وزير علوم:
مستندات علمي كشورتا پايان 2008 از مرز13 هزار مستند عبور ميكند
كارگروههاي «علم و فنآوري» و «برنامهريزي محاسبات نرم» در وزارت علوم تشكيل ميشود
وزير علوم با بيان اين كه ايران از لحاظ شيب رشد توليدات علمي نه تنها در منطقه بلكه در جهان در مقام اول قرار دارد، اظهار كرد: مستندات علمي ايران در حال حاضر بالاي 11 هزار و 600 مستند است كه تا پايان سال ميلادي جاري از مرز 13 هزار مستند خواهد گذشت.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر زاهدي در دومين كنگره سيستمهاي فازي و هوشمند ايران، اظهار كرد: دفاع، زماني هشت سال حضور براي حفظ كيان و نظام كشور و مقابله جدي به صورت نظامي بود، اما امروز دفاع، جهاد علمي است، زيرا شهدا به ما آموختهاند كه با جهاد ميتوان افتخار آفريد.
وي با بيان اين كه اقتدار و آينده كشور در عرصه هاي مختلف مديون دانشمنداني خواهد بود كه آن را با تبديل علم به فنآوري و فنآوري به محصول به ارمغان بياورند، تصريح كرد: وظيفه سنگيني بر دوش دانشگاهيان است كه اقتدار علمي را براي كشور هر چه سريعتر به ارمغان بياورند.
وزير علوم با اشاره به برگزاري اين كنگره و كنگره رمز كه در تعامل تنگاتنگ صنعت و و مرزهاي دانش بود، خاطر نشان كرد: بايد سعي كنيم در دانشگاههاي دولتي و مراكز پژوهشي نيز چنين كنگرههايي برگزار كنيم تا با سرعت هر چه بيشتر به اقتدار ملي نزديك شويم.
وي با تاكيد بر اين كه بايد در چارچوب نظري و عملي، امورات علمي را به پيش برد، تصريح كرد: بر اساس سند چشمانداز 20 ساله بايد ايران به جايگاه اول توليدات علمي و فنآورانه در منطقه آسياي غربي و كشورهاي اسلامي دستيابد كه با چهار برنامه پنجساله در حال تحقق است.
دكتر زاهدي با بيان اين كه اولين برنامه امسال به پايان ميرسد، گفت: بايد برنامه پنجم توسعه برنامهريزي شود تا به اهداف چشمانداز 20 ساله در افق 1404 برسيم.
وي تصريح كرد: در برنامه چهارم در بخش آموزش عالي بايد 30 درصد جوانان بين 18 تا 23 سال وارد دانشگاه شوند كه سال آينده به اين هدف خواهيم رسيد. همچنين در سال آينده دانشگاههاي دولتي بايد 30 درصد ظرفيت خود را به دانشجويان تحصيلات تكميلي اختصاص دهند، كه به زودي به اين موضوع نيز دست خواهيم يافت.
وزير علوم خاطر نشان كرد: همچنين سال آينده نيز دو درصد توليد ناخالص داخلي بايد به بخش پژوهش اختصاص يابد، البته امسال نيز يك درصد از درآمد عملياتي شركتها، موسسات و بانكهاي دولتي نيز به بخش پژوهش اختصاص مييابد كه اميدواريم در مجموع به اختصاص سهم 2/1 تا 25/1 درصدي بودجه به بخش پژوهش دست يابيم كه البته اين رقم بايد سال آينده به دو درصد برسد.
وي با تاكيد بر اين كه بايد در تمامي استانهاي كشور پاركهاي علم و فنآوري راهاندازي شوند، اظهار كرد: در حال حاضر 21 پارك علم و فنآوري در كشور در حال فعاليتند كه سال آينده 10 استان ديگر نيز داراي پارك علم و فنآوري خواهند شد تا بسترسازي براي گسترش شركتهاي دانش بنيان به كمك ايجاد زير ساخت و حمايتهاي جانبي فراهم شود و فنآوري خاص اين شركتها و مراكز رشد در چرخه توليد قرار گيرد.
به گزارش ايسنا، دكتر زاهدي در ادامه سخنانش با بيان اين كه در بحث مستندات علمي تا پايان برنامه چشمانداز بايد به مقام اول منطقه دست يابيم، تاكيد كرد: هم اكنون در مستندات علمي مقام دوم منطقه به ايران اختصاص يافته است، البته شيب رشد توليدات علمي كشور نه تنها در منطقه بلكه در جهان در مقام اول قرار دارد، از اين رو مستندات علمي در حال حاضر بالاي 11 هزار و 600 مورد است كه تا پايان سال ميلادي از 13 هزار خواهد گذشت كه اين موضوع نيز به كمك فرهيختگان و دانشجويان تحصيلات تكميلي ميسر خواهد شد.
وي با اشاره به تدوين برنامه پنجم توسعه خطاب به دانشجويان و اساتيد بيان كرد: چنانچه ايدهاي در حوزه علم و فنآوري داريد كه ميتواند به ما كمك كند، در اختيار وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري قرار دهيد. از اين رو كارگروه علم و فنآوري در وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري از بيشتر وزارتخانههاي درگير در علم و فنآوري تشكيل ميشود.
وزير علوم تصريح كرد: تا پايان برنامه پنج ساله بايد 90 درصد اعضاي هيات علمي درجه استاديار به بالا داشته باشند، همچنين تحصيلات تكميلي نيز به 40 درصد دانشگاههاي دولتي اختصاص يافته و 20 درصد خروجيهاي دوره ليسانس نيز وارد مقطع فوق ليسانس شوند. همچنين در اين برنامه بايد تعيين شده كه در بحث تجاري سازي سالانه چند ميليارد دلار بايد محصولات تجاري سازي فنآوري داشته باشيم.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اين كه در دو دهه اخير در محاسبات نرم رشد خوبي داشتهايم گفت: به زودي تا يكي دو هفته آينده كارگروه برنامهريزي محاسبات نرم را وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري ايجاد خواهند كرد تا رشتههاي ميان رشتهيي مورد نياز كشور را براي توسعه علم و فنآوري طراحي كنند.
دكتر زاهدي پيشنهاد كرد كه اتحاديه انجمنهاي علمي محاسبات نرم ايجاد شود تا نه تنها انجمنهاي علمي مثل انجمن رمز را در بر گيرد كه جريان سازي توليد علم و دانش و فنآوري را دنبال كند و در اين راستا وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري نيز حامي چنين ايدههايي است.
٠٩:٢٢ ٠٨/٠٨/١٣٨٧