محققان MIT واقعيترين تصاوير را ايجاد كردند
خلق تصاوير شش بعدي شگفت انگيز كه با نور تغيير ميكنند!
دانشمندان با تكامل يك فنآوري پايهاي موفق شدند از كارت پستالهاي سه بعدي و ارزان قيمت، عكسهاي شش بعدي و شگفت انگيز خلق كنند.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين روش از يك فنآوري كه در كارت پستالهاي سه بعدي ارزان استفاده ميشود و نيز قطعات تازه براي خلق تصاوير شش بعدي استفاده شده كه اين تصاوير به تغييرات در نور و راستاي ديد بيننده واكنش نشان ميدهند.
از آنجا كه اين تصوير شش بعدي هنوز بسيار كوچك بوده و به اندازه پيكسلهاي هفت در هفت است، لذا پژوهشگران اميدوارند كه طي دو تا سه سال آينده بتوانند اندازه آن را افزايش داده و به حدود واقعيترين تصاوير موجود برسانند.
رامش راسكار، استاديار دانشگاه MIT كه در طراحي اين فنآوري همكاري داشته است، ميگويد: ما اولين كساني هستيم كه تصويري توليد كردهايم كه با نور تغيير ميكند، ما پس از تلاشهاي زياد بالاخره روشي را پيدا كرديم تا واقعيترين تصوير شش بعدي را بسازيم.
ايده اين فنآوري شبيه به تكنيك ابتدايي است كه براي ساخت كارت پستالهاي ارزان قيمت و پلاستيكي سه بعدي به كار ميرود. اين كارتها وقتي ميچرخنند، تصوير يا به حركت در ميآيد و يا سه بعدي ميشود.
اين كارت پستالها از مجموعهاي خطوط موازي استفاده ميكنند تا لنزهاي كوچكي ايجاد كنند كه تصاوير مختلف را در زاويههاي افقي يا عمودي ميسازنند.
براي خلق تصاوير نقش بعدي راسكار و همكارانش به جاي خطوط موازي از مكعبهايي استفاده كردهاند كه تصاوير مختلف را به طور همزمان در زاويههاي افقي و عمومي ايجاد ميكند.
بر خلاف تلويزيون كه اطلاعات آن تنها در يك راستا جريان دارد، اين تصوير شش بعدي به تغييرات در نور اطرافش واكنش نشان ميدهد.
٠٩:٠٦ ٠٦/٠٧/١٣٨٧