٠٤:٠٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
گامي در جهت توليد تايرهاي سبز با پركن‌هاي نانوي ايراني
پژوهشگران ايراني موفق به توليد نانوذرات پرمصرف در صنعت لاستيك، سيمان و بتن شدند

پژوهشگران يكي از واحدهاي فن‌آور پارك علم و فن‌آوري اصفهان موفق به توليد نانوسيليكاي مورد استفاده در صنعت لاستيك، سيمان و بتن شدند.
حميد كلاهدوزان ــ كارشناس ارشد پليمر ــ و مجري طرح در گفت‌وگو با خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: نانوسيليكا شامل مجموعه‌اي از ذرات كوچك SiO2 است كه از طريق پيوندهاي كووالانسي و هيدروژني به يكديگر متصل و ذرات بزرگتري را تشكيل مي‌دهد. بر اساس اندازه ذرات اوليه، اندازه اگريگيت و اگلومره‌هاي نهايي اين ماده مي‌تواند كاربردهاي متفاوتي داشته باشد. البته مزيت اصلي نانوسيليكا در مقايسه با سيليكا مساحت سطح بالاي اين ماده است كه باعث مي‌شود در بستر مورد استفاده به همكنش بيشتري از خود نشان دهد.
وي با اشاره به اين كه گريد نانوسيليكاي NS-F110 توليدي در پارك فن‌آوري اصفهان نوع پودري نانوسيليكا با اندازه ذرات پايه 20 تا 30 نانومتر است، تصريح كرد: نانوسيليكاي توليدي با توجه به نوآوري ويژه به كار رفته در توليد آن داراي خصوصيت فعاليت سطحي بالا در كنار قدرت دليسپرسيون مناسب است.
كلاهدوزان با اشاره به اين كه نانوسيليكا در صنايع رنگ به عنوان مات كننده و افزايش دهنده غفلت مورد استفاده قرار مي‌گيرد، عنوان كرد: كاهش اندازه ذرات ماده در كنار افزايش مساحت و در نتيجه افزايش بر همكنش‌ها در بستر رزين باعث اثر بخشي بهتر محصول در ايجاد خواص پوشش دهي، غلظت دهندگي و مات كنندگي سيستم به صورت يكنواخت خواهد شد.
اين كارشناس ارشد پليمر درباره كاربردهاي نانوسيليكا در صنعت لاستيك، توضيح داد: نانوسيليكا در بستر لاستيك مي‌تواند جايگزين پركننده شناخته شده دوده شود. اين جايگزيني امكان توليد تايرهاي سبز را فراهم مي‌كند كه علاوه بر حذف مشكلات زيست محيطي دوده، مصرف انرژي جهت حركت و ميزان صداي ناشي از حركت را كاهش مي‌دهد.
همچنين اندازه ذرات ابتدايي پايين و مساحت بالا در نانوسيليكا امكان ايجاد اثرات تقويت كنندگي مناسب در بستر لاستيك را فراهم مي‌كند.
وي گفت: در سازه‌هاي بتني و تركيب سيمان وجود سيليكا به عنوان ماده پوزولاني باعث ايجاد پيوندهاي مناسب كووالانسي در تركيب سيمان شده و مقاومت محيطي بتن نهايي حاصل را افزايش مي‌دهد. همچنين با توجه به اين كه نانوسيليكا داراي اندازه ذرات كوچكتر و محتواي SiO2 بالاتر است بر خواص نهايي سيمان اثرات بهتري دارد.
كلاهدوزان در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطر نشان كرد: استفاده از نانوسيليكا باعث بهبود خواص سايشي و استحكام تركيب در كنار كاهش نفوذ پذيري و كاهش حجم خشك سيمان مي‌شود؛ علاوه بر اين موارد، نانوسيليكا مي‌تواند در توليد كاتاليست‌ها، نانوكامپوزيتهاي پليمري، سراميكي و فلزي، مواد عايق الكتريكي، بيوسنسورها، سراميك‌هاي دنداني، ساينده هاي ويژه و ... مورد استفاده قرار گيرد.

٠٨:٢٥ ٢٩/٠٧/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد