١٤:٢٥ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس مركزتحقيقات بيماريهاي عفوني:
حذف سوبسيد،قيمت برخي آنتي‌بيوتيك‌ها را دوبرابر كرده است
بسياري ازبيمارستان‌ها باخطرمقاومت ميكروب‌ها به آنتي بيوتيك‌هامواجهند

رييس مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اين كه قيمت برخي اقلام آنتي بيوتيك‌هاي مورد استفاده براي بيماران سرطاني و پيوندي بالاي 200 هزار تومان است، خواستار تعلق گرفتن سوبسيد از سوي دولت به آنها شد و گفت: با حذف سوبسيد برخي از داروها، در حال حاضر قيمت برخي آنتي بيوتيك‌ها نسبت به گذشته دو برابر شده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر داوود يادگاري گفت: بيماران چه در سرطان و چه در پيوند در دوره‌اي در معرض ابتلا به عفونت‌ها قرار دارند. گلبولهاي سفيد خون در سرطان كاهش يافته و بنابراين سيستم ايمني بدن متوجه عفونت‌هاي فرصت طلب مي‌شود اما خوشبختانه طول دوره آن كوتاه مدت است.
وي با اشاره به بروز عفونت پس از پيوند گفت: در پيوند در طول شش ماه تا يك سال اول كه از داروهاي سركوب كننده ايمني استفاده مي‌شود فرد در معرض ابتلا به عفونت قرار مي‌گيرد. در اين رابطه بسياري از مراكز تحقيقاتي و درماني دنيا بيماران را به منظور كاهش احتمال ابتلا به عفونت آموزش مي‌دهند. در ايران نيز برخي از زمينه‌هاي آموزشي فراهم شده است؛ بنابراين مديريت، كنترل و پيشگيري از عفونت در بيماران سرطاني و پيوندي افزايش طول عمر فرد را به دنبال دارد.
وي با بيان اينكه در صورتي كه تعداد گلبول‌هاي سفيد در اين بيماران به كمتر از 500 كاهش يابد، استفاده از ايزولاسيون معكوس به آنها توصيه مي‌شود، ادامه داد: در اين دوره حاد هم بيمار و هم اطرافيان وي بايد از ماسك استفاده كرده و بهداشت نيز رعايت شود. همچنين از آنجا كه برخي سبزي‌ها، ميوه‌ها و حتي گل‌ها مي‌توانند منشا ميكروب‌ها باشند استفاده از اين موارد در اين بيماران طي اين دوران حاد توصيه نمي‌شود.
رييس مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه شهيد بهشتي بيماريهاي قلب و عروق و بيماريهاي سرطاني را از جمله مسائل مطرح در دنياي امروز دانست و گفت: امروزه به بيماريهاي سرطاني بايد با ديد ديگري نگاه شود؛ چرا كه امروزه حتي بدخيم‌ترين سرطان‌هاي خوني قابل درمان هستند.
وي در اين باره ادامه داد: دولت حمايت‌هاي زيادي را در اين زمينه انجام مي‌دهد در صورتي كه در بيماران سرطاني و پيوندي عفونت ايجاد شود نياز به آنتي بيوتيك‌هاي گران قيمتي دارد كه فرد به تنهايي قادر به پرداخت هزينه‌ها نخواهد بود. اين در حالي است كه در حال حاضر برخي NGOها از برخي بيماريهاي خاص حمايت مي‌كنند كه اين حمايت كافي نيست و بيماراني كه از لحاظ مالي در سطح پايين قرار دارند واقعا با مشكل روبرو مي‌شوند.
