١٦:١٠ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگران صنعت نفت
نرم افزار مدل‌سازي فرآيند Fcc طراحي و ساخته شد

نرم افزار Fcc توسط محققان پژوهشكده مهندسي فرآيند پژوهشگاه صنعت نفت طراحي و ساخته شد.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حميد گنجي يكي از محققان اين پروژه درباره فرايند Fcc گفت: در اين تحقيق راكتور فرآيند Fcc با استفاده از مدل مغزه- پوسته شبيه سازي شده است.
وي افزود: در كارهاي انجام شده قبلي براي شبيه سازي اين فرآيند از مدل plug استفاده شده است، اما ملاحظات تجربي نشان مي دهند كه توصيف رفتار راكتور با اين مدل موجه نيست.
گنجي تاكيد كرد: به منظور افزايش قدرت پيش بيني مدل و نزديكتر كردن آن به واقعيت، مدل plug به مدل مغزه – پوسته ارتقاء داده شده است و همچنين معادلات رياضي مدل بر اساس واكنش هاي شكست و تشكيل كك توسعه داده شد و از زبان برنامه نويسي فرترن براي حل معادلات استفاده شده است.
وي خاطر نشان كرد: پروفايل غلظت اجزاي گاز در رايزر، پروفايل دما، مقدار كك روي كاتاليست و پروفايل تخلخل محوري در رايزر به دست آمده در انتهاي اين مدل با يك مدل plug مقايسه شد.
گنجي در بيان دستاوردهاي اين پروژه به مدل سازي رايزر راكتور FCC با تقسيم رايزر به دو ناحيه شتاب و كاملا ‌گسترش يافته، تقسيم شعاعي راكتور به دو قسمت مغزه و پوسته براي مدل كردن بهتر حركت ذرات كاتاليست، مدل سازي توزيع زمان اقامت كاتاليست بر اساس مدل مغزه – پوسته و مقايسه نتايج با مدل plug و نتايج نرم افزار Hysys Refiney اشاره كرد.
گنجي در پايان افزود: مقاله اين پروژه در چهارمين كنگره بين المللي مهندسي شيمي اروپا در اسپانيا ارائه شد.
گفتني است، واحد مدل‌سازي و كنترل فرايندها در پژوهشكده مهندسي فرآيند پژوهشگاه صنعت نفت در سال 1378 به منظور فراهم كردن ابزار نرم افزاري لازم جهت افزايش و كاهش مقياس، طراحي واحدهاي نيمه صنعتي و صنعتي و كنترل فرآيندهاي شيميايي ايجاد شد.
واحد مدل‌سازي و كنترل فرآيندها شامل سه بخش مدل‌سازي، كنترل فرآيند و ديناميك سيالات محاسباتي (CFD) است
اين واحد از بدو تاسيس به سرعت در زمينه فعاليت هاي مرتبط واحد رشد و ارتقاء يافته و تاكنون فعاليت‌هاي زيادي در اين زمينه داشته كه از جمله آن‌ها مدل‌سازي و شبيه سازي پاياي ادوات فرآيندهاي نفت، گاز و پتروشيمي تا مقياس صنعتي، توسعه نرم افزارهاي مهندسي در زمينه فرآيندهاي نفت، گاز و پتروشيمي،
مدل‌سازي و شبيه سازي ديناميك ادوات فرآيندهاي نفت ، گاز و پتروشيمي، توليد و توسعه نرم افزارهاي لازم براي افزايش و كاهش مقياس واحد هاي صنعتي و نيمه صنعتي، همكاري در توسعه دانش فني و شبيه سازي تجهيزات واحدهاي عملياتي نفت، گاز و پتروشيمي و ايجاد نرم افزارهاي لازم در زمينه بهينه سازي و كنترل فرآيندهاي نفت، گاز و پتروشيمي است.

١٢:٥٣ ٣٠/١٠/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد