رييس اداره علوم کميسيون ملي يونسکوخبر داد:
بزرگداشت 20 آبان «روز جهاني علم» در ايران
رييس اداره علوم کميسيون ملي يونسکو با اعلام برگزاري همايش روز جهاني علم در ايران، توجه دادن جامعه به علوم و ترويج علم را موجب رشد دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي و دستيابي بهتر به نتايج علمي دانست.
دکتر مهين گزاني در گفتوگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، افزود: امسال به مناسبت 10 نوامبر (20 آبان) كه روز جهاني علم ميباشد، همايشي در محل مجموعه نياوران برگزار خواهد شد كه زمان دقيق آن هنوز مشخص نيست.
وي گفت: شعار امسال اين روز «علم در خدمت صلح و توسعه با تأکيد بر تغييرات علمي» است که به ويژه با توجه به شرايط کشور ما، حائز اهميت مي باشد و از اهداف مهم اين همايش که در ايران برگزار خواهد شد، اطلاع رساني به جامعه علمي کشور و آشنايي آنان با اين روز است.
رييس اداره علوم کميسيون ملي يونسکو در تشريح برنامه هاي اين همايش تصريح كرد: در اين همايش كه با حضور معاون وزير علوم برگزار ميشود در زمينه برنامههاي بينالمللي يونسکو مانند محيط زيست، مسايل دريايي و مربوط به آب و زمين و نقشي که توانسته در ارتباط با صلح ايفا کند توضيحاتي ارايه خواهد شد، همچنين پيام جهاني مدير کل يونسکو نيز قرائت ميشود.
وي در خصوص اهداف برگزاري روز جهاني علم گفت: چگونگي عمومي سازي و گام برداشتن در جهت ترويج علم، چگونگي کمک به کشورهاي در حال توسعه و عقب مانده براي دسترسي به علم، نحوه برخورد با چالش هاي پيشروي علم و حل کردن آن ها از جمله اهداف اين روز است.
رييس اداره علوم کميسيون ملي يونسکو در گفتوگو با ايسنا افزود: تشويق جوانان به استفاده از علم و انجام تحقيقات نيز از ديگر اهداف اين روز است چرا که وقتي توجه به علم بيشتر شده و نگرش هاي علمي به ويژه در نسل جوان ايجاد شود، دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي پيشرفت كرده و توسعه مييابند و دستيابي به نتايج علمي بيشتر خواهد شد.
وي با بيان اين که اين همايش به رشتههاي مختلف علمي ميپردازد به ايسنا گفت: امروزه تمام رشته هاي علوم را بايد با هم در نظر گرفت به طوري كه زمينه هاي فرهنگي، اجتماعي، ارتباطي و بخش آموزشي درکنار هم قرار داده شوند زيرا توسعه با آموزش و توسعه فرهنگي مطرح مي شود.
دکتر گزاني تصريح كرد: امسال در زمينه اهداي جوايز به برگزيدگان علمي، برنامهاي نخواهيم داشت اما اميدواريم از سالهاي آينده با برنامه ريزي دقيق تر، بتوانيم حرکت هاي بهتري را انجام دهيم.
وي در ادامه با بيان اينكه سازمان ملل متحد از سال هاي 1980 ميلادي که قطعنامه خاصي را در حوزه علوم به تصويب رساند، توجه ويژهاي به مقوله علم دارد به ايسنا گفت: در سال 1999 يونسکو با همکاري اتحاديه بينالمللي علم، مبادرت به برگزاري يک کنفرانس بين المللي با حضور سه هزار کارشناس از سراسر دنيا از جمله ايران كرد که مطابق اين کنفرانس، علم را به عنوان يک تعهد براي جامعه بين المللي اعلام و بيانيهاي در اين زمينه صادر كردند و همچنين در اين راستا هر دو سال، يک بار مجمعي در ارتباط با علوم تشکيل شده و در اين مجمع به چند نفر از دانشمندان جوايز علمي اهدا ميشود.
گفتني است از سال 2001 ميلادي، روز 10 نوامبر (20 آبان) از سوي يونسکو، به عنوان روز جهاني علم نامگذاري شده است.
٠٩:١١ ١٣/٠٨/١٣٨٧