادي از دانشگاهها درباره مصوبه لزوم تدريس به زبان فارسي در دانشگاهها
زاهدي در خصوص انتقادات برخي از دانشگاه‌ها در زمينه مشكلات موجود براي تدريس دوره‌هاي بين الملل داخل كشور به زبان فارسي اظهار كرد: هنوز هيچ دانشگاهي به صورت رسمي اين مسئله را به وزارت علوم انعكاس نداده است. با اين حال شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص مسائل فرهنگي و علمي كشور سياست گذار بوده و در اين راستا كلان نگري مي‌كند به عبارت ديگر زماني كه مقام معظم رهبري در خصوص مرجعيت علمي زبان فارسي در دنيا تاكيد مي‌كنند اين مسئله مستلزم گسترش زبان فارسي در كل دنيا است. در اين راستا مي‌توان با برگزاري دوره‌هاي بين الملل به زبان فارسي مرجعيت علمي اين زبان را در كل دنيا ارتقا داد.
وزير علوم با بيان اينكه تدريس دوره‌هاي بين الملل به زبان انگليسي جزو سياستهاي كشور و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيست اظهار كرد: با اين حال اگر در اين راستا برخي از دانشگاه‌ها دچار مشكل شده باشند اين مسئله به شوراي عالي انقلاب فرهنگي اختصاص داده مي‌شود.
وي با اشاره به نتايج ديدار با وزير علوم كشور توگو اظهار كرد: تفاهم نامه اصلي در روز چهارشنبه و پس از ديدارهاي هيات علمي كشور توگو از دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشي ايران منعقد خواهد شد و پيش بيني مي‌شود در زمينه‌هاي متعددي در خصوص انتقال تجربيات در زمينه آموزش و پژوهش و به خصوص در راستاي گسترش آموزش عالي كشور ايران به تفاهماتي برسيم.
زاهدي با اشاره به ستاد توسعه آفريقا در رياست جمهوري اظهار كرد: سعي مي‌شود تا با كمك اين ستاد ارتباط علمي بين دو كشور گسترش يابد.

١٣:٥٥ ١٩/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد