با هدف کنترل آفات گياهي
طرح پژوهشي توليد صنعتي شکارگر «اوريوس» در دانشگاه تهران آغاز شد
مسئول آزمايشگاه اکولوژي و رفتار شناسي حشرات پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران از آغاز اجراي طرح پژوهشي براي توليد صنعتي شکارگر " اوريوس" خبر داد.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،دکتر احمد عاشوري، عضو هيات علمي گروه گياهپزشکي دانشگاه تهران گفت: دانش فني توليد صنعتي حشرات مفيد براي کنترل آفات گياهي و جايگزيني آنها با سم در انحصار کشورهاي توسعه يافته است.
دكتر عاشوري افزود: شکارگر اوريوس نوعي سن است که قادر است چهار گروه مهم آفات گياهي شامل شته، تريپس، سفيد بالک و کنه ها را که غالب گياهان به آن دچار مي شوند، را به خوبي کنترل کند.
وي خاطر نشان کرد: اکنون يک گروه تحقيقاتي در اين دانشگاه در صدد دستيابي به اين دانش است تا بتواند حشرات مفيد را در داخل کشور توليد کند و در اختيار کشاورزان قرار دهد. با به کارگيري اين دانش، شرايط پرورش و توليد انبوه اين حشرات مهيا مي شود.
وي اظهار داشت: اکنون در گام هاي اوليه اجراي اين طرح تحقيقاتي، غذاي مصنوعي براي اين حشرات تهيه شده است.
عاشوري افزود: اين براي نخستين بار است که چنين طرحي از محل صندوق پژوهشگران دفتر رياست جمهوري در کشور اجرا مي شود و تا کنون 200 ميليون ريال صرف مطالعات اوليه آن شده است. پس از اتمام تحقيق، اين طرح مراحل آزمايشگاهي خود را طي خواهد کرد و سپس مورد استفاده بهينه قرار مي گيرد.
عاشوري ياد آور شد: هدف از اجراي اين طرح پژوهشي که در اين آزمايشگاه انجام مي شود، کم کردن خسارت گونه هاي زيان آور حشرات و استفاده بهينه از انواع مفيد آنها "اوريوس" و سن هاي شکارگر در برنامه هاي مبارزه بيولوژيک با آفات گياهي است.
٠٩:٥٣ ١١/٠٢/١٣٨٧