با تلاش محققان ايراني صورت گرفت:
استفاده از نانوذرات عصارههاي گياهي هميشه بهار و بابونه در توليد فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي
پژوهشگران ايراني در تلاشند از نانوذرات عصارههاي گياهي هميشه بهار و بابونه در ساخت فرآوردههاي دارويي و آرايشي و بهداشتي استفاده كنند.
دكتر سيد مجتبي خيام نكويي، رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي با اشاره به اجراي پروژه استفاده از نانوذرات عصارههاي گياهي هميشه بهار و بابونه در ساخت فرآورده هاي دارويي، آرايشي و بهداشتي به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در گياهان دارويي ايران گونه هاي زيادي مثل آويشن، صبر زرد، بابونه و هميشه بهار وجود دارد كه ميتوان از عصارهشان در ساخت فرآورده هاي دارويي، آرايشي و بهداشتي استفاده كرد. در حال حاضر، عصاره اين گياهان به صورت سنتي پس از استخراج به يك ميزان مشخص به ساير مواد تشكيل دهنده فراورده اضافه ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در اين پروژه گلبرگهاي گياهان مورد نظر ــ هميشه بهار و بابونه ــ ابتدا به طريق ماسريشن با حلال آلي مورد استخراج قرار ميگيرند. پس از تغليظ عصاره حاصله به كمك تقطير در خلاء، عمل چربي زدايي از عصاره صورت ميگيرد؛ سپس به كمك فريز كاملا خشك ميشود و به كمك تكنيكهاي نانوتكنولوژي، عصاره خشك شده به نانوپودر تبديل شده و سپس نانوپودر حاصل شده در فرمولاسيون پماد و كرم به كار ميرود.
دبير كميته فنآوري نانو وزارت جهاد كشاورزي تصريح كرد: به طرق معمول نيز عصاره بدون تبديل به نانو پودر در پماد و كرم به كار رفته كه در اين طرح محصولات معمولي از نظر عملكرد دارويي با محصولات نانويي مورد مقايسه قرار ميگيرند.
وي خاطر نشان كرد: نانوذرات حاصل از عصارههاي گياهي در فرمولاسيون قرص و كپسول نيز كاربرد خواهند داشت و اين پروژه زمينه را براي تهيه ساير فرآوردههاي دارويي و نيز آرايشي ــ بهداشتي از گياهان هموار ميكند.
دكتر خيام نكويي تصريح كرد: اين طرح طي مدت دو سال در موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور در حال اجراست.
٠٩:٢٢ ٠٨/٠٨/١٣٨٧