١٨:٥٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
23 و 24 آبان ماه جاري
نخستين كنگره‌ بين المللي حقوق پزشكي برگزار مي‌شود

نخستين كنگره‌ بين المللي حقوق پزشكي به همت مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و با حضور رييس قوه قضاييه، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي و دانشمندان و اساتيد كشورهاي مختلف در روزهاي بيست و سوم و بيست و چهارم آبان ماه در تالار امام علي (ع) اين دانشگاه برگزار مي‌شود.
به گزارش خبرنگاربهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عليرضا زالي، رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و رييس كنگره در نشست خبري اين كنگره با بيان اين كه رشته‌ حقوق پزشكي از سال 1982 ميلادي در انگلستان پايه‌گذاري شد، افزود:‌ مطالعه حقوقي تمام مسائل و مشكلات در حوزه‌ پزشكي در حيطه حقوق پزشكي است كه تبيين بررسي وآناليز اين مسائل را بر عهده دارد.
وي اظهار كرد: بخش عمده‌اي از كنگره‌، با برپايي پانل‌هاي مختلف به صورت پرسش و پاسخ خواهد بود. همچنين با توجه به رتبه‌ خوب ايران در جهان از نظر پيوند اعضا و انجام بيشتر پيوندها در ايران مهم ترين پانل كنگره را اين موضوع تشكيل خواهد داد.
دكتر زالي با بيان اين كه تامين دهنده‌هاي پيوندي با چالش‌هاي حقوقي بسياري مواجهند، اذعان داشت:‌ خريد و فروش اعضا، قاچاق و مالكيت اعضا از بحث‌هاي مورد توجه در كنگره به شمار مي‌روند. همچنين مدل ايراني پيوند كه منتج از فرهنگ ايثارگري است، از سوي بسياري از كشورها مورد استقبال قرار گرفته است.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: شبيه سازي انسان از ساير مباحث مطرح در كنگره‌ محسوب مي‌شود. شبيه سازي غير درماني و درماني از شاخه‌هاي آن است كه فقها و حقوقدانان نسبت به شاخه‌ي غير درماني حساسيت‌هاي بسياري نشان داده اند، اما شبيه سازي درماني راه را براي درمان بيماري‌هاي صعب العلاج گشوده است.
وي همچنين قتل ترحم آميز را از مباحث اين كنگره دو روزه عنوان و يادآور شد: قتل ترحم آميز به دو گونه فعال و انفعالي در كشورنظريه پردازي شده است كه در بيماران سرطاني و ژنتيكي كه لاعلاجند، كاربرد دارد.
به گزارش ايسنا، دكتر زالي افزود: در مسووليت پزشكي قصد دخالت نظرات خانواده‌ها در سياست‌هاي درماني را داريم كه از محورهاي مورد بحث اولين كنگره حقوق پزشكي به شمار مي‌رود.همچنين در چند سال اخير در بحث درمان، نگاه «پزشك سالارانه» به «بيمار محور» تبديل شده است.
وي با بيان اين كه نگاه به اخلاق پزشكي، انتزاعي است، گفت: ما سعي كرده ايم كه در اولين مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي آشتي‌اي بين مباحث علوم انساني و حقوق پزشكي ايجاد كنيم.
دكتر محمود عباسي، دبير اجرايي اين كنگره در ادامه افزود: تبيين مواضع ايران در حقوق پزشكي، آشنايي با ديدگاه دانشمندان ايراني و خارجي و معطوف كردن توجه جامعه به حقوق بيماران از اهداف كنگره محسوب مي‌شوند.
وي اظهار داشت:‌ با توجه به گسترش جراحي ترميمي ‌و زيبايي و پيامدهاي ناشي از آن از مشكلات جامعه تلقي شده كه بايد از نظر حقوقي به آن پرداخته شود.
وي با بيان اين كه 286 مقاله به دبيرخانه كنگره ارسال شده است، اذعان داشت: از اين بين بيش از 70 سخنراني در چهار پانل ارايه خواهد شد.

١٥:٠٤ ١٩/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد