با تصويب هيات وزيران:
آييننامه تسهيل دسترسي نوآوران به امكانات و خدمات علمي ابلاغ شد
در سال نوآوري و شكوفايي، هيات وزيران به منظور رشد و تقويت نوآوري در كشور، دستگاههاي اجرايي، بانكها، بيمهها و موسسات اعتباري را موظف كرد امكان استفاده نوآوران از امكانات و خدمات علمي و فني خود از جمله منابع و تجهيزات پژوهشي و تحقيقاتي، امكانات آزمايشگاهي و تحقيقاتي و مشاوره علمي و تخصصي را تسهيل كنند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هيات وزيران، در پي تصويب آييننامه تسهيل دسترسي نوآوران به امكانات و خدمات علمي و فني كه بنا به پيشنهاد معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري صورت گرفت، همه دستگاههاي اجرايي، بانكها، بيمهها و مؤسسات اعتباري را موظف كرد امكان استفاده نوآوران از امكانات و خدمات علمي و فني خود را فراهم كنند.
بر اساس اين آييننامه، منظور از نوآوران، صاحبان ايدههاي نو است كه ايده آنها به صورت بالفعل به نتايج معيني دست يافته يا بالقوه ظرفيت آن را داشته باشد كه تشخيص آن بر عهده دستگاههاي اجرايي ذيربط و نظارت آن با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است.
همچنين بر اساس اين آييننامه، امكانات و خدمات علمي و فني شامل منابع و تجهيزات پژوهشي و تحقيقاتي (مانند كتابخانهها، اينترنت و ديگر پايگاههاي اطلاع رساني و نظاير آنها)، فضا، امكانات و مواد آزمايشگاهي و كارگاهي، خدمات تجهيزات پيشرفته و تخصصي مانند انجام آزمايشها، نتايج مطالعات و پژوهشهاي مرتبط با ايده مطابق مقررات، بازديد از كارخانجات، تاسيسات، آزمايشگاهها، كارگاهها و نظاير آن، راهنمايي و مشاوره علمي و تخصصي و ساير امكانات و خدمات دستگاهها كه نقش مستقيم در تكميل نوآوري مشمولان اين آييننامه دارد، ميشوند.
در همين راستا، دستگاههاي اجرايي، بانكها، بيمهها و موسسات اعتباري پس از دريافت درخواست متقاضي، جنبههاي علمي و فني طرح يا ايده را به لحاظ نوآورانه بررسي و در صورت تأييد، در باره ارائه انواع امكانات و خدمات مورد تقاضا و مدت آن حداكثر ظرف يك ماه تصميمگيري كرده و نتيجه را به اطلاع متقاضيان ميرسانند.
در صورت درخواست نوآور، دستگاهها ميتوانند مدت استفاده از امكانات و خدمات توسط وي را تمديد كنند ضمن اين كه نوآوران موظفند دقت كافي در بهرهبرداري صحيح از امكانات، تجهيزات و خدمات علمي و فني مراكز به عمل آورند و ضوابط مراكز در خصوص حفاظت از اموال و تجهيزات و جنبههاي ايمني، بهداشتي و امنيتي را رعايت كنند و در صورت اتلاف يا تقصير، مسووليت خسارتهاي وارده بر عهده آنان بوده و نسبت به ادامه كار ايشان تصميمگيري خواهد شد.
همچنين بر اساس اين آييننامه، حفظ اسرار نوآوري توسط دستگاههاي ارائه دهنده خدمات، مسوولان و كساني كه ضرورتا از مفاد آن در مراحل بررسي مطلع ميشوند، ضروري است و مالكيت فكري دستاوردهاي نوآوران متعلق به خودشان است، مگر آن كه پيش از شروع فعاليت، توافقنامه كتبي ميان نوآور و دستگاه نسبت به مالكيت فكري دستاورد ناشي از ايده صورت گرفته باشد كه در اين صورت مطابق مفاد قرارداد عمل خواهد شد.
معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري اعتبارات مورد نياز براي اجراي اين آييننامه را سالانه در بودجههاي سنواتي لحاظ ميكند و اين اعتبارات بنا به پيشنهاد معاونت مذكور و معاونت علمي و فناوري رييس جمهوري، از محل اعتبارات پيشبيني نشده، به تصويب هيات وزيران ميرسد.
در همين راستا، دستگاهها موظفند هر سال گزارش عملكرد مربوط به خود را درباره اين آييننامه به معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ارائه كنند و دستگاههايي كه بيشترين و بهترين امكانات و خدمات را به نوآوران ارائه كنند، بنا به پيشنهاد اين معاونت، مورد تشويق رييس جمهوري قرار ميگيرند.
اين آييننامه در تاريخ ١٥ / ٧ / ٨٧ از سوي پرويز داوودي، معاون اول رييسجمهور براي اجرا ابلاغ شد.
٠٩:٤٥ ٢٠/٠٧/١٣٨٧