٢٢:١٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با هدف كاربردهاي تشخيصي
زيست حسگر «سولفيد روي» در دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد

حسگر بيولوژيك «سولفيد روي» جهت كاربردهاي تشخيصي در صنايع غذايي و كشاورزي به همت يك دانش‌آموخته كارشناسي ارشد دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد.

به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ماندانا آگهي، دانش‌آموخته كارشناسي ارشد و مجري طرح، گفت: هدف از اجراي اين پروژه دستيابي به يك روش دقيق تر و حساس تر براي اندازه‌گيري مقادير بسيار اندك جرمي است.

وي افزود: يك روش رسوب دهي شيميايي است، كه در آن بايد يك رسوب نانو كريستالي سولفيد روي را به دست آوريم، در مرحله بعد اين رسوبات در سطحي كه كريستال كوارتز بود، پوشش داده مي‌شود و سپس مرحله پوشش دادن با بيوتين بود و اندازه‌گيري تغييرات فركانس و آزمايش‌هاي ديگري كه در حين انجام كار صورت مي‌گيرد.
آگهي درباره تفاوت اين روش با رشوهاي قبلي اظهار كرد: سولفيد روي در اثر جذب مواد مختلف تغيرات فتوالكتريكي نشان مي‌دهد و خصوصيات نوري آن تغيير مي‌كند كه با اين روش مي‌توان مقادير جرمي را اندازه‌گيري كرد، اما در روش ارائه شده با استفاده از رسوبات سولفيد روي بر سطح كريستال، در نهايت تغييرات فركانس كريستال كوارتز اندازه‌گيري شده كه مقادير خيلي كمتر را با اين روش مي‌توان اندازه‌گيري كرد.
مجري طرح، پروژه را در نوع خود نوين دانست و گفت: در پروژه‌هايي كه تاكنون انجام شده بر اساس تغييرات نوري اندازه‌گيري‌ها انجام پذير بوده ، اما با استفاده از اين روش تغييرات جرمي در حد 200 نانوگرم باعث تغييرات فركانس در حد 250 هرتز مي‌شود، بنابراين با اين روش تغييرات دقيق‌تر و حساس تر و واضح نشان داده مي‌شود.
آگهي، بيشترين كاربرد آن را در تشخيص‌هاي بيولوژيكي دانست و اظهار كرد: اين حسگرها در محيطهاي مختلف اندازه‌گيري در صنايع غذايي و كشاورزي به عنوان يك حسگر بيولوژيكي كاربرد دارد كه اگر يك پارامتر بيولوژيكي در اين صنايع استفاده شود ، به وسيله اين روش مي‌توان آن را اندازه‌گيري كرد.
وي در خصوص چگونگي سنجش اين حسگرها افزود: بر روي اين زيست حسگر يك پارامتر بيولوژيكي تثبيت مي‌شود، بدين ترتيب كه پارامتر بيولوژيكي با كمك يك عامل اتصال دهنده با سولفيد روي پيوند برقرار كرده و به عنوان يك حسگر عمل مي‌كند. از جمله كاربردهاي اين حسگر اندازه‌گيري آويدين است. آويدين و بيوتين دو پارامتر هستند كه تمايل زيادي براي پيوند با يكديگر دارند و اين حسگر براي اندازه‌گيري آويدين (پروتئين سفيده تخم مرغ) ساخته شده است.

٠٩:٢٧ ٢٥/٠٨/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد