/سدي از نانو در برابر امواج زيانبار تلفن همراه/
مخترع جوان ايراني موفق به ابداع نخستين كيف نانويي ضد امواج تلفن همراه در آلمان شد
نخستين پوشش نانويي ضدامواج تلفن همراه با هدف جلوگيري از اثرات امواج الكترومغناطيسي بر بدن توسط مخترع جوان ايراني در آلمان ابداع شد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به گفته مخترع، كيف نانويي تلفن همراه ابداعي كه با گذشت چند ماه از ثبت اختراع آن در آلمان مورد توجه وسيع كاربران تلفن همراه در كشورهاي مختلف قرار گرفته، قادر است تا بيش از 99 درصد امواج الكترومغناطيسي تلفن همراه را جذب و از تاثيرات زيانبار آن ها بر سلامت جلوگيري كند.
علي جاسب، مخترع ايراني در گفتوگو با خبرنگار ايسنا در تشريح پوششهاي نانويي ابداعي خود گفت: در اين طرح، با تزريق تركيبات نانونقره به الياف بافتي، پارچهاي با خاصيت جذب امواج الكترومغناطيسي توليد و با استفاده از آن پوشش ويژه تلفن همراه ساخته شده كه كاربر هنگام حمل تلفن و حتي در زمان مكالمه يا ارسال و دريافت پيام كوتاه، تلفن را همواره در داخل آن نگه ميدارد و بدين ترتيب امواج ناشي از عملكرد تلفن همراه جذب اين پوشش شده و از تماس آن با بافتهاي مختلف بدن كه آسيب و عوارض سوء متعددي در پي دارد پيشگيري ميشود.
وي با بيان اينكه كيف نانويي تلفن همراه ابداعي در مدتي كوتاه در كشورهاي فرانسه، هلند، سوييس، بلژيك، اتريش و هند نيز با استقبال مواجه شده است، خاطرنشان كرد: اين پوشش تلفن همراه موسوم به ايوال كه همچون ديوار الكترومغناطيسي عمل ميكند، در مارس2007 در آلمان و همچنين در ايران به ثبت رسيده و آزمايشهاي كيفي انجام شده توسط موسسه تحقيقات راداري و الكترومغناطيسي (وابسته به ارتش آلمان كه يكي از معتبرترين مراكز تحقيقاتي در اين حوزه است) كارايي چشمگير پوشش ابداعي در جذب امواج و جلوگيري از اثرات زيان بار آن را تاييد كرده است.
جاسب با اشاره به برخي مطالعات و گزارشات منتشره درباره عوارض امواج تلفن همراه گفت: تحقيقات متعدد، سرطانزا بودن امواج تلفن همراه و صدمات مختلف آن به سلولها و بافتهاي مختلف بدن از جمله كاهش توان باروري مردان و تشديد خطر بروز بيماريهاي مختلف مثل آلزايمر و پاركينسون و تضعيف سيستم دفاعي بدن را اثبات كرده است و البته چنين تحقيقات و يافتههايي همواره تحتالشعاع منافع تجاري كلان بازار بزرگ تلفن همراه بوده است.
وي با بيان اين كه اغلب كاربران تلفن همراه مشكلاتي چون احساس سوزش و سردرد، اختلال در خواب، كاهش تمركز و افت حافظه را پس از مكالمه طولاني با تلفن همراه تجربه كردهاند، خاطرنشان كرد: با توجه به يافتههاي مستند محققان، توصيهها و هشدارهاي جدي درباره خطرات استفاده كنترل نشده از تلفن همراه در كشورهاي مختلف مطرح است به طوري كه در كشورهايي مثل سوييس، كانادا و اتريش به طور جدي درباره خطرات استفاده از تلفن همراه توسط كودكان و نوجوانان زير 16 سال كه از گروههاي آسيبپذيرتر نسبت به امواج الكترومغناطيسي تلفن همراه هستند به خانوادهها هشدار ميدهند.
وي با بيان اين كه طبق تحقيقات، مبتلايان به برخي بيماريها مثل امراض قلبي، تالاسمي و ديابت نسبت به اين امواج آسيبپذيرترند و همچنين استفاده همزمان تلفن همراه با وسايلي مثل تلويزيون، رايانه، ماكروفر به دليل تداخل امواج و همچنين قرار گرفتن در فضاهاي محصور مثل داخل خودرو يا هواي آلوده شهرها مخاطرات امواج تلفن همراه را تشديد ميكند اظهار كرد: با توجه به اين كه تاثيرات سوء تلفن همراه علاوه بر كاربر كساني را كه در فاصله مشخصي از وي قرار دارند نيز تحت تاثير قرار ميدهد در برخي از كشورهاي اروپايي بحث احتياط و محدوديت در استفاده از تلفن همراه در اتوبوس و ساير اماكن پرازدحام دنبال ميشود.
اين مخترع درباره ايده ساخت پوششهاي ضد امواج تلفن همراه گفت: سالها پيش از زماني كه نوجوان بودم و اولين نمونههاي تلفن همراه در آلمان به بازار آمد از استفاده كنندگان پر و پا قرص اين تلفنها بودم و يادم هست موقع مكالمه با تلفن همراه كه آن موقع بسيار بزرگتر از نمونههاي فعلي بود با سر درد مواجه ميشدم. اين مساله من را به فكر انداخت كه تحقيقاتي درباره امواج تلفن همراه و تاثيرات آن انجام دهم.
