٠٠:١٣ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون علمي رييس جمهور:
اميدوارم بدلي براي نقشه جامع تدوين نشده باشد!
بودجه معاونت تنها 200 ميليارد از 3500ميليارد تومان اعتبار پژوهش و فن‌آوري كشور است

معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور با تاكيد بر اين كه اين معاونت در چارچوب رياست جمهوري، وظيفه‌اي فرابخشي و فرا دستگاهي بر عهده داشته و اختيارات هيچ دستگاهي را در حوزه علم و فن‌آوري سلب نكرده است، اظهار داشت: معاونت هيچ كار پژوهشي و موسسه تحقيقاتي ندارد و تمام منابع در اختيارش را بين دستگاه‌ها توزيع مي‌كند.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر صادق واعظ زاده كه در نشستي درباره نقشه جامع علمي سخن مي‌گفت، در پاسخ به سوالي خبرنگاري كه نظر وي را درباره آنچه تهيه سند راهبردي علم و فن‌آوري از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري و ارائه آن به مجلس عنوان كرد، جويا شد، با خنده اظهار كرد: امروزه مدارك و مقالات تقلبي زياد شده است كه اميدواريم نقشه‌اي بدلي به وسيله وزارتي كه خود مسوول اين كارهاست، تهيه نشده باشد! به هر حال وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري همكاري بسيار خوبي در تهيه نقشه داشت و مجريان وزارتخانه در شوراي تخصصي حضور داشتند.
معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور با اشاره به آن سند اضافه كرد: اميدواريم با اين كمبود بودجه، كار ديگري در حوزه علم و فن‌آوري انجام شده نباشد. به هر حال تدوين نقشه جامع در مسيري مشخص انجام شده كه به شوراي عالي انقلاب فرهنگي محول شده بود، بنابراين اگر كار ديگري عين همين نقشه دوباره كاري شده، قطعا كار اشتباهي است. البته من رسما نديده‌ام كه چنين چيزي در اختيار كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي قرار گيرد.
دكتر واعظ زاده در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اين كه در نقشه جامع علمي كشور چه دستگاهي به عنوان متولي پژوهش كشور مشخص شده است نيز به بيان اين كه در نقشه، ماموريت دستگاه‌ها و تا حد زيادي وضعيت تصميم‌گيري نسبت به مسايل علمي و فن‌آوري كشور و سياستگذاري‌ها مشخص شده است، اكتفا كرد.
وي با بيان اين كه معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري وظيفه‌اي فرابخشي و فرا دستگاهي دارد، تصريح كرد: وظيفه معاونت علمي و فن‌آوري حمايت از همه دستگاهها بدون تعصب بخشي و دستگاهي است و به دنبال اين هستيم كه تمام دستگاهها را كمك كرده و هماهنگ كنيم.
وي خاطر نشان كرد: اختيارات و مسووليت‌هاي معاونت علمي و فن‌آوري بر آمده از اختيارات و مسووليت‌هاي رييس جمهور است و تمام دستگاه‌ها را يكسان مي‌بينيم و هيچ تعصبي به كسي ندارد بلكه همكاري و هم افزايي را تقويت مي‌كند.
دكتر واعظ زاده با تاكيد بر اين كه معاونت هيچ كار پژوهشي و موسسه پژوهشي ندارد، اظهار كرد: معاونت هر چه اختيارات منابع دارد، بين دستگاه‌ها توزيع مي‌كند.
وي با تاكيد بر اين كه معاونت ديدگاه حمايت و كمك دارد، عنوان كرد: البته در كشور ما همكاري و هم افزايي بايد بيش از اين جا بيافتد و حتي رييس جمهور در جلسه معارفه بنده تاكيد بر پرهيز از تعصبات دستگاهي و بخشي نگري داشتند.
معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور تاكيد كرد: معاونت علمي و فن‌آوري در روند كار ستادهاي راهبردي تقريبا هيچ كاره است جز اين كه فعالان حوزه ‌هاي مختلف را گرد هم آورده و هماهنگ كرده و منابع در اختيارش را در اختيار ستادها قرار دهد.
به گزارش ايسنا، وي اظهار داشت: من البته مي دانم اين فرهنگ در كشور نيست و مديري هم در رده مياني تصوراتي كرده اما ما اختيار هيچ دستگاه حوزه علم و فن‌آوري را نگرفته‌ايم و بودجه معاونت علمي و فن‌آوري يك درصد بودجه‌هاي اجرايي بوده است كه در كل حدود 200 و چند ميليارد تومان است كه در مقابل تقريبا سه هزار و 500 ميليارد تومان بودجه پژوهشي و فن‌آوري كشور بودجه زيادي نيست و در حال حاضر در اختيار ستادها قرار گرفته است كه اين ستادها نيز در سطح معاونان وزراء هستند.
دكتر واعظ زاده خاطر نشان كرد: در اين بين، معاونت بودجه بسياري از پژوهشگاه‌ها را هم تنظيم كرده است كه اين اختيار معاون برنامه‌ريزي رييس جمهور بود كه دولت تصميم‌ گرفت به علت اهميت بسيار موضوع به معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري واگذار شود.
وي تصريح كرد: سال گذشته اعتبارات پيش‌بيني شده در بند «و» تبصره 9 بودجه محقق نشد، اما امسال مسوول آن مشخص و معاونت است كه در حال حاضر بيش از 100 ميليون تومان بودجه طرح پژوهشي تاييد شده است، البته بودجه براي دستگاههاست، اما اگر اين مكانيزم نبود، معلوم نبود صرف پژوهش شود.

٠٩:٣٥ ١٤/٠٨/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد