٠٦:٤٢ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
اختلالات رواني ــ رفتاري، ركوردار بار بيماري‌ها در زنان ايراني
كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت عنوان كرد:
افسردگي شايع‌ترين اختلال روان در كشور

براساس نتايج مطالعه ملي بار بيماري‌ها و آسيب‌ها و مقايسه بار بيماري‌ها بين جنس مذكر و مونث در همه سنين، بيماري‌هاي رواني و اختلالات رفتاري در زنان ايراني با يك ميليون و 191 هزار سال عمر هدر رفته بيشترين بار بيماري را به خود اختصاص داده است.
دكتر ميترا حفاظي، كارشناس اداره سلامت روان دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سلامت روان را مرتبط با سلامت جسمي و زنان را از گروه‌هاي در معرض خطر آن برشمرد و افزود: اختلالات روان در مردان هم پس از حوادث ترافيك بيشترين بار بيماري‌ها را به خود اختصاص ‌داده است.
به گفته وي، افسردگي در بين بيماري‌هاي روان از شيوع و فراواني بيشتري در ميان زنان برخوردار است.
كارشناس اداره سلامت روان دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت به اجراي برنامه مهارت‌هاي زندگي در پيشگيري از بروز مشكلات رواني در سطح دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشوراشاره كرد و افزود: همچنين برنامه تشخيص، شناسايي، درمان و پيگيري بيماري‌هاي روان در سطح دانشگاهها در حال اجرا است.
دكتر حفاظي، ادامه داد: از سال 67 تاكنون در استان‌ها و شهرستانها با كمك ابزار موجود، موارد اختلالات روان شناسايي، ثبت و پيگيري مي‌شود .
وي، با اشاره به برنامه ادغام بهداشت روان در شبكه مراقبت‌هاي بهداشتي اوليه(PHC) گفت: اين برنامه با توجه به شرايط و مقتضيات سلامت فعلي كشور بازنگري و بازبيني شده است.
كارشناس اداره سلامت روان دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت با بيان اين كه با ارتقاي اين بخش به سيستم پزشكان خانواده تلاش شده تا الزامات جديدي براي پزشكان خانواده در تداوم سلامت روان منظور شود، افزود: بدين ترتيب در برنامه پزشكي خانواده براي همه گروه‌هاي سني برنامه‌هايي ديده شده است.
دكتر حفاظي با اشاره به سوء هاضمه، اختلال در اجابت مزاج، احساس تنش، سردرد و سرگيجه به عنوان تظاهرات جسمي اختلالات روان به ايسنا گفت: عدم توجه ويژه پزشكان به علايم جسمي بيماري‌هاي روان و عدم آگاهي افراد در سطح جامعه با وجود فراواني و شيوع بالاي آن سبب شده كه اين بيماري‌ها در بسياري از موارد ناشناخته باقي بمانند.
وي با تاكيد بر ضرورت اعمال مداخلات پيچيده براي كاهش بار بيماري‌هاي روان و حساس سازي مسوولان در سطح كلان يادآورشد: انگ بيماري‌هاي روان مانع از مراجعه افراد براي درمان اين قبيل بيماري‌ها شده است.

١٠:٣٤ ٢٠/٠٧/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد