شوراي هماهنگي فنآوريهاي راهبردي تشکيل شد
واعظ زاده:
راهبري و هماهنگي توسعه فنآوريهاي راهبردي کشور از طريق شورا انجام خواهد شد
به دنبال تشکيل ستادهاي فنآوري هاي راهبردي در معاونت علمي و فنآوري رياست جمهوري، شوراي هماهنگي ايـن ستادها تشکيل و نخستين جلسه آن در محل اين معاونت برگزار شد.
به گزارش سرويس فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين جلسه شاخصهاي ارزيابي فنآوريهاي راهبردي کشور به تصويب رسيد و مقرر شد بر اساس اين شاخصها، ستادهاي فناوري هاي راهبردي موقعيت کشور در توسعه اين فنآوريها را در مقياس بين المللي مشخص كرده و به شورا ارائه کنند.
دکتر واعظ زاده، معاون علمي و فنآوري رييس جمهور در اين جلسه در سخناني درتبيين نقش و اهميت اين شورا گفت: فنآوريهاي حائز اولويت و راهبردي کشور بايد با شتاب زياد توسعه پيدا کند و در پيشرفت همه جانبه کشور تاثير گذار شود، براي اين منظور بايد چشم انداز هر يک از اين فنآوري ها معين شود و با هماهنگي و تقويت سرمايه انساني و امکانات کشور به سمت تحقق چشم انداز آنها حرکت شود.
وي افزود: رهنمود اخير مقام معظم رهبري در خصوص ضرورت هماهنگي بين نهادهاي مختلف در حوزه علم و فنآوري راهنماي شوراي هماهنگي است.
واعظزاده خاطر نشان كرد: راهبري و هماهنگي توسعه فنآوري در کشور به اين معاونت محول شده که در خصوص فنآوريهاي راهبردي از طريق اين شورا و ستادهاي وابسته انجام مي شود.
در اين نشست معاون فن آوري و نوآوري معاونت علمي و فنآوري رييس جمهور نيز با اشاره به فعاليتهاي صورت گرفته در ستادهاي فنآوري هاي راهبردي و تدوين آئين نامه شوراي هماهنگي اين ستادها درخصوص شاخصهاي پيشنهادي براي سنجش و ارتقاي وضعيت فنآوري کشور و مقايسه آن با کشورهاي منطقه و کشورهاي پيشرو توضيحات لازم را ارائه کرد.
شوراي هماهنگي فنآوري هاي راهبردي، متشکل از روساي ستادهاي فنآوريهاي راهبردي شامل معاونان وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فنآوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، نفت، صنايع و معادن، ارتباطات و فنآوري اطلاعات، جهاد کشاورزي، نيرو، دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و سازمان حفاظت محيط زيست و شخصيتهاي برجسته در حوزه اين فنآوريها است.
ستادهاي نه گانه فنآوري هاي راهبردي شامل نانوفنآوري، زيست فنآوري، سلولهاي بنيادي، گياهان دارويي و طب ايراني، هوافضا، ميکروالکترونيک، انرژي هاي نو، فنآوري اطلاعات و ارتباطات و فنآوريهاي بينرشتهيي در سال جاري و زير نظر معاونت علمي و فنآوري رياست جمهوري در جهت هم افزايي ملي در پيشبرد فنآوريهاي راهبردي ايجاد شده است.
هدف اين ستادها متمرکز كردن پتانسيلهاي علمي دستگاههاي تحقيقاتي و اجرايي کشور به منظور شتاب بخشيدن به توسعه فنآوريهاي اولويت دار و راهبردي در کشور است.
٠٩:٢٤ ٢٥/٠٦/١٣٨٧