١٨:٠٢ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس مجلس در آكادمي علوم جمهوري آذربايجان:
دانشگاهيان بايد غبار خرافات و بدفهمي‌ها را از حوزه‌ي اسلام بزدايند

رييس مجلس شوراي اسلامي صبح امروز (شنبه) از آكادمي علوم جمهوري آذربايجان ديدار كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در باكو، دكتر غلامعلي حدادعادل با بيان اين‌كه بسيار خوشوقتم كه خود را در جمع شما و در كنار شما مي‌بينم، افزود: به عنوان يك دانشجوي قديمي دانشگاه بزرگ تهران كه هم‌اكنون نيز افتخار تدريس در آن دانشگاه را دارد، خوشحالم كه در سفر به جمهوري آذربايجان، فرصت ديداري با همكاران و همتايان خود را در اين كشور برادر و همسايه پيدا كرده‌ام.
رييس مجلس گفت: دانشگاهيان در هر كشور، طبقه‌ي دانشمند و هوشمندي هستند كه توده‌ي مردم در آنان به چشم نخبگان و خواص مي‌نگرند. در همه جاي جهان، مردم به دانشگاهيان احتيام مي‌گذارند. اين شأن منزلت، ناشي از آن است كه مردم معتقدند دانشگاهيان با تفكر منطقي و علمي مسايل و اوضاع و احوال جامعه را تجزيه و تحليل مي‌كنند و با آگاهي از حقيقت امور و كشف علل واقعي حوادث و پديده‌ها، براي رهايي از مشكلات راه‌حل‌ها و راهكارهاي صحيح و موثر پيدا مي‌كنند.
وي با بيان اين‌كه مردم، دانشمندان، استادان و محققان خود را در هر جامعه، وجدان بيدار آن جامعه مي‌دانند و انتظار دارند آنان توده‌هاي مردم را از تقليد كوركورانه و انحراف و خطا بازدارند و در حركت به سوي آينده راهنماي آنان باشند، افزود: حقيقت اين است كه جهان امروز با مسايل و مشكلات فراوان و مهمي روبه‌روست و از دردهاي سختي رنج مي‌برد. مردم جهان با وجود اميدها و آرزوهايي كه مخصوصا در نيمه‌ي دوم قرن بيستم يعني پس از جنگ جهاني دوم به برقراري صلح و امنيت داشتند، اكنون در دهه‌ي اول قرن بيست و يكم نشانه‌هاي آشكاري دال بر گسترش جنگ و ناامني در نقاط مختلف جهان مشاهده مي‌كنند.
حدادعادل ادامه داد: كافي است به كشورهاي اطراف خود نگاهي بياندازيم و حوادث دردناك بالكان و افغانستان و عراق و فلسطين و لبنان و دارفور و اوضاع آشفته و خشونت‌آميز بعضي كشورهاي ديگر را از نظر بگذرانيم تا بدانيم دنيا چه اندازه از آن دورنماي رويايي و قشنگي كه شصت سال قبل بنيان‌گذاران سازمان ملل متحد به مردم وعده مي‌دادند دور افتاده است.
رييس مجلس با تاكيد بر اين‌كه در جهان امروز بي‌عدالتي بيداد مي‌كند، گفت: اگرچه برخلاف قرن هيجدم و نوزدهم، ديگر كسي از لفظ «استعمار» براي دخالت در ديگر كشورها استفاده نمي‌كند، روح استعمارگري با قوت زنده است و خود را زير نقاب الفاظ و شعارهاي فريبنده‌ي جديدي مخفي كرده است. قدرت‌هاي بزرگ با استفاده از وسايل ارتباط جمعي و امپراطوري رسانه‌يي، فكر و مرام و فرهنگ و ارزش‌هاي خود را به همه جا و همه كس گسترش دهند.
او با بيان اين‌كه مسابقه بر سر توليد سلاح‌هاي كشتارجمعي و نسل جديد بمب‌هاي هسته‌يي با شدت ادامه دارد و حتي فضاي كيهاني را نيز براي تهديد زندگي بشر به خدمت گرفته است، افزود: ظلم به ملت‌هاي ضعيف و جلوگيري از حاكميت آن‌ها بر سرنوشت خود، غارت منابع و ذخاير آن‌ها و قتل و خونريزي چه در قالب جنگ و چه به صورت تروريسم دولتي پديده‌اي رايج و گسترده است. آدم‌ربايي و زنداني كردن بدون محاكمه، اعمال شكنجه‌هاي وحشيانه و جلوگيري از آزادي بيان در بسياري از جاها به صورت امري عادي درآمده است. همين قدرت‌ها با تحريك قوميت‌ها و پيروان اديان و مذاهب را در درون كشورها، جنگ داخلي برپا مي‌كنند و كشورهاي همسايه را بر ضد يكديگر به جنگ وا مي‌دارند. بنيان‌هاي اخلاقي به شدت در معرض تباهي قرار گرفته است. پايه‌هاي زندگي خانوادگي در همه جاي جهان در اثر تبليغ مظاهر فساد و بي‌عفتي متزلزل شده است. توليد مواد مخدر و اعتياد به آن شيوع روزافزون يافته و فقر كه همواره با فحشاء و فساد و اعتياد همراه است، چهره‌ي كريه خود را در بسياري از مناطق جهان به نمايش گذاشته است.
