جزييات آييننامه انتخاب دانشجوي نمونه87تشريح شد
مديردانشجويان داخل وزارت علوم:
ثبتنام تا15آبان ادامه دارد
مراسم انتخاب دانشجوي نمونه آذرماه برگزارميشود
مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به آغاز ثبتنام براي انتخاب و معرفي دانشجوي نمونه دانشگاههاي وزارتخانههاي علوم و بهداشت در سال تحصيلي جديد، گفت: تحويل مدارك دانشجويان به دانشگاه از20 مهر آغاز شده و تا 15 آبان ادامه دارد.
دكتر حسن مسلمي نائيني درگفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاي دانشجويان ايران (ايسنا)، با تشريح جزئيات آييننامه انتخاب دانشجوي نمونه، اظهار كرد: به مدارك ناقص و مداركي كه بعد از تاريخ مذكور واصل شود ترتيب اثر داده نخواهد شد.
وي با بيان اينكه كليه فعاليتهاي دانشجويان شركت كننده بايد مربوط به مقطع تحصيلي فعلي دانشجو باشد و از تحويل و ارسال مدارك فعاليتهاي مقاطع قبلي دانشجو خودداري شود، عنوان كرد: اصل مدارك و مستندات فعاليتهاي دانشجو در دانشگاه نگهداري شود و صرفا تصوير كليه مستندات توسط بخشهاي مربوطه در دانشگاه برابر با اصل شده و ضميمه تقاضانامه ارسال شود و از ارسال تقاضاي دانشجوياني كه فاقد هرگونه فعاليت پژوهشي، فرهنگي و اجتماعي باشند خودداري شود.
وي با بيان اينكه دانشجوي نمونه فردي است كه به لحاظ ويژگيهاي علمي، فرهنگي و رعايت شئون دانشجويي سرآمد دانشجويان ديگر است، گفت: دانشجوي نمونه بايد داراي ويژگيهاي علمي شامل فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي، ويژگيهاي فرهنگي شامل فعاليتهاي ايثارگري، قرآني، اجتماعي، سياسي، ورزشي، هنري و ادبي، شئون دانشجويي شامل رعايت ضوابط و مقررات، رفتار، اخلاق، اعتقادات ديني و مذهبي باشد.
شرايط اختصاصي لازم
مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم درباره شرايط شركت كنندگان در اين مرحله، عنوان كرد: دانشجوياني كه بر اساس ضوابط و مقررات وزارتخانههاي علوم و بهداشت به دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور اعم از دولتي، غير دولتي و دانشگاه آزاد اسلامي راه يافتهاند در صورت گذراندن پنجاه درصد واحدهاي درسي در حداقل سنوات مجاز تحصيلي در هر يك از مقاطع كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد، دكتراي حرفهاي و دفاع از پروپوزال پيشنهادي در مقطع دكتري تخصصي (ph.D) مي توانند در اين انتخاب شركت كنند.
شرط معدل لازم در مقاطع مختلف
وي با بيان اينكه دانشجويان در هر مقطع فقط يك بار ميتوانند به عنوان دانشجوي نمونه انتخاب شوند، اظهار كرد: داشتن حداقل معدل كل 16 در مقطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي، معدل 17 در مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته، معدل 16 در مقطع دكتراي حرفهاي( پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي، دامپزشكي) و كارشناسي ارشد پيوسته، معدل 17 در مقطع دكتراي تخصصي Ph.d و كسب حداقل شش امتياز از بخش شئون دانشجويي براي شركت در اين رقابت الزامي است.
نحوه اعطاي امتياز در شاخصهاي آموزشي، پژوهشي، شئون دانشجويي و ...
به گفته وي، براي محاسبه امتياز بخش حوزه فعاليتهاي آموزشي، بخشي به معدل كل واحدهاي گذرانده و بخش ديگر به معدل هر نيمسال تحصيلي دانشجو تعلق ميگيرد و درمقطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته سقف امتياز 40، در مقطع كارشناسي سقف امتياز 30، در مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته سقف امتياز 25، در مقطع دكتراي تخصصي ph.d سقف امتياز 16، در مقطع دكتراي حرفهاي عمومي (پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي، دامپزشكي) و كارشناسي ارشد پيوسته سقف امتياز 24 است.
دكتر مسلمي ادامه داد: فعاليتهاي بخش پژوهشي از ديگر فعاليتهاي حوزه علمي نيز بايد مرتبط با رشته و مقطع تحصيلي دانشجو باشد و همچنين كليه فعاليتهاي پژوهشي كه به صورت مشترك با اساتيد دانشگاه صورت گرفته است، انفرادي محسوب و داراي امتياز انفرادي است و چاپ مقالات، انجام فعاليتهاي تحقيقاتي، تاليف كتاب، اختراع، ابداع، نوآوري و ترجمه و گردآوري كتاب از زير مجموعههاي فعاليتهاي پژوهشي محسوب مي شود.
