مركز علوم و فنون فضايي منطقه مركز و غرب آسيا در ايران تاسيس شد
رييس سازمان فضايي ايران از تاسيس مركز علوم و فنون فضايي منطقه مركز و غرب آسيا در ايران خبر داد.
به گزارش خبرنگار «فناوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس رضا تقي پور كه در نخستين كارگاه ايجاد راهكارهاي فضايي منطقهيي براي مديريت بلايا و واكنش سريع، سخن ميگفت، هدف از برگزاري اين كارگاه را استفاده از خدمات فضايي براي تسهيل زندگي بشر و توسعه اين خدمات در سطح ملي براي ارتقاي جايگاه اقتصادي ــ ملي و فني كشور عنوان كرد و گفت: براي مديريت بلايا در سه بخش قبل از وقوع، حين وقوع و پس از وقوع بلاياي طبيعي راهكارهايي وجود دارد كه نقطه اشتراك آنها مديريت اطلاعات است كه فنآوريهاي فضايي قادر به تامين اطلاعات در هر سه بخش مذكور ميباشد.
وي اظهار اميدواري كرد: با دانشي كه از اين اتفاقات در دست بشر قرار ميگيرد و توسعه انتقال دانش آن بتوانيم كمك موثري به انسانها به خصوص ساكنان كشورهاي منطقه داشته باشيم.
معاون وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات ضمن اشاره به آمار سازمان ملل متحد اعلام كرد: آسيا در بين ساير قارهها بيشترين ميزان بلاياي طبيعي را داشته است و ايران نيز بنا بر اساس همين آمار جزو 10 كشوري است كه بيشترين بلايا را متحمل بوده است.
تقي پور ضمن اعلام اين كه 44 نوع بلاياي طبيعي در كشور شناسايي شده است، بيان كرد: متاسفانه در ايران 39 بلاي طبيعي اتفاق افتاده است.
وي با اظهار اين كه نياز وجود يك سامانه اطلاعات مشترك در بين كشورهاي منطقه احساس ميشود، عنوان كرد: در سال گذشته قانون تصويب مركزي منطقهيي براي آموزش و بهرهوري از فنآوريهاي فضايي تدوين شد كه اين مركز با نظارت سازمان ملل متحد تاسيس شده است.
رييس سازمان فضايي ايران خاطر نشان كرد: اين مركز منطقه مركز و غرب آسيا را در توسعه كاربردها و فنآوريهاي فضايي و بهرهگيري در توسعه تحت پوشش قرار ميدهد.
وي تصريح كرد: از چهار سال پيش كه سازمان فضايي ايران با ادغام سازمانهاي دست اندر كار فعاليتهاي فضايي در كشور به وجود آمد، مسووليت هماهنگي برنامههاي فضايي را بر عهده دارد و طي دو سال گذشته اقدامات لازم براي توسعه فنآوريها و صنايع فضايي تدبير شده است كه اميدواريم با همكاري كشورهاي خارجي و دانشمندان ايراني و كشورهاي اسلامي بتوانيم به درصد بالاي اين اهداف برسيم.
به گزارش ايسنا، تقي پور بهرهگيري از اطلاعات فضايي در مديريت عرصه هاي مختلف كشور را از مباحث اساسي دانست و افزود: ارائه خدمات در سطح ملي و منطقهيي، اكتشاف فضايي، پرداختن به علوم فضايي و توسعه ماهوارهها از جمله برنامههاي سازمان فضايي ايران ميباشد.
وي عنوان كرد: رشتهها و مراكز تحقيقاتي و پژوهشي در زمينههاي مرتبط مانند مكانيك، هوافضا، برق و الكترونيك ايجاد شده است.
رييس سازمان فضايي ايران در پايان با بيان اين كه در سالهاي آتي شاهد خبرهاي خوشي در زمينه توسعه فنآوريهاي فضايي خواهيم بود، اظهار كرد: اميد است ايران همچنان كه در سند چشم انداز پيشبيني شده است، كشور برتر منطقه در اين حوزه باشد.
٠٨:٤٨ ١٦/٠٧/١٣٨٧