دكتر داوودي در ادامه گفت: برخي از داروهاي ضد قارچ و ضد ويروس براي درمان عفونت‌هاي بيماران سرطاني و پيوندي هر عدد بالاي 200 هزار تومان هزينه در بردارد كه گاهي براي يك دوره درماني كوتاه اين داروها حدود 10 ميليون تومان هزينه ايجاد مي‌كند بنابراين از دولت تقاضا داريم كه سوبسيدي را براي اين داروها در نظر بگيرد. همچنين از آنجا كه سوبسيد برخي از داروها حذف شده است در حال حاضر قيمت برخي آنتي بيوتيك‌ها نسبت به گذشته دو برابر شده است.
وي گفت: تنها حمايت مالي از اين بيماران كافي نيست بلكه بايد حمايت‌هاي اجتماعي و رواني نيز از اين بيماران صورت گيرد.
دكتر داوودي با اشاره به آنفلوآنزاي تيپ B تصريح كرد: در فروردين و ارديبهشت ماه سال جاري شاهد اپيدمي آنفلوآنزاي تيپ B بوديم. اين در حالي است كه آنفلوآنزا معمولا مختص فصل سرد سال است.
وي آبريزش بيني، تنگي نفس، اسهال را از علائم اين بيماري دانست و ادامه داد: حتي در برخي افراد مسن و افراد مبتلا به يك بيماري زمينه‌اي ديگر به علت شدت بيماري اين نوع آنفلوآنزا، مرگ و مير را به دنبال داشته است.
دكتر داوودي احتمال ابتلا به بيماريهاي روده‌يي را در فصل گرم سال بالا دانست و گفت: با توجه به گرم شدن هوا و خشكسالي، خطر ابتلا به بيماريهاي روده‌يي افزايش مي‌يابد.
در حال حاضر با بيماري‌هاي اسهال عفوني روبرو هستيم كه اين بيماران از علائمي همچون تب، سردرد، درد شكم، درد كلي بدن، اسهال و دل پيچه برخوردارند. همچنين اين بيماري گاهي هفت روز به طول مي‌انجامد كه مي‌تواند باعث انتقال به ديگران نيز شود.
وي ادامه داد: خوشبختانه هنوز گزارشي از وبا نشده است اما بايد آموزش‌هاي عمومي در مورد بيماريهاي اسهالي ارائه شود چرا كه در فصل گرم سال با افزايش مسافرت‌ها شانس ابتلا به اين بيماريها افزايش مي‌يابد.
به گزارش ايسنا، دكتر داوودي با اشاره به بيماري حصبه در فصل گرم سال گفت: موردي از بيماري حصبه گزارش نشده اما با توجه به خشكسالي موجود و با افزايش گرماي هوا ممكن است اين بيماري نيز شايع شود.
وي با بيان اينكه تب مالت علي رغم مسائل بهداشتي بار اقتصادي نيز به دنبال دارد، ادامه داد: علي رغم كاهش روند حصبه تب مالت رو به افزايش است كه معمولا در اوايل فصل بهار شايع مي‌شود.
وي پنير محلي، شير و بستني سنتي را از منابع آلودگي تب مالت عنوان كرد و ادامه داد: دامپروران و كشاورزان به لحاظ شغلي در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارند بنابراين توصيه مي‌شود از محصولات شركت‌هاي عمده توليد كننده شير و لبنيات استفاده شود و از استاندارد بودن اين محصولات اطمينان حاصل شود.
به گفته وي، طي سالهاي گذشته با همكاري اداره كل دامپزشكي آمار بسيار خوبي از واكسيناسيون دامها ارائه شده است. اين در حالي است كه اين امر هزينه‌هاي اقتصادي زيادي را به دنبال دارد.
دكتر داوودي، بهداشت فردي را در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي عفوني موثر دانست و گفت: مواد غذايي باقي مانده براي مصرف مجدد بايد حداقل 10 دقيقه حرارت داده شوند. همچنين مواد غذايي خام در مجاورت مواد غذايي پخته شده نگهداري نشوند. از مصرف سبزيجات و سالاد خارج از منزل خودداري شود. همچنين هنگام استفاده از آب در مكان‌هاي عمومي به علايم هشدار دهنده توجه شود.