وي افزود: براي فعاليتهاي قرآني شامل كسب مقام در مسابقات قرآن (حفظ، قرائت، تفسير) و نهج البلاغه، تاليف، ترجمه يا گردآوري با موضوعات قرآني و عضويت در كانونهاي قرآني، عترت و نماز، امتيازاتي در نظر گرفته مي شود.
مسلمي ادامه داد: به فعاليتهاي سياسي و اجتماعي شامل عضويت در تشكلهاي دانشجويي از جمله بسيج دانشجويي و تشكلهاي داراي مجوز از هيات نظارت دانشگاه، شوراهاي صنفي، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و يا كميتهها و انجمنهاي علمي و پژوهشي دانشگاه، تاليف با موضوعات اجتماعي و سياسي داراي تاييديه از هيات نظارت بر نشريات دانشگاه، عضويت فعال در كانونهاي هلال احمر و گروههاي امداد و نجات و مشاركت در تهيه نشريات دانشجويي داراي مجوز به ازاي هر سال، نيز امتيازاتي تعلق ميگيرد.
وي با بيان اينكه در اين انتخابات به فعاليتهاي ورزشي با كسب عناوين ورزشي نيز امتيازاتي تعلق ميگيرد، عنوان كرد: به دانشجويان داراي كارت مربيگري و داوري در يكي از رشتههاي ورزشي از انجمنها و فدراسيونهاي ورزشي كه به تاييد اداره تربيت بدني دانشگاه رسيده باشد نيز امتياز تعلق ميگيرد و همچنين به تاليف با موضوعات ورزشي داراي تاييديه از هيات نظارت بر نشريات دانشگاه نيز امتيازي تعلق ميگيرد.
مسلمي با بيان اينكه در بخش فعاليتهاي ادبي و هنري نيز براي كسب عناوين در مسابقات و جشنوارههاي هنري و ادبي امتيازاتي در نظر گرفته شده است، اظهار كرد: به دانشجوياني كه در يكي از رشتههاي هنري و ادبي داراي مدرك مربيگري از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي باشند، تاليف با موضوعات ادبي و هنري داراي تاييديه از هيات نظارت بر نشريات دانشگاه، مشاركت و همكاري در كانونهاي ادبي و هنري، آثار و فعاليتهاي ادبي و هنري با توجه به ارزش اثر و برگزاري نمايشگاه با موضوعات فرهنگي نيز امتيازاتي تعلق ميگيرد.
امتياز متاهل بودن در انتخاب دانشجوي نمونه
وي درباره شاخصهاي امتياز شئون دانشجويي، گفت: انجام فرايض ديني و متاهل بودن، رعايت اخلاق و مسئوليتهاي حرفهاي و احترام به اساتيد، رعايت پوشش اسلامي برادران و خواهران، رعايت مقررات و شئون دانشجويي و هنجارهاي اجتماعي از اين مواردند.
تشكيل ستاد اجرايي دانشجوي نمونه در دانشگاهها
مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم با بيان اينكه در راستاي بررسي و معرفي دانشجويان واجد شرايط در هر دانشگاه و دانشكده ستادي تحت عنوان ستاد اجرايي انتخاب دانشجوي نمونه دانشگاه يا دانشكده تشكيل شده است، عنوان كرد: اين ستاد متشكل از معاونين دانشجويي و فرهنگي، مدير امور آموزشي، مدير پژوهشي، مدير كل امور دانشجويان شاهد و ايثارگر و معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه و مدير حراست است كه پس از بررسي و ارزيابي، پرونده سه نفر اول در هر مقطع كه حداقل 50 درصد امتياز اين آيين نامه را كسب نموده باشد به وزارتخانههاي متبوع ارسال ميشود.
وي با بيان اينكه اين ستاد در خصوص امتياز بخش شئون دانشجويي نيز تصميمگيري خواهد كرد، گفت: مرجع رسيدگي به امتيازات بخشهاي علمي، فرهنگي و شئون دانشجويي به ترتيب با معاونتهاي آموزشي و پژوهشي، دانشجويي و فرهنگي دانشگاه و دانشكده مربوطه ميباشد.
وي افزود: در هر يك از وزارتخانههاي ذيربط ستاد مركزي انتخاب دانشجوي نمونه تشكيل و با تعيين هياتهاي داوري نسبت به بررسي پروندههاي واصله اقدام و در پايان، اسامي دانشجوياني كه حائز بالاترين امتياز ميباشند را به ستاد هماهنگي معرفي دانشجوي نمونه اعلام ميكنند.
مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم در خاتمه با بيان اينكه مراسم انتخاب دانشجوي نمونه سال 87 آذر ماه برگزار ميشود، خاطرنشان كرد: به منظور هماهنگي، برنامه ريزي و معرفي دانشجويان نمونه كشور ستاد هماهنگي معرفي دانشجويان نمونه متشكل از معاونين و مديران كل مرتبط با حوزه دانشجويي و فرهنگي وزارتخانههاي علوم و بهداشت تشكيل و دانشجويان نمونه را انتخاب ومعرفي خواهند كرد.
١٥:٢٥ ٢٤/٠٧/١٣٨٧