٠٦:٣٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
سرپرست گروه نانوفن‌اوري پزشكي دانشگاه علوم پزشکي تهران:
استفاده از محصولات نانوفن‌آوري کاهش هزينه هاي اقتصادي سلامت را در پي دارد

سرمايه‌گذاري‌ جهاني و بازار بزرگ حوزه پزشكي در نانوفناوري ، آينده خوبي را از سوي متخصصين اين حوزه پيش‌بيني كرده است.
دكتر سيد مهدي رضايت در گفتگو با خبرنگار فن‌اوري ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با اشاره به سرمايه گذاري در خصوص اين علم گفت: بديهي است كه با شناخت و ورود به موقع و سرمايه‌گذاري و حمايت لازم در ابعاد مختلف اطلاع رساني، پژوهش و توليد مي‌توان جايگاه ارزشمندي را براي هر كشور در اين حوزه پيش‌بيني و رقم زد.
وي ادامه داد: با توجه به استراتژيك بودن حوزه سلامت، درمورد پايه فناوري نانو نيز مباحث اين حوزه اهميت ويژه و استراتژيك در ابعاد اجتماعي و اقتصادي پيدا مي‌كند.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران تصريح کرد: بعنوان مثال اينكه با استفاده از اين فناوري قادر به تشخيص زودهنگام بيمار‌ي‌هاي صعب العلاجي بشويم كه اين تشخيص علاوه بر اينكه راه را براي درمان موثر و كارا فراهم مي‌نمايد، به ميزان زيادي از هزينه‌هاي اقتصادي و اجتماعي اين بيماري نيز بكاهد تاثير شگرفي را ايجاد خواهد كرد.
دکتر رضايت در خصوص تامين خدمات سلامت اقشار جامعه با استفاده از محصولات فناوري نانو بيان داشت: يكي از راهبردهاي مطرح و آسان بكارگيري محصولات فناوري نانو تشخيص‌هاي بهنگام، داروهاي هوشمند موثر و كارا و در نهايت پيشگيري، تشخيص زودرس و حتي درمان است که مي توان هزينه‌هاي اقتصادي را در اين حوزه و با استفاده از اين محصولات كاهش داد.
وي افزود: عموماً در پيش‌بيني تاثير يك تكنولوژي و سرنوشت آن پارامترهاي متعددي مدنظر قرار مي‌گيرد كه يكي از مهمترين آن علاوه بر كارآيي و تاثير آن در حوزه كاربردي مولفه‌هاي اقتصادي و كشش بازار، به محصول رسيدن و توليد ثروت تعيين كننده است.
وي ادامه داد: در كشور ما به صورت عام با پيش‌بيني‌هاي به موقع و ايجاد ساختارهاي حمايتي و نظارتي بويژه ستاد توسعه نانوفناوري‌هاي رياست جمهوري همراه با تدوين و تبيين سياست‌هاي كلي، برنامه‌هاي اجرايي نظام در اين حوزه و عملي شدن اين سياست‌ها و برنامه‌ها بنظر مي‌رسد كه بتوانيم جايگاه مناسب خود را به دست آورده و از آن صيانت نماييم.
دکتر رضايت تصريح کرد: تنها دغدغه فعلي در حال حاضر اجرايي ساختن برنامه‌هايي است كه به پشتوانه سياست‌هاي خوبي كه تدوين شده وبه تصويب مجلس، دولت و شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز رسيده است، با پشتيباني مناسب مالي فرصت اجرا و به نتيجه رساندن آنها را داد.
وي با اشاره به اقدامات دولت در خصوص نانو پزشکي افزود: خوشبختانه در حوزه نانوفناوري پزشكي و در موضوع اطلاع رساني عمومي و خصوصي، آگاهي هاي خوبي به مردم داده شده است؛ در حيطه توسعه نيروي انساني، وزارت بهداشت نيز تدابير خوبي اتخاذ كرده است و هم اكنون علاوه بر مقطع كارشناسي ارشد، براي اولين بار نسبت به پذيرش دانشجو مقطع PhD در دانشگاه علوم پزشكي تهران اقدام شده است.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهش تعداد قابل توجهي طرح پژوهشي در سطح دانشكده‌ها و مراكز پژوهش و با مشاركت بعضي از مراكز آموزشي و پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران در دست انجام است كه اميد است نمره علمي آنها به زودي مشخص گردد.
وي ادامه داد: در مجموع و حداقل در بين دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور، دانشگاه علوم پزشكي تهران در ابعاد تخصصي و امكانات نرم افزار و سخت افزار، و برنامه‌هايي كه براي آينده پيش‌بيني كرده است و با راه اندازي دانشكده فناوري نوين پزشكي نقش پيشتازي و راهبردي خود را ايفا كرده است.
سرپرست گروه نانوتكنولوژي پزشكي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به جايگاه کشور در حوزه فناوري نانو بيان داشت: در حال حاضر در بين كشورهاي منطقه و حتي كشورهاي اسلامي در بعد توليد اين دانش نقش پيشتاز را داريم و در سند نانوتكنولوژي جايگاه مناسبي براي كشور پيش‌بيني شده است كه رسيدن به آن تلاش فراواني را مي‌طلبد. براي رسيدن به اين جايگاه رفيع و مناسب، مهمترين شاخص، ارزيابي توليد محصول و ايجاد گردش مالي و ثروت براي جامعه است.
دکتر رضايت تصريح کرد: به نظر مي‌رسد كه توجه به مجموعه‌هاي دانش بنيادي كه هسته اوليه آنها مي‌تواند از بطن دانشگاه صورت گيرد و با وجود حمايت‌هاي لازم و آسان، رشد آنها تا رسيدن به استقلال و مصرف محصولات اين حوزه بشود كه علاوه بر تاثيرپذيري شگرف اين محصولات در ساختار سلامت كشور، ابعاد تاثيرپذيري آن حتي فراتر از مرزها نيز سرايت نمايد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به راهبردهاي پيشنهادي در خصوص استفاده مطلوب از نانو تکنولوژي گفت: تامين نيروي انساني متخصص، پيش‌بيني و تهيه سخت افزارهاي مورد نياز و حتي حمايت از ورود مراكز، موسسات و بنگاه‌هاي توليدي فعال در حوزه سلامت جزو زيرساخت‌هاي مورد نياز اين حوزه محسوب مي‌شوند كه گرچه در برنامه‌ها به آن پرداخته شده است، ليكن بايد در بعد عملي كردن آنها، تدارك و تامين پشتيباني كافي از آنها همت كرد، تا نتيجه مطلوب کسب گردد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: كاروان علم و فن‌آوري هيچگاه منتظر ما نخواهد ماند، بلكه با سرعت شتابنده در حال حركت است، حال كه تاكنون در بعد نانوفناوري همراه بوده‌ايم اكنون اين كاروان با سرعت رو به افزايش است، ما نيز بايد تدارك همراهي را ديده باشيم كه آيندگان هيچگاه ما را بابت عقب ماندگي به توجيهاتي كه حتي اگر واقعي باشند، نخواهند بخشيد.

٠٩:٤٥ ٢٠/٠٧/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد