بهرهگيري از نانوفنآوري براي ارتقاي سيستم تصفيه آب
دانشمندان در پژوهشي جديد توانستند آب را با استفاده از نانو ذرات به شيوهاي مؤثرتر، تصفيه كنند.
به گزارش سرويس «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندسان شركتي در لس انجلس دريافتهاند كه با افزودن نانوذرات به يك غشا تصفيه كننده آب ميتوان كارايي و تاثير آن را تا دو برابر افزايش داد.
با توجه به افزايش مصرف آب در سراسر جهان و محدوديت ذخاير آب شيرين، اين شركت تحت عنوان «NANO H2O» اعلام كرد كه روش جديد ميتوان چنين فنآوري تصفيه كننده اي را به راه طي دست يافتني براي اين مشكل روز افزون تبديل كرد.
براساس اين گزارش، پديده اسمز وارونه به معني عبور دادن آب از ميان يك غشا نيمه تراوا (نيمه نفوذ پذير) جهت فيلتر كردن ناخالصي ــ به طور گسترده به عنوان مهمترين و موثرترين روش براي تصفيه آب شناخته شده است، اما اين عمليات انرژي بسيار زيادي ميخواهد و بنابراين گرانقيمت و پرهزينه خواهد بود، چرا كه آب بايد با فشار از اين غشا عبور كند.
يك روش كليدي براي كاهش هزينه اين كار افزايش حجم آب در حال عبور با همان فشار قبلي است، اما سالهاست كه پژوهشگران موفق به كشف چنين فنآوري غشايي بهينهاي نشدهاند.
شركت «NANO H2O» اخيرا دريافته است كه با افزودن نانو ذرات به اين غشاها ميتوان به ميزان قابل توجهي كارايي آنها را در تصفيه آب ارتقاء و بهبود بخشيد. به اين ترتيب ميتوان تحت همان فشار قبلي، دو برابر حجم آب را از غشاء عبور داد و با افزايش ميزان نفوذ پذيري ميتوان انرژي مورد نياز را تا 20 درصد كاهش داد.
يكي از مهندسان محيط زيستي در دانشگاه ايلينيويز كه در اين پروژه حضور داشته ميگويد: روش تصفيه غشايي، گزينه خوبي است و مخصوصا در مواقعي كه ذخاير آب شيرين براي كاربردهاي انساني كاهش مييابد، بسيار حائز اهميت است.
هم اكنون ما قادر به تصفيه حجم زياد آب مثل آب درياها نيستيم و علت آن نياز به مقادير زيادي انرژي براي استفاده از فنآوريهاي معمول غشايي است، اما با كاربرد نانو ذرات ميتوان اين مانع را از ميان برداشت.
٠٨:٤٨ ١٦/٠٧/١٣٨٧