٠١:٥٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون علمي رييس‌جمهور به ايسنا خبر داد:
استقرار تعاوني‌ها در پارك‌هاي علم و فناوري تا پايان سال

معاون رييس جمهور با بيان اينكه بايد با ديد جديدي به تعاوني‌ها نگاه كرد و به تقويت آنها پرداخت،‌ گفت: تعاون عرصه‌اي است كه كمتر به آن پرداخته شده و نبايد اين بخش را صرفا در حد فعاليت‌هاي معمول سنتي و اقتصادي ديد.
دكتر واعظ زاده ـ معاون علمي و فناوري رييس‌جمهور ـ‌ در گفت‌وگو با خبرنگار تعاون ايسنا تصريح كرد: اگرچه بخش قابل توجهي از اقتصاد ما كماكان اقتصاد سنتي است و خواهد بود، اما تعاوني‌ها بايد وارد عرصه‌هاي جديد كسب و كار و كارآفريني شوند و شركت‌هاي دانش‌بنيان تعاوني را تقويت كنيم.
وي افزود: تعاون عرصه‌اي است كه كمتر به آن پرداخته شده و همواره در حد فعاليت‌هاي معمول سنتي و اقتصادي به آن نگاه شده است در صورتي كه اين بخش بايد از فعاليت‌هاي سنتي خارج شود تا بتوان به هدف 25 درصد نزديك شد.
وي از استقرار تعاوني‌ها و بخش‌هاي خصوصي در پارك‌هاي علم و فناوري خبر داد و گفت: اقدام كوتاه مدتي كه شروع شده و امسال اجرا خواهد شد، فراهم كردن امكانات گسترده‌تر براي پارك‌هاي علم و فناوري است كه شركت‌هاي تعاوني و خصوصي دانش‌بنيان بايد در آنجا مستقر شوند.
واعظ زاده ادامه داد: منابع پارك‌ها را در روزهاي آينده نسبت به بودجه‌اي كه در اختيار دارند دو برابرافزايش خواهيم داد كه 70 درصد اين منبع جديد بايد به تعاوني‌ها و شركت‌هاي خصوصي پرداخت شود و 30 درصد ديگر بايد در جهت توسعه زيرساخت‌هاي علمي و فناوري پارك‌ها تخصيص يابد.
معاون رييس جمهور متذكر شد: در اين راستا مذاكرات و هماهنگي‌هاي خوبي را با وزارتخانه‌هاي ذي‌ربط و پارك‌ها صورت داده‌ايم كه تا چند روز ديگر اين منابع در اختيارشان قرار مي‌گيرد و من توصيه مي‌كنم كه تعاوني‌هاي دانش بنيان همانند شركت‌هاي خصوصي از اين فرصت استفاده كنند.
وي در ادامه با اشاره به ارائه لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان به مجلس گفت: اين لايحه در حمايت از شركت‌هاي تعاوني و خصوصي و سهولت كسب و كار آنها و در قالب اعطاي تسهيلات و ارائه كمك‌هاي مالي‌ و مشاوره‌اي به شركت‌هاي دانش بنيان تنظيم شده است كه لايحه مراحل نهايي خود را سپري كرده و به زودي به مجلس ارائه خواهد شد.
واعظ زاده گفت: در لايحه پيش بيني شده تا سرمايه‌هاي خطرپذير و وام‌هاي بدون هزينه در اختيار تعاوني‌ها قرار بگيرد تا آنها بتوانند فارغ از كارهاي مخاطره‌جو،‌ وارد عرصه رقابت شوند.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور با اشاره به اجراي طرح بنگاه‌هاي زود بازده از سوي دولت گفت: اين طرح با هدف بهبود وضعيت اشتغال به اجرا درآمد ولي اين سازوكار كاملا منطبق با خصوصيات شركت‌هاي دانش بنيان نيست و نيازمند تسهيلات جديدي است.
واعظ زاده ادامه داد: ساز و كار شركت‌هاي تعاوني با شركت‌هاي دانش‌بنيان به نوعي همخوان و هماهنگ است. در شركت‌هاي دانش‌بنيان اعضا از نظر آورده تفاوت كمي با هم دارند، نيروها معمولا تحصيل كرده‌اند و آورده‌ آنها، سرمايه و مالكيت فكري آنهاست و اين مساله با شركت هاي سنتي كه نيروهاي كار آنها از كارگر ساده تا متخصص برجسته را در بر مي گيرد، متفاوت است. در شركت‌هاي دانش‌بنيان اين تفاوت كمتر است و همه، نيروهاي متخصصي هستند كه مسووليت‌هاي مختلفي را به عهده مي‌گيرند و اين با مفهوم تعاوني به معني « يك عضو ـ يك راي» بسيار تفاوت دارد؛ زيرا اعضا مشابه هم هستند و طبيعي است همه راي مساوي داشته باشند؛ بنابراين بايد از اين موقعيت استفاده كرد و تعاوني‌ها را به سمت زمينه‌هاي دانشي و دانش‌بنيان سوق داد.
وي افزود: در اين صورت است كه مي‌توانيم نيروي عظيمي را كه از دانشگاه‌ها در حال خروج است و انگيزه و دانش خوبي هم دارد،‌ با ارائه تسهيلات و آموزش‌هاي لازم ساماندهي كرد.

٠٨:٣٩ ٠٦/٠٨/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد