به همت پژوهشگران ايراني
نخستين تکلايه خودآراي گوگرد بهعنوان حامل DNA توليد و بررسي شد
پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس با توليد تکلايههاي خودآرا از جنس گوگرد براي اولين بار از آن به عنوان حامل DNA استفاده كردند.
به گزارش سرويس پاياننامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي مهدي نيا كه در قالب بخشي از تحقيقات رساله دکتري خود موفق به توليد و استفاده از اين تکلايههاي خودآراي گوگردي شده، برهمکنش داروي ضد سرطان تاکسول و DNA تثبيت شده روي اين تکلايههاي خودآرا را نيز مورد بررسي قرار داده است.
وي در تبيين تحقيقات خود گفت: تشکيل تکلايههاي خودآرا بدين صورت است که ابتدا اين ترکيبات به صورت غير منظم روي سطح تجمع ميکنند؛ پس از 24 ساعت و پس از به تعادل رسيدن نيروهاي واندروالسي شکل منظمي به خود ميگيرند و پس از منظم شدن آمادگي پذيرش مواد مختلف را دارند.
مهدي نيا خاطرنشان كرد: در اين تحقيق براي توليد تکلايههاي خودآرا، الکترود طلا را داخل محلول ترکيبات گوگرددار قرار داديم، ابتدا جذب شيميايي صورت گرفت و سپس ساختارهاي منظمي تشکيل شد که ضخامت آنها در حد نانومتر بود. DNA نشانده شده روي سطح طلا به سرعت تخريب ميشود؛ بنابرين در اين کار با اصلاح سطح طلا به کمک ترکيبات گوگرددار مشکل تخريب DNA از بين رفت.
وي تصريح كرد: تکلايههاي خودآرا به عنوان بستر مناسب DNA به منظور اندازهگيري داروي ضد سرطان تاکسول در پلاسماي خون انسان به کار ميروند.
به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو، جزئيات اين پژوهش که با همکاري حبيب کاظمي، زهرا بطحايي، عبدالحميد عليزاده، مجتبي شمسيپور، ميرفضلالله موسوي انجام شده در مجله Analytical Biochemistry (شماره 375، صفحه 331-338، سال 2008) منتشر شده است.
١٠:٥٦ ٠٣/٠٧/١٣٨٧