/ميزگرد «جنبش دانشجويي، بايد و نبايدها»/
مسوول واحد آموزش جامعه اسلامي دانشجويان:
نتيجه وابستگي جريانهاي دانشجويي به احزاب زوال آنهاست
مسوول واحد آموزش جامعه اسلامي دانشجويان در ميزگرد «جنبش دانشجويي، بايد و نبايدها» به بيان انديشههاي اين اتحاديه درخصوص جنبش دانشجويي پرداخت و گفت: جنبش دانشجويي خاص است و متفاوت از ساير جنبشهاي اقشار مختلف است؛ چرا كه دانشجو خصوصياتي دارد كه آن را از اقشار ديگر متمايز ميكند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) عباس بيات، يكي از مهمترين ويژگيهاي اصيل جنبش دانشجويي كه در اكثر كشورها آن را قبول دارند را آرمانگرايي خواند و گفت: دانشجو به عنوان قشر تحصيل كرده يك هدف مثبت دارد كه اين هدف را هم دست يافتني ميداند و براي رسيدن به آن تلاش ميكند و صفا، خلوص و صداقت جنبش دانشجويي نيز با ساير اقشار به خاطر جوان بودن و روحيه پاك و بدون وابستگي سياسي آنها متفاوت است.
وي ويژگي ديگر را آزادي و دوري اين جنبشها از احزاب و گروههاي سياسي و مستقل بودن آنها دانست.
به گفته بيات همچنين جنبش دانشجويي نه قائم به شخص و نه قائم به تشكيلات است و هيچ گاه نميتوان يك شخص را در يك تشكيلات از ابتدا تا انتها گرداننده اين جنبشها دانست.
اين فعال سياسي همچنين گرايش به خوبيها مثل عدالت و دوري و بيزاري از بديها مثل ظلم و بيعدالتي و نيز منطق و بينش علمي حاكم بر حركت دانشجويي را نيز از خصوصيات اين جنبش دانست و گفت: در جنبشهاي ديگر معمولا اين خصوصيات به صورتي كه در جنبشهاي دانشجويي است وجود ندارد.
در ادامه ميزگرد دانشجويان سوالات متعددي را از بيات مطرح كردند كه برخي از آنها بدين شرح است؛ چرا با اين كه ميگوييد جنبش دانشجويي وابسته به حزبي نيست اين همه انجمن اسلامي مورد خفقان قرار گرفتهاند و آزادي بيان نيست؟ سوال درخصوص انتخابات رياست جمهوري اين دوره كه آقاي كروبي ميگفت بعد از يك خواب كوتاه چطور اين همه آرا تغيير كرد، جنبش دانشجويي چرا قبل از انقلاب بود اما الان نيست؟
به گزارش ايسنا چرا با اين كه ملت يك بار انقلاب ميكند و يك عمر اصلاحات انجام ميدهد و قبل از انقلاب جنبش دانشجويي يك رويكرد انقلابي داشت و بعد از آن اصلاحي شد هم اكنون ميبينيم كه يكي از انشعاباتي كه در جنبش دانشجويي به وجود آمده اين است كه به سمت حمايت از حكومت وقت ميرود؟ آيا در مورد آزمون ضمن خدمت آموزش و پرورش واكنشي نشان داديد؟ چرا ميگوييد هيچ حزبي در انتخابات رياست جمهوري از احمدينژاد دفاع نكرد و فقط مردم بودند در حالي كه در دور دوم همه احزاب و حتي آنهايي كه در دور اول از آقاي هاشمي دفاع كردند به احمدي نژاد پيوستند؟
بيات در اسخ به سوالات مطرح شده از سوي دانشجويان حاضر در اين جلسه گفت: دولت حزب نيست، وقتي دولت را نقد ميكنيم عملكرد آن جلوي ما هست. دولت عدالتمحور برخلاف دولت اصلاحطلب اصلا حزبي نبود و نيست نه با حمايت حزبي بالا آمد و نه حالا حزبي از آن حمايت ميكند، حتي حزبهايي كه خود را اصولگرا ميدانند هم از احمدينژاد دفاع نكردند. درست است در دور دوم برخي احزاب به احمدينژاد پيوستند ولي پايه يك پايهي مردمي بود و مردم ايران هم زياد حزبي نيستند.
وي همچنين گفت: شايد خواب آقاي كروبي خواب اصحاب كهف بوده است.
بيات ادامه داد: اگر يك جريان دانشجويي به يك حزب وابسته باشد، نتيجه قطعي زوال آن است.
وي در ادامه ابراز عقيده كرد: همين اتفاق براي انجمن اسلامي دانشجويان افتاد و مشخصه بارز آن در جبهه دوم خرداد بود كه به خاطر وابستگي به بيرون و چسبيدن به احزاب هويت جنبش دانشجويي كه مستقل بودن آن است از بين ميرود.
بيات ادامه داد: بنده به شخصه ميگويم اگر انقلاب اسلامي را از من بگيرند چيزي ندارم و هر حركتي كه به مفهوم بازگشت به شعارهاي انقلاب باشد، حركت كلي آن مورد تاييد ماست. اما، ما انتقاد به دولت هم داريم مثلا درمورد گراني مسكن و موارد ديگر. البته ميدانيم كه برخي از اين مسايل از جاهاي ديگر آب ميخورند اما اين مطالبه ماست. ما بايد موافق خوبيها و منتقد و مخالف بديها باشيم و هستيم.
اين عضو تشكيلات اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان گفت: قبل از انقلاب جنبش دانشجويي يك مخالفت اصلي داشت كه حكومت را از ريشه قبول نداشت و آن را فاسد و غيرقابل اصلاح ميدانست براي همين اين جنبش فعال بود و ميخواست آن را از ريشه قطع كند مثل 16 آذر كه در آن سه شهيد دادند، اما بعد از انقلاب كارهاي جنبش دانشجويي قابل مقايسه با قبل از انقلاب نيست مثل 13 آبان و جنگ تحميلي.
بيات در ادامه پاسخ به سوالات گفت: جامعه اسلامي به وزير آموزش و پرورش در مورد سوالات آزمون ضمن خدمت انتقاد مستقيم كرد و به دولت هم انتقاد كرد.
وي تاكيد كرد: در واقع نقد بايد منصفانه، منطقي و در چارچوب ادب باشد و حريمي را خدشهدار نكند؛ در غير اين صورت اسم اين نقد نيست.
١٧:٥٣ ٢٣/٠٨/١٣٨٦