١١:٠٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پژوهشكده نانو خبرداد:
پيگيري طراحي حسگرهاي تشخيص زودرس سرطان در پژوهشكده
راه‌اندازي بزرگترين مركزمحاسباتي فن‌آوري نانوخاورميانه درايران

رييس پژوهشكده علوم نانو پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي با اشاره به كاربردهاي گسترده ابررايانه نانو فن‌آوري محاسباتي از پيگيري پروژه طراحي حسگرهايي با قابليت تشخيص زودهنگام بيماري سرطان با بررسي تنها چند سلول سرطاني در پژوهشكده خبر داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر هاشم رفيعي تبار روز گذشته در حاشيه مراسم افتتاح مركز ابررايانه نانو فن‌آوري محاسباتي اظهار كرد: در حوزه نانو بايد فعاليت‌هاي آزمايشگاهي گسترده‌اي براي رسيدن به اين فن‌آوري انجام شود كه بسياري از آنها بايد در مقياس‌هاي بسيار كوچك و زمان كوتاه انجام شوند و بايد دنبال پديده‌هاي بود كه در زندگي معمولي، متعارف نيستند و بنابراين بايد براي اولين بار سنجش سازي از طريق محاسبات و شبيه سازي صورت گيرد.
وي افزود: چنين مركزي در ايران براي اولين بار برپا شده است كه امكانات گسترده‌اي را در اختيار پژوهشگران حوزه علوم و فن‌آوري نانو قرار مي‌دهد و در نوع خود در خاورميانه بي‌نظير است و با امكاناتي كه در آينده به اين مركز ملحق خواهيم كرد، به عنوان بزرگترين مركز محاسباتي فن‌آوري نانو در خاورميانه خواهد شد. نوع مسايل علمي كه با استفاده از اين مركز مي‌توانيم حل كنيم جزو مهمترين مسايل چالش برانگيز حوزه فن‌آوري نانو خواهد بود.
رييس پژوهشكده علوم نانو پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي با تاكيد بر اين كه سطح علمي دانشمندان ايراني در حوزه نانو فن‌آوري محاسباتي بسيار بالاست، اظهار كرد: پنج سال پيش فعاليت در اين زمينه را عمدتا در حوزه محاسباتي و نظري شروع كرديم كه پس از آن ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو به وجود آمد و امروز به كمك آن مركز ابررايانه نانو فن‌آوري محاسباتي ايجاد شد. در حوزه محاسبات از نظر مقالات و اهميت كشور در سطح جهان در رديف كشورهاي بسيار پيشرفته قرار داريم و مقالات علمي منتشره شده دانشمندان ايراني با بهترين مقالات دانشگاههاي ژاپن، آمريكا و اروپا برابري مي‌كند.
وي يادآورشد: در سال گذشته نخستين كتاب را در حوزه فيزيك محاسباتي لوله‌هاي كربني به نام دانشگاه كمبريج در ايران نوشتم كه چاپ شده و در سطح دنيا توزيع شده است.
دكتر رفيعي تبار در ادامه اظهار كرد: سيستم كنوني در حدود 500 گيگا فلاپ امكان محاسباتي مي‌دهد و در نهايت آن را به هزار گيگا فلاپ (يك ترافلاپ) مي رسانيم، به طوري كه براي مدل‌سازي حركت تعدادي اتم با كامپيوترهاي فعلي مي‌توان 50 هزار اتم را در نظر گرفت، اما با اين سيستم مي توان در حد 800 هزار اتم را شبيه سازي كرد وحركت آنها را دنبال كرد و در نهايت 10 برابر قدرت محاسباتي افزايش مي‌يابد و زمان محاسبات يك دهم مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: البته تنها پژوهشگاه دانشهاي بنيادي از اين امكانات بهره نمي برد بلكه با شبكه اينترنتي كه به راه انداخته‌ايم پژوهشگران نقاط دور افتاده كشور هم مي‌توانند با خط اينترنتي به اين امكانات متصل شده و كار پژوهشي خود را انجام دهد و در بهترين مجلات بين‌المللي ISI مقاله منتشر كند.
به گزارش ايسنا، رييس پژوهشكده علوم نانو پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي بيان كرد: اين سيستم حدود 140 نود محاسباتي دارد و اميدواريم با كمك ارگانهاي ذيربط آن را به حدود 300 نود محاسباتي برسانيم.
دكتر رفيعي تبار تاكيد كرد: بسيار خوشبين براي استفاده از اين حوزه در پزشكي هستيم و پژوهشگاه پروژه‌اي براي طراحي حسگرهايي كه بتوانند بيماري سرطان را به طور زودرس تشخيص دهند در دست بررسي دارد كه در مقياس يك يا چند سلول سرطاني بتوانيم اين بيماري را شناسايي كنيم.

١٢:١٦ ٢٢/٠٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد