١٢:٢٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك استاد دانشگاه:
بخش IT نبايد در انحصار دولت باقي بماند
هزينه‌ها‌ي ارتباطي بايد در آينده‌ي نزديك كاهش پيدا كنند

رونق در هر بخش به گفته‌ي كارشناسان در گرو فعال شدن بخش خصوصي در آن حوزه است، بنابراين اگر به موازات گسترش فن‌آوري اطلاعات بخشي از شبكه‌ي مخابراتي و زيرساخت خصوصي شود و با ايجاد رقابت، امكان ارايه‌ي سرويس‌هاي ارزان‌تر و با كيفيت بالاتر به وجود مي‌آيد و بخش IT نبايد در انحصار دولت باقي بماند.
فروهر فرزانه - استاد دانشگاه صنعتي شريف - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اشاره به اين كه تعداد كاربران اينترنت ايران از ميانگين جهاني كمتر است افزود: با وجود اين كه در سال‌هاي اخير تعداد كاربران اينترنت با رشد همراه بوده است اما اين ميزان در مقايسه با تعداد زياد افراد بالاي 18 سال كشور كه جمعيت فعال به حساب مي‌آيند، چشمگير نيست، اين در حالي است كه با توجه به نفوذ تلفن همراه اين تكنولوژي نيز مي‌تواند همه‌گير باشد.
او با بيان اين كه دروازه‌هاي ورودي اصلي كشور و بخش اصلي شبكه‌ي مخابرات داده‌ي كشور در اختيار بخش دولتي است، به فعاليت محدود بخش خصوصي اشاره و تصريح كرد: خدماتي كه بخش خصوصي ارايه مي‌دهد با سرعت پايين و قابل مقايسه با سرعت اتصال با مودم است.
فرزانه بر مثبت بودن توليد منابع، متون و نرم‌افزار به زبان فارسي و تاثير آن در گسترش IT تاكيد و اظهار كرد: توليدات علمي به زبان فارسي به طور طبيعي معيارهاي اخلاقي تمدن ايراني را مد نظر قرار داده و حافظ فرهنگ ما خواهد بود.
اين استاد دانشگاه با اعتقاد بر بالا رفتن سطح زندگي مردم كشور در سال‌هاي اخير، وجود يك خط اينترنت و رايانه‌ي ميزي در هر خانه را دور از ذهن ندانست و خاطر نشان كرد: هنوز با اين ايده‌آل فاصله‌ي زيادي داريم زيرا در حال حاضر اين دانشجويان، دانش‌آموزان، مهندسان و كارمندان دولت هستند كه بخش اعظم كاربران را تشكيل مي‌دهند.
وي با بيان اينكه براي رسيدن به تعداد بالاي كاربر در آينده‌ي نزديك بايد هزينه‌ي ارتباطي كاهش يافته و سرعت در زيرساخت افزايش يابد، دليل وجود فيلترينگ در اينترنت را اهميت مسائل اخلاقي و مذهبي در بين ملت ما دانست و اذعان كرد: در حالي كه در دنياي امروز محدوده‌ ميان سياست، فرهنگ، اخلاق و علم دقيقا تعريف شده نيست، فيلترينگ نبايد در دسترسي بالا به مطالب علمي تاثير بگذارد؛ فيلترينگ ارتباط را كم مي‌كند اما مسائل اخلاقي نيز مهم است.

١٠:٤٧ ٢٢/٠٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد