در پژوهشکده دامهاي خاص دانشگاه زابل محقق شد:
موفقيت در تعيين جنسيت شتر مرغ با تکنيک مولکولي
تعيين جنسيت شترمرغ با استفاده از تکنيک هاي مولکولي توسط محققان پژوهشکده دامهاي خاص دانشگاه زابل با موفقيت انجام شد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، دکتر مصطفي يوسف الهي، مديرگروه علوم دامي دانشگاه زابل گفت: هدف از اين تحقيق تعيين جنسيت شترمرغ در سنين پايين به کمک تکنيکهاي مولکولي است.
وي اظهار داشت: در گونه هاي بسياري از پرندگان همچون شترمرغ، در سنين پايين جنسيت آنان با موفونوژي قابل تعريف نيست که اين روش توانايي تعيين جنسيت در شترمرغ در سنين پايين، صرف کم ترين زمان و هزينه و بيشترين دقت را براي ما ايجاد نموده است.
يوسف الهي ادامه داد: استخراج DNA از نمونه هاي خون و پر با دو روش، واکنش زنجيرهيي پليمراز با استفاده از دو پرايمر جهت تکثير قطعات 432 و 648 جفت بازي از ناحيه واقع در کروموزم W شترمرغ که ويژه جنس ماده است صورت گرفته است.
او تصريح کرد: در تمام نمونه هاي يک ناحيه ميکروساتلايت 245-109 جفت بازي توسط پرايمر به عنوان کنترل مثبت تکثير شد که نتايج حاصل از بررسي نشان داد اين روش توانايي تعيين جنسيت شترمرغ را در سنين پايين با صرف کمترين وقت و هزينه و بيشترين دقت را داراست.
يوسف الهي خاطرنشان کرد: در دومين همايش زيست شناسي سلولي-مولکولي کرمان، دومين همايش چرم و پوست و سومين کنگره علوم دامي کشور مقالات متعددي از دانشجويان اين دانشگاه پذيرفته شده است.
گفتني است، دانشگاه زابل اولين مرکز علمي و دانشگاهي کشور است که کار پرورش شترمرغ را از سال 1380 در پژوهشکده دام هاي خاص اين دانشگاه واقع در مجتمع عظيم تحقيقاتي و آموزشي بقيه الله الاعظم(عج) آغاز كرده است.
٠٨:٤٥ ٠٧/٠٨/١٣٨٧