٠٢:٠٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
پژوهشگر مرکزتحقيقات ايمنولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خبرداد:
کشف 10 نوع ماده حساسيت زاي منحصربه فرد در جهان از سوي محققان مرکز

رييس بخش ايمنوبيوشيمي مرکز تحقيقات ايمنولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از کشف 10 نوع ماده آلرژن (حساسيت زا) منحصر به فرد در جهان توسط محققان اين مرکز خبر داد.
دکتر عبدالرضا وارسته در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در خراسان با بيان اين كه مطالعات مرکز در زمينه شناسايي آلرژن هاي موجود در منطقه مشهد از حدود 10 سال قبل آغاز شده است، افزود: محققان اين مرکز در مرحله اول پژوهش هاي خود را در زمينه گياه زعفران به عنوان يک ماده حساسيت زا آغاز کردند که در نهايت موفق به شناسايي دو ماده اصلي آلرژن موجود در گرده گل اين گياه موسوم به Cro S1 و Cro S2 براي
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد شناسايي سه ماده حساسيت زا در گياه خربزه و دو ماده آلرژن در گياه چنار و ثبت آن براي نخستين بار در جمع 500 ماده آلرژن شناخته شده در جهان را از ديگر دستاوردهاي پژوهشگران مرکز تحقيقات ايمنولوژي پژوهشکده بوعلي مشهد عنوان کرد.
وي خاطرنشان کرد: امروز با گسترش شاخه هاي مرتبط با علم ايمني شناسي(ايمنولوژي)، زمينه بسيار مناسبي براي انجام پژوهش‌هاي کاربردي فراهم شده است. بيماري هاي آلرژيک و حساسيتي نيز از زير شاخه هاي مهم دانش ايمني شناسي هستند كه با توجه به اهميت و شيوع گسترده اين بيماري‌ها در کشور، محققان اين مرکز بخش عمده‌اي از فعاليت‌هاي پژوهشي خود را بر آلرژي متمرکز كرده اند.
دانشيار ايمنوبيوشيمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح كرد: ميزان شيوع بيماري هاي آلرژيک در اروپا و آمريکا در حدود 35 درصد بوده و بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط پژوهشگران مرکز تحقيقات ايمنولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد، حدود 25 درصد از ساکنان مشهد به نوعي از بيماري هاي آلرژيک مبتلا هستند.
وي با بيان لزوم آشنايي با عوامل حساسيت زا به عنوان گام نخست در درمان موفق بيماري هاي آلرژيک گفت: از جمله اين مواد که تحت عنوان آلرژن ها شناخته مي شوند، مي توان به آلرژن هاي خوراکي نظير تخم مرغ، پسته، گوجه فرنگي و آلرژن‌هاي استنشاقي مثل گرده درختان و گياهان و گرد و غبار منازل اشاره کرد.
دکتر وارسته ادامه داد: با توجه به اينکه تا حدود زيادي آلرژن ها منطقه اي هستند، لذا بايستي نسبت به شناسايي مواد حساسيت‌زاي موجود در منطقه بومي خود اقدام و بر مبناي آن روش هاي تشخيصي و درماني خود را پايه‌گذاري کنيم.

٠٨:٣٩ ٠٦/٠٨/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد