گوجه فرنگي از پوست در برابر اشعه فرابنفش محافظت ميكند
نتايج مطالعات جديد نشان داده است كه گوجه فرنگي ميتواند از پوست محافظت كند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين تحقيقات حاكيست؛ پيتزا و اسپاگتي كه مقداري پاستاي گوجه روي آن ريخته شده باشد ابزار جديدي براي مقابله با آفتاب سوختگي و چين و چروكهاي ناشي از آن بر روي پوست به حساب ميآيد.
پژوهشگران در اين مطالعات دريافتند كه افزودن پنج قاشق غذاخوري پاستاي گوجه به رژيم غذايي روزانه 10 شركت كننده توانايي پوست آنها را براي مقابله در برابر پرتوهاي مضر فرابنفش افزايش داد.
آسيب ناشي از اين پرتوها ميتواند منجر به پيري دائمي پوست و حتي سرطان پوست شود.
جزئيات اين تحقيق كه در انجمن انگليسي درماتولوژي تحقيقاتي ارائه شده حاكي از آن است كه آنچه باعث اين مزيت در گوجهفرنگي ميشود وجود آنتي اكسيدان ليكوپن است.
پيش از اين نيز بررسيهاي ابتدايي نشان داده بود كه اين تركيب پس از طبخ گوجهفرنگي، غلظت آن در اين ماده خوراكي به ميزان بالايي افزايش پيدا ميكند، همچنين تاثير مثبتي در كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات دارد.
در اين پژوهش جديد، متخصصان دانشگاههاي منچستر و نيوكسل نشان دادند كه گوجهفرنگي همچنين ميتواند با ايجاد تركيبات محافظي در برابر تاثيرات نامطلوب اشعه فرابنفش مانع از بروز آسيبهاي پوستي شود.
١٠:٣٩ ١١/٠٢/١٣٨٧