به همت پژوهشگران ايراني
ميكروسكوپ نوري ديجيتالي با قابليت تفكيك 90 نانومتر در كشور ساخته شد
محققان يك شركت تحقيق و توسعه ايراني موفق به ساخت نوعي ميكروسكوپ نوري ديجيتالي شدند كه به گفته آنها علاوه بر قابليت تصويربرداري واضح از نمونههاي ضخيم و برجسته كه ميكروسكوپهاي فعلي فاقد آن هستند از قابليت تفكيك 90 نانومتر با استفاده از نور ماوراء بنفش و 250 نانومتر با استفاده از نور مرئي برخوردار است.
مهندس حميدرضا خضريان، مجري اين طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) قابليت تصويربرداري از نمونهها با به كارگيري انواع متنوعي از طول موجهاي مرئي قرمز، آبي ، سبز، زرد، سفيد، تصويربرداري از نمونه با استفاده از طول موجهاي مادون قرمز و ماوراء بنفش، فوكوس خودكار بر روي نمونه به منظور حصول بهترين وضوح تصوير بينياز از دخالت دست و همچنين استيج الكترومكانيكي دو بعدي دقيق جهت جابه جايي نمونه به طور خودكار و يا توسط موس را از جمله قابليتهاي اين ميكروسكوپ عنوان كرد.
وي افزود: اين ميكروسكوپ همچنين از قابليت تصويربرداري واضح از نمونههاي ضخيم و برجسته كه امكان تصويربرداري از آنها توسط ميكروسكوپهاي فعلي به علت عدم وضوح ناشي از عدم فوكاس وجود ندارد برخوردار است.
خضريان، اندازهگيري دقيق فواصل و اندازههاي تصوير نمونه و نقشه برداري از روي آن، امكان پردازشهايي از قبيل روشنايي، كنتراست، گاما و ... به صورت زنده بر روي تصوير، مصرف انرژي الكتريكي ناچيز و بينيازي از اتصال به برق شهر و نيز قابليت حمل آسان به دليل وزن و حجم كم را از ديگر ويژگيهاي ميكروسكوپ طراحي شده عنوان كرد.
وي گفت: ميكروسكوپ نوري ديجيتالي ساخته شده همچنين از توانايي تفكيك 100 نانومتر با استفاده از نور مرئي جهت كاربردهاي بيولوژيك، تصويربرداري فلورسنت با استفاده از نور ماوراء بنفش، تصويربرداري به صورت انعكاسي جهت كاربردهاي متالورژي برخوردار است.
خضريان تصريح كرد: قابليت تصويربرداري در حال غوطه ور در مايع، تصويربرداري سه بعدي و ارائه مدل سه بعدي سطح نمونه، موتورپردازشي قوي جهت انجام هر گونه پردازش تصوير، اعمال فيلترها و ديكانولوشن و برخورداري از موتور تشخيص الگو جهت شناخت، تفكيك و شمارش الگوي معرفي شده از قبيل گلبول قرمز از ديگر آپشنهاي حرفهيي و تخصصي اين ميكروسكوپ است.
٠٩:١١ ١٣/٠٨/١٣٨٧