مشاور وزير بهداشت:
تزريق واكسن آنفلوانزاي فصلي فقط به گروههاي پرخطر توصيه ميشود
خبرگزاري فارس: مشاور وزير بهداشت گفت: باتوجه به محدوديت توليد واكسن آنفلوانزاي فصلي تزريق اين واكسن فقط به گروههاي پرخطر توصيه ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، بيژن صدريزاده مشاور وزير بهداشت در امور بهداشتي و بينالملل افزود: حداكثر ظرفيت توليد جهاني واكسن آنفلوانزا در سال 500 ميليون است بنابراين تزريق اين واكسن فقط به گروههاي آسيبپذير و در معرض خطر توصيه ميشود.
صدري زاده با تأكيد بر اين مطلب كه براي سرماخوردگي هيچ واكسني وجود ندارد و واكسن موجود براي پيشگيري از بيماري آنفلوانزاست افزود: با توجه به اينكه مصونيت واكسن آنفلوانزا محدود بوده و حدود 70 تا 80 درصد است و همچنين مدت مصونيت آن نيز بين 6 تا 9 ماه است لذا تزريق اين واكسن به دانشآموزان كه جزو گروههاي پرخطرتر محسوب نميشوند، توصيه نميشود.
مشاور وزير بهداشت گروههاي پرخطري كه تزريق واكسن آنفلوانزا به آنان توصيه ميشود را افراد 65 سال و بالاي 65 سال اعلام كرد و افزود: به افراد مبتلا به بيماري مزمن قلبي، ريوي و كليوي و نيز مبتلايان به بيماري ديابت نيز توصيه ميشود كه واكسن آنفلوانزا تزريق كنند.
به گفته صدري زاده علاوه بر گروههاي فوق تزريق واكسن آنفلوانزا به كودكان 6 ماهه تا 23 ماهه نيز توصيه ميشود.
بيماري آنفلوانزا يك بيماري عفوني ويروسي است كه عمدتاً دستگاه تنفسي فوقاني را گرفتار ميكند. شروع اين بيماري معمولاً با تب شديد ناگهاني است و ساير علايم آن خستگي مفرط، سردرد، گلودرد، دردهاي عضلاني، سرفه، گرفتگي و آبريزش بيني است و در بعضي اوقات در كودكان اسهال و استفراغ نيز اتفاق ميافتد.
اين بيماري بدون نياز به درمان خاص و ظرف چند روز با استراحت كردن و نوشيدن مايعات برطرف ميشود. استفاده از آنتيبيوتيكها براي درمان اين بيماري فقط در مواردي كه عفونت ثانوي ايجاد شود توصيه ميشود و همچنين تجويز داروهاي ضد ويروسي براي درمان گروههاي پرخطري كه به آنفلوانزا مبتلا شدهاند فقط بايد تحت نظر پزشك و در بيمارستان صورت گيرد.
اخيراً در بعضي از داروخانهها با نصب اطلاعيهاي واكسن آنفلوانزا رابه عنوان واكسن سرماخوردگي معرفي ميكنند كه مجموعههاي نظارتي در وزارت بهداشت در صورت مشاهده اين موضوع با آن برخورد قانوني ميكنند.
٠٨:٥٥ ٢١/٠٨/١٣٨٧