از سوي رييس مركز تحقيقات ستون فقرات كاليفرنيا
عمل جراحي آندوسكوپي ديسك گردن در ايران انجام شد
عمل جراحي اندوسكوپي ديسك گردن توسط رييس مركز تحقيقات ستون فقرات كاليفرنيا در تهران انجام شد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پروفسور جان چيو، رييس مركز تحقيقات ستون فقرات كاليفرنيا پس از انجام اين عمل در مركز پزشكي نور در توضيح جراحي اندوسكوپي و تفاوت آن با جراحي باز گفت: جراحي آندوسكوپي روش كم تهاجمي جراحي ستون فقرات است كه طي آن كمترين صدمه به ستون فقرات وارد ميشود.
وي، نتيجه اين عمل را مشابه جراحي باز عنوان كرد و گفت: در اين جراحي شكافي بسيار كوچك توسط تجهيزات پيشرفته پزشكي ايجاد ميشود. در جراحي آندوسكوپي برخلاف جراحي باز هيچ بافتي بريده نميشود تنها با كنار زدن عضلات به محل پارگي ديسك رسيده، فشار ديسك را كم كرده و سپس ناحيه پاره شده خارج ميشود. به اين ترتيب عصب تحت فشار ديسك قرار نميگيرد. براي جمع كردن ديسك و محكمتر كردن آن از ليزر استفاده ميشود.
وي با بيان اين كه اين روش جراحي هم براي بيمار و هم براي مراكز درماني از نظر هزينه بسيار مقرون به صرفه است، ادامه داد: اين روش جراحي هيچ خونريزي ندارد. همچنين بيمار نيازي به بيهوشي نداشته و با بيحسي موضعي جراحي انجام ميشود. در اين روش جراحي به تزريق خون نيز نيازي نيست و به اين ترتيب احتمال انتقال بيماريهاي خوني در آن وجود ندارد.
جان چيو با بيان اين كه جراحي آندوسكوپي با استقبال خوب جهاني روبه رو شده است، ادامه داد: جراحي آندوسكوپي ستون فقرات برخلاف جراحي باز، در بيماران مبتلا به فشار خون بالا، ديابت و بيماريهاي قلبي به راحتي انجام پذير است. اين روش جراحي به كمك متخصصان بيوتكنولوژي ميسر شده و در حال پيشرفت است.
رييس مركز تحقيقات ستون فقرات كاليفرنيا با اشاره به مزاياي اين عمل جراحي ادامه داد: در جراحي آندوسكوپي ستون فقرات بيمار سه ساعت پس از عمل مرخص شده و نيازي به بستري ندارد. زمان بهبودي بيمار كوتاه است و پس از يك تا دو هفته قادر است به فعاليتهاي كاري خود بازگردد.
وي گفت: پس از جراحي، به مدت سه روز بايد از فعاليتهاي شديد پرهيز شود و با برنامهاي كه به بيمار ارايه ميشود به تدريج طي يك هفته فعاليتهاي وي افزايش مييابد. در اين زمينه يك كوهنورد هيماليايي سه هفته از عمل، فعاليتهاي كوهنوردي خود را از سر گرفت.
رييس مركز تحقيقات ستون فقرات كاليفرنيا شانس عود مجدد ديسك پس از جراحي در اين روش را يك درصد عنوان كرد و گفت: اين در حالي است كه درصد ريسك عود ديسك در جراحيهاي باز بين سه تا هشت درصد است.
به گفته وي، از 10 تا 15سال گذشته تكنولوژي اندوسكوپي مورد استفاده قرار ميگيرد و حدود 7 الي 8 سال است كه تكنيك اين روش بهبود يافته است. اين روش جراحي كمك ميكند كه جراحيها سادهتر انجام شود. با تجهيزات پيشرفتهاي كه در ايران وجود دارد استفاده از اين روش جراحي بسيار سريع به صورت گسترده به كار گرفته ميشود.
رييس مركز تحقيقات ستون فقرات كاليفرنيا با اشاره به برنامههاي خود براي آموزش تعدادي از پزشكان ايراني گفت: انجام عمل امروز، يكي از اين برنامههاي آموزشي است. ايرانيها افراد باهوشي هستند و سابقه چندين هزار ساله در علم پزشكي دارند كه ميتوانند با در شركت در كنگرههاي مختلف پزشكي تكنيكهاي جديد اين علم را هر چه بيشتر فرا گيرند.
١٥:٢٨ ٢٣/٠٧/١٣٨٧