٠٠:٢٥ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت محققان پزشكي هسته‌يي كشور
پرتوداروي جديد تصويربرداري سرطان سينه ارائه شد

پژوهشگران فيزيك پزشكي دانشگاه تربيت مدرس در تحقيقاتشان موفق به ارائه يك پرتو دارو جديد شدند كه با حساسيت بالا در تومور پستان تمركز شده و مي‌توان از آن به عنوان يك كانديداي اميدوار كننده جهت تصوير برداري و تشخيص تومورهاي سرطان سينه استفاده كرد.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، راديوداروي جديد در راديو ايمونوسينتي گرافي - از روش‌هاي جديد پزشكي هسته‌يي در تشخيص سرطان - كاربرد دارد كه در اين روش از اختصاصي بودن آنتي بادي تهيه شده بر عليه آنتي ژنهاي سطحي تومور مورد نظر براي هدف گيري فعال سلولهاي سرطاني و نشاندار سازي انتي بادي با يك راديوايزوتوپ مناسب به منظور تصوير برداري استفاده مي‌شود.
آنتي بادي PR81 يك آنتي بادي منوكلونال موشي anti-MUC1 عليه آدنوكارسينوماي پستان انسان است.
به گفته پژوهشگران، در اين تحقيق پس از نشاندارسازي آنتي بادي PR81 با دو روش به صورت مستقيم و يك روش به صورت غير مستقيم و كنترل كيفي آنتي بادي نشان دار شده، به مطالعات راديوايمونوسينتي گرافي روي مدل موشي داراي تومور پستان پيوندي پرداخته شده است.
پايداري برون تني فرآورده نشاندار شده در سرم انسان توسط روش كروماتوگرافي غربالي اندازه‌گيري و تعيين شد.
آزمايش يكنواختي آنتي بادي نشاندار شده با استفاده از الكتروفورز پلي آكريلاميد در حضور سديم دودسيل سولفات نشان داد كه هيچگونه قطعه قطه شدن قابل ملاحظه‌اي در اثر عمليات نشان‌دارسازي خصوصا در روش نشان‌دارسازي غير مستقيم در آنتي بادي رخ نداده است.
توانايي اتصال آنتي بادي PR81 نشاندار شده با سلول‌هاي MCF-7 با استفاده از روش اتصال سلولي بررسي و نشان داده شد كه آنتي بادي PR81 نشان‌دار شده به هر دو روش قادر است براي اتصال به آنتي ژن‌هاي سطحي سلولهاي سرطاني MCF-7 با آنتي بادي نشاندار نشده آنتي بادي PR81 رقابت كند كه نشان از حفظ ايمونوراكتيويته آنتي بادي پس از عمليات نشاندارسازي است.
نحوه توزيع حياتي فرآورده توليد شده در موشهاي BALB/C سالم 4 و 24 ساعت پس از تزريق نشان داد كه هيچگونه تجمع خاصي در بافت‌هاي حياتي موش وجود ندارد.
بررسي توضيع حياتي آنتي بادي نشاندار شده در موشهاي مبتلاء به تومور پستان 4، 16 و 24 ساعت پس از تزريق نشان دهنده تجمع بالاي آنتي بادي نشاندار شده در موش‌هاي مبتلاء به تومور پستان، 4، 16 و 24 ساعت پس از تزريق نشان دهنده تجمع بالاي آنتي بادي نشاندار شده در تومور نسبت به ساير بافت‌ها بود.
تصوير برداري از تومور در موش‌هاي BALB/c داراي تومور پستان از چهار تا 36 ساعت پس از تزريق آنتي بادي نشاندار شده هر چهار ساعت نشان داد كه پرتو داروي جديد با حساسيت بالايي در تومور پستان تمركز مي‌يابد.
به گزارش ايسنا، نتايج به دست آمده از اين تحقيق نشان مي‌دهند كه مي‌توان فرآورده جديد را به عنوان يك كانديداي اميدوار كننده جهت تصويربرداري از سرطان سينه در پزشكي هسته‌يي در نظر گرفت كه نياز به مطالعات تكميلي بيشتري دارد.
گفتني است، اين پژوهش در قالب رساله دكتري تخصصي مجتبي صلوتي در رشته فيزيك پزشكي به راهنمايي دكتر حسين رجبي انجام شد.

٠٩:١١ ١٣/٠٨/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد