براي اولين بار در کشور
تيرهاي چراغ برق تاشو ساخته شد
براي اولين بار در کشور پايه هاي روشنايي (تيرهاي چراغ برق) تاشو ساخته شده است که دسترسي به لامپ را براي تعويض يا تعمير بدون استفاده از هر گونه وسيله مکانيکي يا بالابر ممکن مي سازد.
طراح اين پايه ها روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت، هر ساله ادارات و سازمان ها هزينه هاي زيادي را بابت بکارگيري نيروي انساني لازم جهت انجام عمليات تعمير و نگهداري پايه هاي روشنايي نصب شده در خيابان ها، بزرگراه ها، محوطه ها و غيره متحمل مي شوند.
اما با پايه هاي جديد، تنها يک نفر و بدون نياز به هر گونه وسيله مکانيکي مي تواند ظرف يک دقيقه به چراغ نصب شده روي تير دسترسي پيدا کند.
به گفته رفيعي، پايه هاي روشنايي جديد در مدل هاي جاده اي، خياباني، و پارکي طراحي و ساخته شده و فناوري مذکور از اين قابليت برخوردار است که پايه هاي کنوني را نيز به تاشو تبديل کند.
رفيعي گفت، اين پايه هاي روشنايي براي نخستين بار در اندازه هاي چهار تا 15 متري توليد شده اند.
"محمود رفيعي" 48 ساله که در زمينه برق ابداعات ديگري نيز دارد، گفت، چراغ برق تاشو يک تيرک توخالي از جنس فولاد است که در وسط آن يک لولا کار گذاشته شده و در پشت آن يک وزنه تعادل براي حفظ تعادل اين تيرک نصب شده است.
وي هزينه کرايه يا خريد ماشين هاي بالابر، تهيه ماشين آلات و ارسال به محل، برق گرفتگي، سقوط از ارتفاع، ايجاد ترافيک و راهبندان و گاه تصادفات مرگبار در جاده هاي خارج از شهر را از جمله مخاطرات پايه هاي روشنايي سنتي برشمرد.
رفيعي گفت ابتکار تازه علاوه بر صرفه جويي اقتصادي، سهولت و ايمني در کار را نيز به همراه دارد.
وي گفت مدل هايي از اين پايه ها در برخي از کشورها ساخته شده است، اما علاوه بر آن که بسيار گران قيمت تر هستند، از فناوري پيچيده اي نيز برخوردارند ولي مدل کنوني که در مشهد ساخته شده و به توليد انبوه رسيده است تنها با استفاده از روش محاسبه نقطه گرانيگاه تير توانسته به شکلي بسيار ساده امکان دسترسي به لامپ را فراهم آورد.
١٢:٠٦ ٣١/٠٦/١٣٨٧