رييس مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به برگزاري اولين كنگره عفونت در پيوند و سرطان گفت: در اين كنگره از تاريخ 21 تا 23 خرداد ماه با هدف پيشگيري از عفونت در سرطان و پيوند و ارائه راهكارهايي در اين زمينه برگزار مي‌شود.
وي، مقاومت دارويي را از محورهاي مورد بحث در اين كنگره عنوان كرد و گفت: در حال حاضر بسياري از بيمارستان‌هاي خصوصي و دولتي با زنگ خطر مقاومت ميكروب‌ها به آنتي بيوتيك‌ها روبه‌رو هستند. مصرف بي رويه آنتي بيوتيك‌ها منجر به مقاومت ميكروب‌ها شده و مشكلاتي را در اين زمينه ايجاد مي‌كند. از جمله اين مشكلات هزينه‌هاي بالاي درمان و افزايش طول دوران بستري است. اين مقاومت حتي مي‌تواند به تشديد شدت بيماري منجر شود.
دكتر داودي با بيان اينكه مصرف آنتي بيوتيك در كشور افزايش يافته است، توصيه كرد: مردم به صورت خودسرانه در بيماري‌هاي تب دار از آنتي بيوتيك استفاده نكنند. همچنين پزشكان در سطح كشور بايد در اين زمينه هوشيار باشند و در شروع درمان به پديده مقاومت در كشور توجه شود.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: تقريبا از سال 80 تحقيقات در زمينه‌ مقاومت‌هاي دارويي شكل گرفته كه متاسفانه سال به سال روند مقاومت دارويي در كشور افزايش مي‌يابد. همچنين شركت‌هاي توليد كننده دارويي بايد به اين مسئله توجه كرده و با توجه به نياز كشور آنتي بيوتيك توليد شود.
دكتر داودي عفونت‌هاي ويروسي در سرطان و پيوند را از ديگر محورهاي كنگره دانست و گفت: در گذشته به عفونت‌هاي ويروسي در بيماران سرطاني و پيوندي كمتر توجه شده است اما در حال حاضر عفونت‌هاي ويروسي مشكلات بسياري را براي اين بيماران ايجاد كرده و حتي در برخي موارد باعث دفع پيوند مي‌شوند.
به گفته وي سل در بيماران پيوندي، عفونت‌هاي قارچي و همچنين بيماريهاي ميكروبي در بيماران سرطاني و پيوندي از ديگر محورهاي اين كنگره است.
در ادامه، دكتر رضا رفيع زاده، دبير اجرايي كنگره بين‌المللي عفونت در پيوند و سرطان گفت: امروزه شاهد پيشرفت‌هاي خوبي از نظر درمان و وسايل درماني بيماران سرطاني و پيوندي هستيم. ساليانه بيش از 20 هزار پيوند كليه در كشور انجام مي‌شود؛ چرا كه شيوع بيماريهاي كليوي افزايش يافته است.
وي در ادامه گفت: انجام يك پيوند يا سرطان هزينه بالايي را به دنبال دارد كه بخشي از اين هزينه‌ها از صندوق دولت پرداخت مي‌شود.هنگامي كه درمان يك پيوند يا سرطان را آغاز مي‌كنيم تمام انتظارات اين است كه بيمار به سلامتي كامل رسيده و وارد اجتماع شود.
دكتر رفيع زاده، عفونت را مهمترين تهديد بيماران پيوندي و سرطاني دانست و گفت: بيماران سرطاني و پيوندي با توجه به سركوب سيستم ايمني بدن كه لازمه درمان بيماري است در معرض ابتلا به عفونت‌ها قرار مي‌گيرند؛ بنابراين بحث عفونت در پيوند و سرطان از عفونت ‌در ساير بيماريها مجزا است. اين در حالي است كه داروهاي به كار گرفته شده در اين زمينه بسيار گران است.

١٣:٣٢ ١٧/٠٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد