٠١:٥٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
حفاظت از آثار باستاني ايران با نانوكامپوزيت‌ها!
پژوهشگران ايراني موفق به توليد نانوموادي با قابليت حفاظت از بناها شدند

محققان ايراني موفق به توليد نانوموادي شدند كه به گفته آنها، ضمن حفاظت از بناها و نماها، مقاومت زيادي نيز در مقابل باران و برف دارد.
دكتر مهدي سريع كار ــ مدير عامل شركت توليد كننده اين محصول ــ در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره كاربرد و خواص اين محصول موسوم به نانوسيل گفت: نانوسيل نوعي كامپوزيت محسوب مي‌شود كه براي حفاظت از آثار باستاني كشور تهيه شده كه آن را با درصد بسيار پاييني روي بناهاي تاريخي، ديوارها، سنگ‌ها، كاشي‌ها و ... اسپري مي‌كنند.
وي خاطر نشان كرد: نانوسيل ماده‌اي بي رنگ و آب گريز است كه به مجرد اين كه باران با سطح برخورد كند، سرازير شده و بر روي سطح رطوبتي ديده نمي‌شود.
سريع‌كار استفاده از نانوسيل‌ها را اقتصادي ترين روش براي حفاظت از بنا و نما دانست و افزود: نانوسيلها يك عايق كاملا بي رنگ و شفاف است و در مقابل امواج UV خورشيد نيز مقاوم است. در زمستان كه بارندگي زياد است و قطرات باران در شكاف بين سنگها و يا كاشي‌ها نفوذ مي‌كند و با انقباض و انبساط سبب از بين رفتن آنها مي‌شود، با استفاده از نانوسيل ديگر چنين وضعيتي را نخواهيم داشت و ضايعات ناشي از عدم استفاده از اين ماده نيز كاهش پيدا خواهد كرد.
وي درباره روش مصرف اين نانومواد گفت: هر 300 ميلي ليتر از نانوسيل را در يك متر مربع اسپري مي‌كنند و چون با هوا نيز خشك مي‌شود، احتياج به افزودنيهاي ديگر ندارد.

٠٩:٢٧ ٠٥/٠٨/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد