٠٣:٢٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با روش سونوشيمي
نانوترکيباتي از فلزات قليايي خاکي در دانشگاه تربيت مدرس سنتز شدند

پژوهشگران شيمي معدني دانشگاه تربيت مدرس موفق به سنتز ترکيباتي از فلزات قليايي خاکي در مقياس نانو به روش سونوشيمي شدند.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد امين علوي، دانشجوي شيمي معدني دانشگاه تربيت‌مدرس كه طي تحقيقات پايان‌نامه‌اش با هدايت دکتر علي مرسلي موفق به سنتز اين نانوساختارها شده است، اظهار كرد: در راستاي تحقيقات اين پايان‌نامه نانوساختارهاي BaCO3, SrCO3, Sr(OH)2 Mg(OH)2 CaO, Ca(OH)2و MgO سنتز شده‌اند.
وي خاطرنشان كرد: سونوشيمي يکي از روش‌هاي اوليه براي تهيه ترکيبات در ابعاد نانو است که در اين روش يک مولکول در نتيجه استفاده از تابش امواج اولتراسونيک قوي تحت يک واکنش شيميايي قرار مي‌گيرد.
علوي تصريح كرد: ما در اين کار مقادير مختلفي از هيدروکسيد سديم به غلظت1/0 M را به محلول 1/0, 2/0, 3/0 M از استات باريم در اتانول با نسبت مولي 2:1 اضافه كرديم. سپس سوسپانسيون را به مدت 30 دقيقه، يك ساعت و دو ساعت تحت امواج اولتراسونيک قرار داديم و دامنه امواج تابيده شده به عنوان پارامتر متغير مورد استفاده قرار گرفت.
حين انجام واکنش به دليل حضور امواج اولتراسونيک دي‌اکسيدکربن موجود در هوا توسط سديم هيدروکسيد در يک واکنش ساده شيميايي به آنيون کربنات تبديل و با کاتيون باريم موجود در محلول ترکيب و نانوذرات باريم کربنيت به عنوان محصول واکنش سنتز شد.
وي همچنين در خصوص کاربردهاي اين نانومواد گفت: به عنوان نمونه باريم کربنات در صنعت، براي توليد نمک‌هاي باريم، رنگدانه‌ها، عدسي نوري، سراميک، خازن الکتريکي به کار مي‌رود که با توجه به کاهش ابعاد ذرات سنتز شده در کاربردهايي که عنوان شد بهبود موثري در بازده واكنش حاصل خواهد شد.
گفتني است جزئيات اين پژوهش در مجله Ultrasonics Sonochemistry 15 در سال 2008 منتشر شده است.

٠٨:٤٦ ٣٠/٠٧/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد