٠٩:٣٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
گياهان براي افزايش قدرت دفاعي خود آسپيرين ترشح مي کنند

محققان مي گويند گياهان هنگاميکه بر اثر خشکي يا دماي غير عادي هوا دچار تنش مي شوند، يک ماده شيميايي شبيه آسپيرين ترشح مي کنند.   
به گزارش خبرگزاري رويترز، محققان "مرکز ملي تحقيقات اتمسفريک" در "کلرادو" گفتند احتمالا اين ماده شيميايي يعني "متيل ساليسيلات" به گياهان کمک مي کند که در برابر صدمات وارده مقاومت کنند و يکديگر را از خطر آگاه سازند.
"توماس کارل" که رياست اين مطالعه را بر عهده داشت در بيانيه اي اعلام کرد، برخلاف انسان ها که به آنها توصيه مي شود آسپرين را بعنوان يک داروي پايين آورنده تب مصرف کنند، گياهان مي توانند ترکيب مواد شيميايي شبه آسپريني توليد کنند که باعث مي شود پروتئين هايي بسازند که موجب افزايش دفاع بيوشيميايي آنها مي شود و جراحت وارده بر آنها را کاهش مي دهد.
وي افزود، اندازه گيري هاي آنها نشان مي دهند که همزمان با واکنش گياهان به خشکي، دماي غير عادي هوا يا ساير موارد تنش زا، مي توان ميزان قابل توجهي از اين ماده شيميايي را در هوا کشف کرد.
"استيل ساليسيليک اسيد" يا آسپيرين در اصل از پوست درخت گرفته شده است بنابراين دانشمندان مي دانند که آسپرين ماده اي است که از گياهان ساخته شده است.
اما هرگز ديده نشده است که آسپرين بصورت گاز منتشر شود.
محققان در مجله Biogeosciences نوشتند، آنها سال گذشته هنگاميکه ابزاري را براي کنترل مواد متغيير ارگانيک در يک باغ گردو در کاليفرنيا نصب مي کردند بطور تصادفي اين ماده شيميايي را در هوا کشف کردند.
دانشمندان از پيش مي دانستند که گياهان زمانيکه در کنار يکديگر قرار دارند براي علامت دادن به يکديگر ،مثلا در زمانيکه حشرات به آنها حمله مي کنند، يک سري مواد شيميايي از خود منتشر مي کنند.
"آلکس گونتر" دانشمند گياه شناس گفت، يافته هاي جديد گواه محکمي است که نشان مي دهد در سطح اکوسيستم ، ارتباط درخت با درخت وجود دارد.
وي گفت، به نظر مي رسد که گياهان قادرند از طريق جو با يکديگر ارتباط بر قرار کنند و احتمالا کشاورزان و جنگلداران مي توانند مدتها پيش از پژمرده شدن برگ درختان، از طريق کنترل متيل ساليسيلات ، به علائم اوليه بيماري، هجوم حشرات يا ديگر تنش ها پي ببرند.

١١:٣٩ ٣١/٠٦/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد