راهكار تازه محققان ايراني براي مقابله با آلايندههاي زيست محيطي:
توليد سيمان با استفاده از لجن و پساب آلوده صنايع سنگين
يكي از واحدهاي فنآوري مستقر در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان از ارائه راه حلي براي برطرف شدن آلودگيهاي زيست محيطي ناشي از فعاليت صنايع سنگين كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در طرح ارائه شده اين شركت، لجنها و پسابهاي آلوده شده با نسبت و فرمولاسيون مشخص و با افزودن برخي مواد شيميايي، به صورت يك آميزه مناسب در مواد اوليه توليد سيمان به كار گرفته ميشود؛ بدين ترتيب تمام مواد آلاينده لجنهاي مذكور به صورت دائمي در ساختار بتن تثبيت ميشود.
استفاده از لجنهاي روغني و نفتي آلوده پالايشگاهي همچنين صرفهجويي در مصرف انرژي از طريق تامين بخشي از سوخت مورد نياز كورههاي پخت سيمان را سبب ميشود.
اين طرح با عنوان «استفاده از لجنهاي نفتي پالايشگاهي در فرايند توليد سيمان جهت كاهش آلودگيهاي زيست محيطي» به صورت سخنراني در سمينار ملي كيفيت سيمان ارائه شده كه مورد استقبال و اعلام نياز بيش از 20 كارخانه توليد سيمان قرار گرفته است.
گفتني است، شركت شيمي گستر فدك - ارائه كننده اين طرح - در سال 1383 تاسيس شده و با استقرار در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان موفق به دستيابي به دانش فني توليد دستگاه ميكرونيزه كننده پودرهاي سخت و سراميكي، توليد دانههاي رنگي مورد مصرف در پودرهاي شوينده، دستگاه آسياب آزمايشگاهي و ثبت اختراع فرايند توليد پركنندههاي ويژه در صنايع رنگ شده است.
١٥:٢٨ ٢٣/٠٧/١٣٨٧