حدادعادل تشريح كرد: در حالي كه مكتب‌هاي فلسفي جديد غربي و انديشه‌هاي سياسي متفكران در حل مشكلات بشر امروز فرو مانده است، معنويت و مذهب به عنوان راه نجات از مظاهر زشت و نگران‌كننده‌ي بي‌عدالتي و خشونت و ناامني در همه جاي جهان مورد توجه قرار گرفته است. گويي فطرت آدميان آن‌ها را به اين نتيجه رسانده است كه دنيايي كه نور خدا آن را روشن نكرده باشد با هيچ نور ديگري روشن نخواهد شد.
وي با تاكيد بر اين‌كه بي‌گمان شما هم اخباري را كه حكايت از اقبال روزافزون مردم سراسر جهان به دينداري و عرفان و معنويت است دريافت كرده‌ايد، گفت: سال‌هاست ترجمه اشعار مولانا جلال‌الدين محمد بلخي رومي كه امسال هشتصدمين سال ولادت او از سوي يونسكو به همه‌ي ملت‌هاي جهان يادآوري شده است، پرفروش‌ترين كتاب شعر در آمريكاست.
حدادعادل اظهار كرد: گرايش به ايمان و اعتقاد ديني در جهان اسلام نيز به خوبي محسوس است و مخصوصا نسل جوان كشورهاي اسلامي نمي‌خواهد تجربه تلخ پدران خود را در قرن گذشته تكرار كند و با خوشبيني مطلق، به تقليد بي‌چون و چراي غرب بپردازد. حقيقت اين است كه امروزه مسلمانان در سراسر جهان با وجود فشارها و توطئه‌هايي كه با آن مواجهند، در پي احراز هويت اسلامي خود برآمده‌اند و مي‌خواهند اسلام را نه فقط در حوزه‌ي ايمان فردي، بلكه در عرصه‌ي اجتماعي قوت و تاثير بخشند.
وي افزود: انقلاب اسلامي ايران كه نزديك به سي سال پيش به دست يك پيشواي ديني يعني امام‌خميني (ره) به پيروزي رسيد، نتيجه و نمونه‌اي از همين گرايش ملت‌هاي مسلمان است.
حدادعادل با تاكيد بر اين‌كه در شرايط فعلي حاكم بر جهان و اوضاع و احوالي كه در كشورهاي خودمان و جهان اسلام شاهد آن هستيم، دانشگاهيان وظيفه‌ي خطيري بر عهده دارند، ادامه داد: ما وظيفه داريم با آگاهي بيش‌تر از حقايق اسلامي، غبار خرافات و بدفهمي‌ها را از حوزه‌ي اسلام بزداييم و به گرايش مباركي كه امروز در جوانان نسبت به ايمان ديني پيدا شده خوش‌آمد بگوييم و با تقويت اعتقادات و اخلاق مردم كشور خود، در برابر سيل بي‌امان تبليغات غربي، سد محكمي ايجاد كنيم.
نماينده مردم تهران در مجلس خاطرنشان كرد: خوشبختانه دو كشور جمهوري آذربايجان و جمهوري اسلامي ايران از پشتوانه‌هاي ديني و فرهنگي كهن و نيرومندي برخوردارند. اسلام در كشور ما و شما، اسلامي است كه بيش از ديگر كشورهاي اسلامي، از مكتب خاندان پيامبر و معارف اهل بيت (عليهم السلام) بهره يافته است. همين معنويت و ايمان، در طول تاريخ چهارده قرن گذشته به فرهنگ اسلامي ما شكل بخشيده و هزاران فقيه و فيلسوف و دانشمند و عارف و شاعر و هنرمند را در سرزمين‌هاي ما به وجود آورده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان گفت: فرهنگ اسلامي كه در جمهوري آذربايجان و جمهوري اسلامي ايران، ركن اصلي ميراث معنوي مشترك ماست و در دو قالب زبان تركي و فارسي منشأ تاليف آثار منظوم و منشور فراوان شده، زمينه‌ي اصلي پيوند ملت‌هاي ماست. اين نداي مناجات نظامي گنجوي به درگاه خداوند است كه قرن‌ها در گوش مردم ما و شما طنين‌افكن است، آن‌جا كه مي‌گويد: اي همه هستي ز تو پيدا شده / خاك ضعيف از تو توانا شده.
حدادعادل در ادامه به ابياتي از اشعار شهريار اشاره كرد و در پايان گفت: ملت ايران كه دوستدار همسايه‌ي عزيز خود، يعني ملت جمهوري آذربايجان است و مجلس شوراي اسلامي ايران كه مجمع نمايندگان منتخب ملت ايران است و نيز دولت جمهوري اسلامي ايران و بالاتر از همه رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران همه و همه، خواهان آنند كه پيوندهاي دو ملت روز به روز مستحكم‌تر شود و روابط دوستانه و برادرانه در ميان دو كشور در همه‌ي ابعاد سياسي و اقتصادي و علمي و فرهنگي گسترش يابد و مرزهاي دو كشور، همواره مرزهاي دوستي و صلح و صميميت باشد. ملت ايران و مقامات ايران براي جمهوري آذربايجان، عزت و سربلندي و پيشرفت و صلح و امنيت آرزو مي‌كنند. بي‌گمان همكاري‌هاي همه‌جانبه دو كشور نه تنها ضامن صلح و دوستي ميان جمهوري آذربايجان و جمهوري اسلامي ايران است كه مي‌تواند در تامين امنيت و رفاه منطقه و به‌ويژه كشورهاي همسايه با درياي خزر نقشي تعيين‌كننده داشته باشد.

١١:٤١ ٠٣/٠٩/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد