به همت پژوهشگران ذوب آهن اصفهان
كنترلر درجه حرارت كورههاي پلاستومتري و كاليبراتور زمان سنج طراحي و ساخته شد
پژوهشگران شركت ذوب آهن اصفهان، موفق به طراحي و ساخت دستگاه كنترلر درجه حرارت كورههاي پلاستومتري و كاليبراتور زمان سنج شدند.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، مهندس محسن جعفري، سرپرست اتوماسيون آزمايشگاه مركزي شركت در خصوص نحوه طراحي و ساخته كاليبراتور زمان اظهار كرد: با توجه به نياز و اهميت تست و كاليبراسيون تايمرها، رلههاي زماني، كرنومترها و ديگر تجهيزاتي كه لازم است تا مدت زمان انجام يك عمل ــ كه در آن پروسه معمولا يك قطعه الكتريكي طي مدت زمان معيني تحت ولتاژ قرار ميگيرد يا يك قطعه مكانيكي متحرك طي مدت زماني جابهجا ميشود - اندازه گيري شود، نسبت به طراحي و ساخت كاليبراتور تايمر اقدام شد.
وي افزود: استفاده از متد طراحي با قطعات متداول و به روز موجود در بازار علاوه بر حداقل رساندن قيمت ساخت دستگاه، سهولت، كارايي و امكانات بيشتر را در دستگاه ساخته شده به همراه دارد و با وجود برنامه پذير بودن دستگاه، افزودن يا ايجاد هر تغييري در ساختار كاري دستگاه به راحتي امكان پذير است.
مهندس جعفري در بيان مهمترين ويژگيهاي اين دستگاه به قابليت زمان سنجي با دقت صدم ثانيه، امكان زمان سنجي (كاليبراسيون) كرنومتر، تايمرهاي الكتروكنتاكتي و اندازه گيري مدت زمان برق دار بودن يك پروسه يا جابهجا شدن يك قطعه متحرك مكانيكي، قابليت پرتابل بودن، داشتن پورت PROGRAMMING/ACCESSORIES و تشخيص ولتاژ ورودي توسط پورت ACCESSORIES از 5 تا 85 ولت و توسط ترمينال ورودي ولتاژ از 85 تا 250 ولت به صورت AC يا DC اشاره كرد.
به گزارش ايسنا، مهندس زاهدي، مدير اتوماسيون و ارتباطات ذوب آهن اصفهان نيز در خصوص كنترلر درجه حرارت كوره هاي پلاسترمتري گفت: اين دستگاه كه به سفارش شركت فرآوري ذغال سنگ پروژه طبس طراحي و ساخته شده به منظور كنترل درجه حرارت كورههاي الكتريكي پلاستومتري تحت شيب مشخص به كار برده ميشود.
وي ادامه داد: نحوه كنترل شيب درجه حرارت توسط پروسسور دستگاه محاسبه و با قرائت دماي واقعي كوره و مقايسه آن با دماي محاسبه شده، توسط كنترل توان اعمالي به المانهاي حرارتي صورت ميپذيرد.
زاهدي افزود: استفاده از قطعات الكترونيكي جديد و به روز باعث به حداقل رساندن ابعاد دستگاه، كاهش تعميرات، افزايش دقت، ايمني و تسهيلات اپراتوري و تعميراتي را به همراه دارد.
وي در بيان ويژگيهاي اين دستگاه به مواردي چون تست هيتر و اتصالات الكتريكي در شروع هر آناليز به صورت اتوماتيك و محاسبه حداكثر توان الكتريكي اعمالي مجاز، متناسب با مقاومت المان هيتر به منظور دقت در آناليز و افزايش عمر قطعات، خطايابي سيستم و نمايش خطا در كليه مراحل آناليز و حفاظت از قطعات، متناسب با افزايش عمر آنها، نمايش كليه مقادير و مراحل آناليز روي نمايشگر دستگاه جهت سهولت و كار اپراتور، ابعاد و اشغال حداقل فضاي نصب (ابعاد 8*16*22 سانتيمتر) با امكان نصب سريع و راحت و نيز پيشبيني جهت توسعه و افزودن امكانات جانبي توسط پورت ACCESSORIES دستگاه اشاره كرد.
١١:٠٦ ٢٣/٠٨/١٣٨٦