محقق برتر فنآوري نانو:
دستيابي به فنآوري و توليد دانش نيازمند تحقيقات اوليه در حوزه علوم بنيادي است
رييس دانشكده علوم پايه دانشگاه تربيت مدرس با تاكيد بر اين كه هدف محققان كاربردي كردن فنآوريهاي نو و توليد دانش فني در اين زمينه است، گفت: دستيابي به فنآوري و توليد دانش نيازمند تحقيقات اوليه در حوزه علوم بنيادي است تا بتوانيم توليد دانش كنيم.
دكتر مهدي ايرانمنش، يكي از 10 محقق برتر جشنواره فنآوري نانو در گفتوگو با خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين كه يكي از اهداف سند چشمانداز 20 ساله كشور كسب رتبه اول در منطقه در زمينه فنآوريهاي نو است، گفت: رياست جمهوري با تشكيل ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو از تمامي متخصصان جهت برداشت گامهايي در اين زمينه دعوت كرد.
وي مواردي از قبيل ثبت اختراع در مراكز بينالمللي، چاپ مقالات در نشريات ISI، انجام فعاليتهاي تحقيقاتي، ايجاد شركتهاي زايشي از فنآوريهاي نانو و ارائه طرحهايي كه منجر به كارآفريني در سطح كشور شده است را از دلايل انتخاب خود به عنوان رتبه چهارم محقق برتر اين جشنواره عنوان كرد.
دكتر ايرانمنش با اشاره به تحقيقات خود در حوزه علوم بنيادي حاصل اين فعاليتها را چاپ مجلات در مقالات معتبر خارجي در سطح دنيا، تربيت دانشجويان، شركت در كنگره ها و سخنرانيهاي معتبر و چاپ كتاب عنوان كرد و گفت: در حال حاضر كتابي در اين زمينه به تقاضاي يكي از انتشارات خارجي در دست تاليف است كه اين اتفاق يكي از افتخارات كشور ما در سطح بينالمللي در زمينه نانو فنآوري است.
وي در رابطه با يكي از كاربردهاي علم نانو فنآوري در علوم آزمايشگاهي گفت: يكي از شاخصهاي ساختن دارو در علوم آزمايشگاهي اين است كه دارو در كوتاهترين زمان ممكن به سلول برسد و با توجه به كارهاي محاسباتي ما در زمينه سلولهاي غشايي در مغز، انديسهاي توپولوژيك، كوتاهترين مسير ممكن را نشان ميدهد.
ايرانمنش با بيان اين كه كشور در طول سالهاي 82 تا 86 حركت رو به جلوي در فناوري نانو داشته است، گفت: در حال حاضر ( سال87) طبق اطلاعات اعلام شده، جمهوري اسلامي ايران رتبه اول منطقه و رتبه 27 جهان را در توليد علم در فنآوري نانو دارا است.
وي با اشاره به پيشرفتهاي ايران در زمينه نانو فنآوري تصريح كرد: طبق اطلاعات اعلام شده طي سالهاي 82 تا 86 در ايران 512 محقق در فنآوري نانو فعاليت داشتند كه در سال 86 اين تعداد به يكهزار و 400 نفر رسيد.
دكتر ايرانمنش مديريت و برنامهريزي صحيح استفاده از تمام پتانسيلهاي موجود در كشور و همكاري وزارتخانه هاي مختلف مرتبط در اين زمينه با حوزه وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري را از ملزومات سرعت بخشيدن به فعاليتهاي اين بخش عنوان كرد.
وي در پايان با تشكر از ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو گفت: سياستگذاريها و برنامهريزيهاي مناسبي در اين زمينه انجام شده و با توجه به پتانسيلهاي موجود امكان رشد در اين زمينه زياد است كه اميدواريم بتوانيم جايگاه خود را در اين زمينه ارتقاء بخشيم.
٠٨:٤٥ ٠٧/٠٨/١٣٨٧