مخترع كيف ضد امواج الكترومغناطيسي تلفن همراه گفت: براساس تحقيقاتي كه در جريان اين اختراع انجام دادم تقريبا هيچ بافتي از بدن از تاثيرات امواج تلفن همراه مصون نيست. چون اين پرتوها مستقيما بر ساختارهاي بدن از جمله DNA، پروتيينها، آنزيمها و مولكولهاي حياتي مانند هموگلوبين خون تاثير ميگذارد و به عبارت ديگر ساختار ژنتيكي موجودات را درگير ميكند.
وي خاطرنشان كرد: در دوران دانشجويي حين تحقيقاتم در اين مورد به يكي از پروژههاي فضايي ناسا برخوردم كه در آن براي جلوگيري از نفوذ امواج الكترومغناطيسي به تجهيزات فضايي آنها را با پوششي حاوي نقره ميپوشانند. آن موقع بود كه ايده استفاده از الياف و پوششهاي حاوي ذرات نقره به ذهن من رسيد و در نهايت چنين پوششي را ساخته و سال گذشته به عنوان اختراع در آلمان ثبت كردم.
جاسب درادامه با بيان اينكه كيفهاي ضد امواج ابداعي وي با توجه به اطلاع و حساسيت شهروندان اروپايي نسبت به مضرات پرتوهاي الكترومغناطيس تلفن همراه نه تنها در آلمان كه در كشورهاي ديگر از جمله فرانسه، سوييس، اتريش و حتي هند با استقبال زيادي مواجه شده و نه به عنوان يك محصول تجاري بلكه به مثابه اختراعي در خدمت سلامت انسانها از طرف نهادهاي مختلف و شركتهاي عرضهكننده محصولات سازگار با سلامت كودك مطرح شده است، اظهار كرد: دانشمندان و محققان زيادي خصوصا در كشورهايي مثل آلمان و سوئد و كشورهاي ديگر از جمله ايران با انجام مطالعات و تحقيقات مختلف و بررسي بر روي حيوانات، اثرات امواج تلفن همراه را به روشني نشان دادهاند مثلا در سوئد محققان با قرار دادن خرگوشهاي آزمايشگاهي سالم در كنار يك گوشي تلفن همراه دريافتند پرتوهاي ناشي از تلفن همراه چنان تاثيري بر خون و سلولهاي مختلف دارد كه در كمتر از يك سال ميتواند به مرگ حيوان منجر شود. البته تصور نميكنم هيچ كس حاضر باشد در چنين آزمايشي شركت كند اگرچه نمونه نسبي چنين شرايطي را ميتوان در افرادي كه در برخي مشاغل مرتبط با امواج الكترومغناطيسي از جمله ايستگاههاي رادار كار ميكنند تا حدي مشاهده كرد.
وي خاطرنشان كرد: در آزمايشي ديگر با استفاده از دوربينهاي حساس به حرارت تاثيرات امواج تلفن همراه بر يك تخم مرغ كه در مقابل يك گوشي تلفن همراه روشن گذاشته شده بود بررسي شد كه پس از تنها يك ساعت حدود نيمي از تخم مرغ سفت شد. در واقع امواج تلفن همراه همانند امواج اجاقهاي ماكروويو عمل ميكنند و بررسيهاي محدودي كه روي نمونههاي انساني با توموگرافي مغز حين مكالمه با تلفن همراه انجام شده نشان داده امواج تلفن همراه به تدريج و با طولاني شدن مكالمه، لايه لايه به سلولهاي مغز نفوذ ميكند كه گزارش اين آزمايش در سايت www.ewallbag.com (بخش آزمايشات) قابل مشاهده است.
اين مخترع جوان در ادامه با بيان اين كه آسيب ناشي از امواج تلفن همراه در هنگام مكالمه و قرار دادن تلفن كنار گوش به حداكثر ميرسد اظهار كرد: پيش از اين، حداكثر كاري كه براي كاهش خطرات امواج تلفن همراه بر مغز مطرح ميشد استفاده از هندزفري بود در حالي كه امواج تلفن همراه حتي از فاصله 30 سانتي متري هم به شدت به بدن اصابت ميكنند به طوري كه توصيه ميشود زنان باردار حداقل دو متر با آن فاصله داشته باشند. طراحي كيفهاي ضد امواج «ايوال» به نحوي است كه تلفن همراه هنگام مكالمه هم از داخل آن خارج نميشود و دو لايه از پوشش الياف نانونقره بين تلفن و سر كاربر قرار ميگيرد كه بدون اين كه اختلالي در مكالمه ايجاد كند تا 99/99 درصد امواج را جذب ميكند.
جاسب با بيان اين كه اثرات منفي تلفن همراه به زمان مكالمه محدود نشده و حتي هنگام حمل تلفن در محلهايي كه پوشش آنتنها ضعيفتر است، گوشي فعال تر شده و كاربر در معرض سيگنالهاي بيشتر و قويتر قرار ميگيرد به ايسنا گفت: اين مشكل در زمان سوار شدن در خودرو و با عبور از مناطق مختلف، دائما افزايش مييابد.
به گفته وي در اين حالت با قرار دادن تلفن همراه در لفاف خارجي كيف ضدامواج و با گذاشتن آن در جيب لباس يا كيف دستي، ميزان تشعشعات وارده به بدن به حداقل ميرسد؛ در حالي كه هيچ مشكلي در آنتندهي تلفن نيز ايجاد نميشود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: مورد ديگر كاربرد اين اختراع در هنگام استراحت و زمانهايي است كه كاربر به هر دليل مايل به پاسخگويي به تلفن نيست. در اين حالت فرد ميتواند به سادگي تلفن را داخل جيب بزرگتر كيف تلفن همراه قرار داده و با بستن آن، گوشي را به طور كامل از دسترس خارج كند.
٠٩:٣٥ ١٤/٠٨/١٣٨٧