يک فوق تخصص گوارش:
سرطان معده، شايعترين سرطان در تهرانيهاست
بيش از 50 درصد افراد جامعه دچار ورم معده هستند
يک فوق تخصص گوارش گفت: سرطان معده شايعترين سرطان دستگاه گوارش در ميان تهرانيهاست و بيش از 50 درصد افراد جامعه دچار ورم معده هستند.
دکتر سيد محمود اسحاق حسيني، فوق تخصص گوارش در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران با تاکيد بر اين كه نوع مواد غذايي در ايجاد سرطان معده موثر است، اظهار داشت: مواد غذايي نيترات دار مانند فست فودها و غذاهاي شور در ايجاد سرطان معده نقش مهمي دارند.
وي افزود: نيتراتهاي موجود در غذا به وسيله باکتريها به نيتريت تبديل ميشوند و اين مساله فرضيه ساز سرطان معده است.
دکتر اسحاق حسيني در ادامه با اشاره به عوامل ديگر ايجاد کننده سرطان معده از جمله سيگار گفت: مورد ديگري که سرطان معده را در سراسر کشور و به خصوص در تهران گسترش داده ميکروب هيلکوباکتري پيلوري است که عامل ايجاد زخم معده و زخم اثني عشر و زمينه ساز ورمهاي معده نيز هست.
وي در ادامه با تاکيد به اين که انتقال اين ميکروب بسيار آسان و از طريق آب، غذا و دستهاي آلوده است، تصريح کرد: در صورت ريشه کن نشدن اين ميکروب و ادامه پيدا کردن ورم معده، اين پروسه التهابي تبديل به سرطان معده ميشود، اما فقط در سه تا چهار درصد افرادي که از اين طريق به سرطان مبتلا ميشوند، احتمال مرگ وجود دارد.
دکتر اسحاق حسيني با اشاره به اين که بيش از90 درصد ميکروب هليکوباکتر در طول درمان ريشهکن ميشود، گفت: افراد ميتوانند براي اطمينان، از تستهاي معمول اين باکتري مانند تست تنفسي اوره استفاده کنند.
وي در ادامه، الگوي غلط تغذيه، دخانيات و بيماريهاي معده مانند پوليپها را از عوامل مهم در ايجاد سرطان معده دانست و افزود: سرطان معده در مراحل ابتدايي هيچ نشانهاي ندارد، اما علائمي مانند دردهاي مبهم شکمي، سيري زودرس، دردهاي بالاي شکم به خصوص در مردان بالاي 50 سال داراي سابقه مثبت بيماري سرطان در خانواده را بايد جدي گرفت و سريعاً به پزشک مربوطه مراجعه کرد.
وي در ادامه با اشاره به اين که زخم معده تبديل به سرطان معده نميشود ولي ميتواند نمادي از سرطان معده باشد، افزود: زخمهاي معده معمولاً در حدود يک سانتي متر و به شکل گرد بوده و اطرافشان منظم است، ولي زخمهاي سرطاني در اندازههاي بزرگتر و به اشکال ناهمگون و در جاهاي متعدد مشاهده ميشوند و نظم چينهاي معده در سرطان به هم ميخورد.
دکتر اسحاق حسيني در گفتوگو با ايسنا تصريح کرد: براي اطمينان از سرطان معده، در تمام افرادي که زخم معده دارند علاوه بر آندوسکوپي از روش تکه برداري در نوبتهاي مختلف انجام ميشود تا از سلامتي فرد کاملاً مطمئن شويم.
وي در ادامه با اشاره به اين که حجم بالاي معده مانع از بروز زودرس اين سرطان ميشود، گفت: در کشور ما مردم به دليل بي توجهي به سلامتي خود معمولاً سرطان معده را با يک توده شکمي ميشناسند، در حالي که اين حالت نشان دهنده درگير شدن کبد در سرطان است و در اين حالت اميد به زندگي افراد فقط 10 درصد است.
٠٩:٤٦ ٣٠/٠٦/١٣٨٧